BÄST I TEST: T-shirts för träning Image

BÄST I TEST: T-shirts för träning

Vår manliga testpanel har testat 6 kortärmade träningströjor. Här är deras favoriter!

När du tränar och svettas är det viktigt att du väljer en funktions-t-shirt, som ventilerar och transporterar bort fukten från kroppen. Träningen blir då bekvämare, så att du kan fokusera på det du ska göra i stället för på illasittande kläder. Nu har vår manliga testpanel testat vårens nyheter och korat sina favoriter bland våra nya tränings-t-shirtar.

SHOPPA HÄR: T-shirts för män

Testattu: Supernova SS Tee, Adidas

adidas

Ostaja maksaa: 449 kruunua

Finns i färgerna: Grå och svart

Sammanfattning: Välsittande t-shirt som håller dig fräsch under träningen

Testpanelen säger:

Oavsett vilken träning du ska göra, som tennis, gym eller löpning är den här t-shirten ett bra val.

- Perfekt för dig som vill ha en skön och snygg funktionströja när du svettas. Sitter som en smäck! Det känns knappt som att du har någonting på dig eftersom tröjan känns väldigt lätt, smidig och skön mot huden, säger en av testarna.

Det enda minuset testpanelen kan nämna är att ärmarna kanske är lite väl korta på vissa av männen som testat t-shirten. Ett stort plus de nämner är att den transporterar bort svett på ett bra sätt.

- Jag känner mig relativt fräsch när jag tränar i den här eftersom svetten inte hänger kvar i kläderna. Då vill jag understryka att jag svettas relativt mycket, så den här passar mig perfekt! Dessutom gillar jag de tre ränderna på ryggen som ger en snygg finish.

Test av: Track Tee, Peak Performance

peak

Ostaja maksaa: 399 kruunua

Finns i färgerna: Blå, grå och svart

Sammanfattning: Kortärmad allround-tröja som du även kan bära till vardags

Testpanelen säger:

En perfekt träningströja för alla typer av aktiviteter, både hög- och lågintensiva, inne och utomhus.

- Vill du ha en lätt och nätt t-shirt som du kan använda när du springer, tränar, golfar men även till vardags så har du hittat rätt. Extremt snygg och väldigt bra passform, den sitter småtight och är ruggigt skön. Designnen är toppklass, säger en av testarna.

Frågetecknet hos testarna innan de provade plagget var att t-shirten innehåller bomull, men det ger bara en mjuk känsla. Funktionen är fortfarande riktigt bra.

- Det märks inte att den har bomull i sig, för den suger inte åt sig svetten nämnvärt eller blir tung eller blöt. Tröjan luktar heller inte allt för mycket svett efter en solig springtur. Jag känner mig stark, sportig och väldigt nöjd när jag har på mig den här! Nu ska jag bara klicka hem den i fler färger.

Test av: Activchill Graphic Tee, Reebok

Reebok t-shirt

Ostaja maksaa: 399 kruunua

Finns i färgerna: Blå, röd och svart

Sammanfattning: T-shirt med många smarta detaljer för ökad komfort

Testpanelen säger:

En sval t-shirt som passar bra till de flesta typer av träning. Lätt och bekväm samt med snygg, modern design. Den har också smarta finesser så som nätdetaljer för ökad ventilation och platta sömmar för minimalt med skav.

- Det känns knappt att du har den på dig, vilket är ett gott betyg. Den sitter bekvämt utan att du stör dig på något. Den andas lite rugby i modellen, säger en av testarna.

När det gäller nackdelar så tycker vissa i testpanelen att den är lite kort jämfört med andra tröjor. Eftersom den inte sitter så tight heller så kan den åka upp lite i nacken, som en skjorta som är för liten i axlarna.

- Jag tycker att den på ett effektivt sätt ventilerar bort svett från kroppen. Tröjan är helt blöt av svett efter ett träningspass utan att jag som haft på mig den har märkt det. Känner mig oslagbar i den här tröjan och rekommenderar den till dig som vill ha en väldigt funktionell tisha.

