Bäst i test! Pendlarjackor för honom Image

Bäst i test! Pendlarjackor för honom

Vad har du för jacka på väg till jobbet? Vår manliga testpanel har pendlat till jobbet på olika sätt och provat olika jackor – här är modellerna som fått bäst i test.

Haglöfs L.I.M Proof JacketHaglöfs SE

Märke: Haglöfs 

Modell: L.I.M Proof Jacket 

Rekommenderat pris: 1 595 kronor 

Finns i färgerna: svart 

Material: polyamid 

Passform: Sitter lagom med bra längd på ärmar och kropp och är normal i storlek med en ganska tight passform. Vill du ha en lite mer löst sittande jacka kan du gå upp i storlek.  

Temperatur: En väldigt tunn jacka som håller dig varm från vindar och torr från regn, utan att kännas instängd. Den andas bra och håller en behaglig temperatur. 

Komfort: Jackan är verkligen skön på med perfekt mängd stretch. Den har en bra luva som sitter åt lagom hårt plus att den har en smart skärm som skyddar lite extra mot regn. Materialet är stretchigt och skönt och ger en bra rörelsefrihet. 

Sammanfattning: En minimalistisk och supermodern jacka i hög kvalitet. En utmärkt jacka om du går, springer eller cyklar till jobbet. Du har en ficka med dragkedja på bröstet där du kan ha det viktigaste som du vill ha nära dig. Den känns inte på, sitter som en smäck och med en clean design är jackan perfekt oavsett vilken stil du har. Blir det varmare på eftermiddagen på vägen hem från jobbet packar du lätt ned jackan utan att den tar någon plats eller väger något. Jackan är även smutsavstötande vilket gör den väldigt tålig – stort plus för det!  

Craft Eeze JacketCraft Eeze SE

Märke: Craft 

Modell: Eeze Jacket 

Rekommenderat pris: 549 kronor 

Finns i färgerna: svart, röd/lila och blå/grön 

Material: polyester 

Passform: Lite kortare modell som sitter bra och är normal i storlek. Känns väldigt lätt och skön på. 

Temperatur: Står emot vinden bra utan att du känner dig instängd och håller dig torr från regn. En tunnare skaljacka som du måste ha något varmare lager under de kallare dagarna.  

Komfort: En väldigt rörlig jacka trots att den inte har någon stretch. Den sitter på plats med tejpade muddar och sköna tumhål i ärmsluten. Jackan har ingen luva men en skön och lagom hög krage som håller värmen.  

Sammanfattning: En klassisk skaljacka med snygga detaljer och olika skiftningar i svart som gör den roligare än den vanliga helsvarta jackan. Den har två bra innerfickor samt två ytterfickor med dragkedja. Med bra reflexdetaljer syns du i höstmörkret. Perfekt att ta sig till jobbet i vare sig du går, springer eller cyklar – med den här jackan pendlar du med en stil som känns casual och skön!

Adidas Tango Windbreaker

Adidas Tango SE

Märke: Adidas 

Modell: Tango Windbreaker 

Rekommenderat pris: 749 kronor 

Finns i färgerna: svart och guld  

Material: polyester 

Passform: En jacka i oversize modell. Vill du ha den tightare så kan du gå ned en storlek och du kommer ändå få en jacka som sitter skönt.  

Temperatur: Lite svalare skaljacka som skyddar mot vinden. Sköna och elastiska muddar som ger extra bra skydd en blåsig höstdag.   

Komfort: Komfortmässigt levererar den här rymliga jackan som du kan röra dig helt obehindrat i. Den har en skön luva som inte sitter för tight och en halv dragkedja med stormklaff som hindrar blåsten från att smyga sig in. Du kan även dra åt jackan i midjan för att justera passformen så som du vill ha den. 

Sammanfattning: Det här är den klassiska fotbollsinspirerade Adidas-jackan som är toppen att ta sig till jobbet i om du går eller cyklar. Den har två fickor på sidorna med dragkedja att lägga nycklar eller mobil i. Du får en sportig och skön stil och du blir skyddad från blåsten samtidigt som du inte blir för varm och svettig. En tröttare och kallare morgon kan du dra på dig luvan och du kommer fortfarande se cool ut då den sitter så pass snyggt och avslappnat på! 

Nike WindrunnerNike SE

Märke: Nike 

Modell: Windrunner 

Rekommenderat pris: 799 kronor 

Finns i färgerna: vit/svart, vit/grå och svart 

Material: polyester 

Passform: En jacka som är true to size med en snyggt avslappnad passform. Den sitter ledigt på och känns väldigt bekväm. 

Temperatur: Den har lite fodring i sig, men kan fortfarande räknas som en tunnare vindjacka. Jackan står emot blåsten bra och har sköna muddar som stänger ute vinden, samtidigt som den andas bra och har en smart ventilationsöppning i ryggen.  

