Mysiga mjukisset som är bäst i test Image

Mysiga mjukisset som är bäst i test

Framför brasan i fjällstugan, till och från gymmet eller i soffan med en kopp varm choklad. Vi har testat sex dammodeller av trendiga mjukisset!

FÖR HENNE

NIKE.jpgTestaa av: Nike, Rally Metallic Hoodie + Rally Metallic Regular Pantit

Rekommenderat pris: 649 respektive 549 kruunua.

Specifikationer: Hoodie med anpassningsbar luva och mudd vid ärmsluten samt längst med nederkanten. Byxor med dragsko i midjan och mudd vid bensluten.

Sammanfattning:

+ Hög mysfaktor. Insidan är så mjuk och len att du önskar att du hade haft sängkläder i samma material. Tillsammans med det stretchiga bomullsblandningen får du en extremt hög mysfaktor i den här modellen. Bra där Nike!

+ Passar långa ben. Byxorna har en rymlig passform med generösa benlängder, vilket gör dig som är väldigt lång extra glad. Hej då byxor som slutar ovanför anklarna! Däremot är tröjans ärmlängder normala i storleken, så det finns inte många centimeter att spela på där.

+ Snygg look! Designnen är helt klart krispig och trendig. Att ha ett set i en ljus kulör är underskattat och upplevs som väldigt modernt. I kombination med passformen och trycket i silver och guld är det här ett set du vill visa upp dig i.

- Kort model. Bär du tröjan separat och matchar den med ett par höga jeans eller tights får den full pott. Men i kombination med de matchande byxorna som oftast sitter en decimeter under naveln lämnas en glipa mellan tröja och byxa som testpanelen inte uppskattade. Är du däremot en av de som gärna drar upp byxorna till naveln försvinner problemet.

WYTE.jpgTest av: Wyte, Noelia Jacket + Noelia Pants

Rekommenderat pris: 399 kronor/del.

Specifikationer: Jacka med dragkedja, två fickor, krage och mudd vid ärmsluten samt längst med nederkanten. Byxor med två fickor, dragsko i midjan och mudd nedtill.

Sammanfattning:

+ Passar de flesta kroppstyper . True to size med en rymlig passform i både jacka och byxa. Du får plats med breda höfter, större byst och stora biceps i den här modellen. Den rymligare passformen kanske inte upplevs som lika smickrande på kroppen som andra modellen i det här testet, däremot så hyllas den generösa ärm- och benlängden bland de längre testpersonerna.

+ Mysig och flexible. Insidan i borstad fleece är extremt mjuk. I kombination med den rymliga passformen har du full rörelsefrihet i den här modellen, vilket uppskattas när du kryper upp i soffan med en kopp varm choklad.

+ Priset. Det är den most plånboksvänliga modellen i testet. Därför går det självklart inte att argumentera mot att Noelia Jacket och Pant från Wyte är en budgetfavorit.

- Designnen. Den röda färgen med vita linjer känns som hämtad från 90-talets adidas-hajp och går inte hem hos hela testpanelen. Vissa gillar den sportiga looken medan andra hade föredragit en luva för att komma bort från 90-talet.

SVEA.jpgTestattu: Svea, Tone Hood + Sanna Sweat Pants

Rekommenderat pris: 799 respektive 599 kruunua.

Specifikationer: Hoodie med justerbar luva, två fickor samt mudd vid ärmslutet och längst med nederkanten. Byxa med två fickor, dragsko i midjan och muddar i bensluten.

Sammanfattning:

+ Mjuk, mjukare, mjukast! Det finns absolut inget att anmärka på den här modellen när det kommer till setets insida. Mjukt och mysigt är ledorden och du kommer vilja bära setet hela vintern lång.

+ Värmer skönt. Vill du ha ett set som verkligen värmer är Tone Hood och Sanna Sweat Pants något för dig. Den borstade insidan i kombination med det tjockare bomullsmaterialet är en given vinnare för frusna själar.

+ En tonårsfavorit. Designnen och de tightare mjukisbyxorna känns som gjorda för tonåringar med en önskan om slimmade byxor som kan dras upp till naveln. Designen lockade inte den äldre delen av testpanelen, men gick hem hos den yngre generationen.

- Passformen. När du köper det här setet kan det vara bra att tänka på att byxorna har en tightare passform. De kan sitta rätt tight på. Föredrar du inte den slimmade looken bör du gå upp en storlek. Hoodien är normal storleksmässigt men har en tightare passform. Däremot sitter mudden nedtill inte tight på kroppen, vilket drar ned betyget ytterligare.