Test av: Eaze Melange Tee, Craft

craft

Ostaja maksaa: 249 kruunua

Finns i färgerna: Svart, blå, blågrå, grå och orange

Sammanfattning: T-shirt med generös passform för dig som vill ha en luftig fit

Testpanelen säger:

Craft-t-shirten kostar bara 249 kronor, men du får väldigt mycket för pengarna. Designen är ganska basic och tar inte ut svängarna, men du köper den här tröjan för funktionen, inte för utseendet.

- Materialet är en perfekt balans mellan glatt och kontakt. Av tidigare erfarenhet har jag upplevt vissa funktionströjor som för svala, som har en för hal och glatt känsla. Om du inte tittar ned skulle du kunna missta dig och tro att du glömt att ta på dig en tröja eftersom den är så skön och lätt, säger en av testarna.

Halsringningen är elastisk och välgjord. Känslan av tröjan i stort är att den är lätt och väldigt ventilerad. Passformen är generös. Den är inget tält, men vill du inte ha en ledig passform utan något åtsittande bör du kliva ned en storlek.

- Efter ett pass känner jag mig mindre svettig än vanligt, som om jag borde tagit ut mig lite mer på passet. Snacka om bra ventilation!

Test av: Dry Medalist Top SS, Nike

nike

Ostaja maksaa: 649 kruunua

Finns i färgerna: Grå

Sammanfattning: Superskön tröja för svettiga träningspass

Testpanelen säger:

Är du på jakt efter en träningströja i det lite exklusivare segmentet som passar för löpning, cykling och gymträning kan det här vara något för dig.

- En väldigt komfortabel t-shirt som andas på ett bra sätt när du svettas. Du håller dig torr och tröjan ventilerar precis där det behövs som mest. Tröjan ger dig full full rörelsefrihet, så att du kan träna utan att störas av din t-shirt, säger en av testarna.

Materialet känns lätt och klibbar inte fast mot huden när du svettas. Platta sömmar för ökad komfort. Trots att tröjan blir lite blöt när du tränar känner du dig ändå bekväm och får inte panik och vill dra av t-shirten direkt.

- Jag rekommenderar verkligen ett köp av den här tröjan. Det känns som att t-shirten kan hantera mer träning än vad jag kan, haha.

Testaa: Max Intensity, New Balance

new balance

Ostaja maksaa: 399 kruunua

Finns i färgerna: Svart och gul

Sammanfattning: Stilren t-shirt som håller dig fräsch

Testpanelen säger:

Det perfekta valet för dig som vill ha en funktionell och stilren tröja som känns lätt. Enkelheten i tröjan är något som testpanelen uppskattar, eftersom du då kan ha den även utanför gymmet.

- Har fungerat lika bra på löprundorna som pendlingen på cykeln till och från jobbet. Tycker inte det behöver sluta där. Jag har börjat använda funktionsplagg när jag reser eftersom det är bra mycket skönare än bomull när temperaturskillnad uppstår. Endast din fantasi sätter gränserna för användningsområdena för den här t-shirten, säger en av testarna.

Alla i testpanelen tycker att tröjan är skön, den har inga onödiga lappar eller sömmar som skaver. Känslan beskrivs som fräsch, och testpanelen rekommenderar den till alla eftersom det är svårt att bli besviken på det här plagget. Den är också tillräckligt lång i modellen att du slipper visa naveln under sprattelgubben.

- Jag känner mig aldrig sunkig i den här tröjan. Den håller vad den lovar och är otroligt luftig. Jag skulle dra det till att säga att det är en fröjd att träna i tröjan! Tidigare har jag haft träningstischor som både blir blöta av svett och luktar pyton. Här blir det tvärtom. Efter ett pass känner jag mig torr. Helt klart en ny favorit!

LÄS MER: Chand Smith visar sina 7 bästa magövningar