Komfort: Jackan sitter som en smäck och vi gillar särskilt de mjuka muddarna i ärmslut och midja. Lite rejälare armar med skönt foder gör att jackan känns lite varmare. Den sköna luvan sitter snyggt och den går att dra åt om man vill ha den tightare. Den har även en liten skärm som skyddar bra mot regn.    

Sammanfattning:  För en sportswearinspirerad stil kan Windrunner från Nike bli din nya bästa kompis till och från jobbet. Den håller dig varm från blåsten men andas samtidigt så du inte känner dig instängd. Med sköna muddar får du en skön passform på jackan och med den fräscha och ljusa färgen ljusar du upp de mörkare höstdagarna. En ny favorit!

Asics AccelerateAsics SE

Märke: Asics 

Modell: Accelerate 

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna: svart 

Material: polyester 

Passform: Lite åt det mindre hållet och snäppet tightare runt armarna, men sitter fortfarande bra då den är så pass stretchig. Vill du däremot ha en lite luftigare jacka kan du gå upp i storlek.  

Temperatur: En skön jacka att ha som yttersta lager. Den andas väldigt bra och står emot det typiskt skandinaviska ruggiga och blåsiga höstvädret med sina vindtäta egenskaper.   

Komfort: En tightare skaljacka som sitter väldigt skönt på. Stretchig och lätt att röra sig i med en lagom hög krage och en skön luva som inte sitter för tight.  

Sammanfattning: Bir det en ruggig höst med mycket blåst och regn har du den ultimata jackan här. Spring till jobbet eller ta cykeln, den funkar till alla aktiviteter och alla väder med sitt slitstarka material. I två rymliga fickor på sidorna av jackan får du plats med allt du vill ha närmast dig och kan enkelt stängda till dem med dragkedjan. Reflexerna i ärmslut och rygg gör dessutom att du syns bra i höstmörkret, och det gillar vi! 

Blacc AlloyBlacc SE

Märke: Blacc 

Modell: Alloy 

Rekommenderat pris: 599 kronor 

Finns i färgerna: svart/camo

Material: polyester 

Passform: Normal passform så du kan ta din vanliga storlek. En skön och avslappnad modell som sitter riktigt skönt och följsamt på kroppen. 

Temperatur: En svalare jacka som är vindtät och passar fint som yttersta lager. Den andas bra samtidigt som den håller dig varm och hindrar vinden från att komma in. 

Komfort: Extremt lätt jacka som sluter tätt vid armar och hals och håller dig varm. Den har en bekväm luva som du kan välja att ta av med hjälp av en dragkedja, vilket är smidigt. Med muddar i ärmsluten och dragsko i midjan håller du värmen inne under svala höstdagar.  

Sammanfattning: Vill du springa till jobbet i en trendig och sportig jacka? Satsa på den här prisvärda godbiten! Jackan har två smarta fickor med dragkedja, en fram och en på baksidan. I en snygg kamofärg som känns helt rätt i höst springer du med stil och håller dig samtidigt varm från kallare vindar. Jackan funkar fint att även gå eller cykla i. 

Wyte JonathanWyte SE

Märke: Wyte 

Modell: Jonathan 

Rekommenderat pris: 899 kronor 

Finns i färgerna: grå, svart och blå 

Material: nylon 

Passform: Jämn och normal i storleken.Väldigt bekväm passform som gör att jackan sitter följsamt och avslappnat.  

Temperatur: En lättare dunjacka som känns varm och passar bra antingen som ytterplagg eller ett värmande mellanlager under en skaljacka när det är kallare ute. Den andas bra och du känner dig inte instängd.  

Komfort: Jätteskön! Den sitter som den ska med en bekväm och värmande luva som är smidig att dra på sig när det blir kyligare ute.   

Sammanfattning: Här får du en stilren och lätt jacka som känns clean utan att blir för basic, i en snygg, matt grå färg. Perfekt på promenaden eller cykelturen till jobbet, antingen som ytterplagg eller under en skaljacka. Du kan matcha den till allt och ha den antingen nedklätt eller uppklätt, den passar helt enkelt alla dagar i veckan!

Adidas Z.N.EAdidasSE

Märke: Adidas 

Modell: Z.N.E  

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: svart och blå 

Material: nylon och elastan 

Passform: En jacka som är normal i storleken med perfekt passform. En modell som är kortare framtill men blir längre baktill och går ned över rumpan, vilket är skönt när det blir kallare.

Temperatur: Jackan håller dig varm med med rätt temperatur då den har en väldigt bra andningsförmåga, och den håller dig torr vid regn med sitt vattenavstötande material. 