PEAK PERFORMANCE.jpgTest av: Peak Performance, Tech Zip Hoodie + Tech Pants

Rekommenderat pris: 1 295 respektive 1 095 kruunua.

Specifikationer: Tröja med dragkedja, två fickor med dragkedja och anpassningsbar luva. Byxa med två dragkejdeförsedda byxor samt en bakficka, dragsko i midjan och mudd vid benslutet.

Sammanfattning:

+ Hur snygg?! Designnen får full pott, oavsett om du väljer den svarta eller gråa varianten. Det här setet kan du med fördel ha till vardags utan att det känns det minsta konstigt. Trendigt och klassikt på samma gång!

+ Perfekt passform. Jackan har en figurnära passform utan att upplevas som för tight. Den går lite längre ned baktill än fram, vilket uppskattas. Den högre kragen och anpassningsbara luvan får pluspoäng. Även byxorna är en slimmade i benen vilket ger en snygg siluett och hög bekvämlighet. Plus för den praktiska modden nedtill.

+ Passar den aktiva. Du som åker skidor och vill ha ett mjukisset med smarta fickor, ventilerande material och anpassningsbar luva, samtidigt som det håller värmen har hittat rätt. Det här är så mycket mer än ett par mjukisbyxor och en zip-tröja.

- Mer funktion än mys. Det är inte så att setet är obekvämt, men det har inte samma mjuka insida som de andra modellerna i testet. Det är med andra ord inte det mjukaste du kan gosa in dig i en söndagseftermiddag i soffan.

REEBOK.jpgTest av: Reebok, TS Full Zip Coverup + TS Slim Jogger

Rekommenderat pris: 849 respektive 599 kruunua.

Specifikationer: Tröja med dragkedja och mudd vid ärmsluten. Byxor med dragsko i midjan, två sidfickor och mudd vid bensluten.

Sammanfattning:

+ True to size. Jackan har en rymlig passform, men både den och byxorna är normala i storleken, så du behöver inte oroa dig för att setet kommer att sitta illa. Kör på din vanliga storlek för optimal passform.

+ Väldigt följsamt. Det något tunnare materialet på byxorna ger en sval och flexible känsla. Här kan du bulla upp med både en och två filtar i soffan utan att du känner dig för påpälsad. Även jackan är stretchig, vilket gör att det inte finns något som hindrar dina armrörelser när det vankas gitarrspelande framför brasan.

+ Trendig färg. Höstens trendigaste färg är burgundy och den här dova varianten sticker ut i testet. Plus för den snygga tröjan som faktiskt passar ännu bättre till höga jeans eller tights.

- Inte så matchy. Det känns inte som att tröjan och byxan hör ihop. Byxan är gjord i ett tunnare material som inte har en lika mysig insida. Tröjan är tjockare, upplevs som finare i tyget och har en mjuk insida. Matchat med byxorna sticker även jackans fyrkantiga passform ut som inte känns helt rätt i kombination med ett par mjukisbyxor.

KARI TRAA.jpgTest av: Kari Traa, Crew + Pant

Rekommenderat pris: 499 kronor/del.

Specifikationer: Tröja med mudd vid ärmsluten och längst med nederkanten. Byxa med dragsko i midjan och mudd vid bensluten.

Sammanfattning:

+ Generösa ben- och ärmlängder . Har du ofta problem med att klassiska mjukisset är för korta i ärmar och ben? I den här modellen behöver du inte fundera på att gå upp en storlek när det kommer till längden, den passar även dig med väldigt långa ben och armar.

+ Skräddarsydd tröja. Till skillnad från andra modeller i testet sitter faktiskt mudden nedtill på tröjan tight på kroppen. Det ger både en smickrande siluett och ett värmande resultat eftersom du inte släpper in kall luft.

+ Funktionellt material. Ett mjukisset ska gärna vara varmt, mysigt och tjockt. Däremot finns det de som föredrar en tunnare variant för att de inte vill bli för varma. Då är det här ett smart val. Med ett material av huvudsakligen polyester är det här ett mer funktionellt set som ventilerar bort svett, och passar dig som är mer aktiv.

- För tunt material. I kombination med att byxorna är väldigt tighta runt rumpa och lår kan det se ut som att du har på dig ett par långkalsonger, som är raka nedtill, i stället för ett par rymliga mjukisbyxor.

LÄS MER: Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

LÄS MER: Opas: Hitta rätt vintersko från Sorel