Komfort: En jacka som får högsta betyg när det gäller komfort. Superskön! Den mjuka kragen skyddar mot vind utan att sitta för tight och med förformade armbågar kan du röra dig obehindrat. En riktigt vinnare som vi drar på oss så ofta det går. 

Sammanfattning: Den ultimata jackan att springa i till jobbet. Vinden rubbar den inte och regnet åker av den. Den har två ytterfickor som går att stänga med dragkedjor och även två innerfickor.  Med flera bra egenskaper (framför allt en överlägsen komfort) hamnar jackan högt upp betygsmässigt. Stil, superkomfort och funktionalitet sammanfattar den här jackan från Adidas. Ett toppenval för dig som gillar att löpa till och från jobbet och vill ha en felfri jacka! 

Peak Performance Helium HybridPeak Performance SE

Märke: Peak Performance 

Modell: Helium Hybrid 

Rekommenderat pris: 2 095 kronor 

Finns i färgerna: svart 

Material: polyamid 

Passform: En slimmad modell som inte känns stram utan lagom tight och true to size. Mjuk jacka som sitter väldigt snyggt och skönt.  

Temperatur: Jackan är som en blandning av fleecetröja och dunjacka, vilket är ett stort plus! Den värmer samtidigt som den andas bra och är perfekt som ett värmande mellanlager eller som ytterplagg. 

Komfort: Komfortmässigt blir det ett högt betyg på den här jackan med sitt stretchiga material i sidorna och ärmarna som gör det lätt att röra sig.  En enkel och smidig jacka som också är enkel att packa ned i väskan och tar mycket lite plats. 

Sammanfattning: Promenad eller cykel till jobbet? Den här jackan passar till båda delarna, antingen som ytterplagg eller under en skaljacka för att värma under kyligare dagar. Med en tight passform som inte känns för tight blir det lite som att ha på sig en skön tröja, men med samma funktionella egenskaper som en jacka. Den har tre bra fickor som går att stänga med dragkedja, två på sidorna och en diskret på bröstet. Med den här jackan känner du dig bekväm och snygg på väg till jobbet!  

Tretorn Wings Rain JacketTretorn SE

Märke: Tretorn 

Modell: Wings Rain Jacket 

Rekommenderat pris: 799 kronor 

Finns i färgerna: gul, blå, grön och röd 

Material: polyester och PU 

Passform: Den klassiska regnjackan som sitter hundraprocentigt! Lagom längd med en snygg och rak modell.  

Temperatur: Klassiskt regnjacketyg som inte andas jättebra. Den värmer inte i sig, men den håller regn och rusk borta med stil i höst! 

Komfort: Superskön och sitter felfritt, finns inget mer att önska från en regnjacka. Något varmt under är skönt att ha en kylig höstdag och det får du utan problem plats med. Den har en bra luva du kan dra åt som skyddar bra och sitter dessutom snyggt. 

Sammanfattning: Wings är en klassiker aven anledning. Den är helt enkelt överlägsen i höstrusket och dessutom ett av de snyggaste regnplagg vi har sett. När du vill ta dig till och från jobbet gåendes eller cyklandes när det regnar har du regnjackornas regnjacka här! Den här klassiska jackan är skön, stilren och håller dig framförallt torr hela vägen till jobbet. Du har två rymliga fickor fram som går att stänga med knapp. Vi vågar nog lova att du kommer längta efter regn när du har den här jackan i garderoben. 

Adidas Varilite Hood JacketAdidas SE

Märke: Adidas 

Modell: Varilite Hood Jacket 

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: svart 

Material: polyester 

Passform: Rätt normal i storleken, men åt det tightare hållet. Vill du ha en mer löst sittande jacka går du upp en storlek men det är smaksak. Gillar du den figursydda känslan kan du tryggt välja din vanliga storlek. 

Temperatur: En lätt dunjacka som värmer som den ska. Du kan antingen ha den som ytterplagg eller under en skaljacka för lite extra värme en kallare dag.  

Komfort: Jackan sitter fint med en bra passform. Den högre halsen värmer bra och med en bekväm luva blir jackan komplett. En extremt lätt jacka som knappt känns på. 

Sammanfattning: En toppenjacka att ha en kylig höstdag när du vill promenera eller cykla till jobbet. Ett minus är den glansiga färgen som inte uppskattas av alla testare, men den vägs upp av komforten och hur den känns på. Den är verkligen skön och vi gillar den figursydda passformen som både är snygg och stänge ute vind. Plus i kanten för att jackan har fyra bra fickor, två på insidan och två på utsidan. Den funkar både som vardagsjacka och till de lite mer uppklädda tillfällen. En riktig bra och varm allroundjacka, med andra ord!

SHOPPA HÄR: Alla våra jackor för herr

LÄS MER: Löparutrustningen för regn och rusk

LÄS MER: TEST: Höstens hetaste sneakers för honom