TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018 Image

TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018

Vi på Sportamore älskar löpning och vill att fler ska upptäcka hur härligt det är att springa. Därför har vi testat sommarens hetaste löparskor, så att du lättare ska kunna hitta paret för dig!

Hoka One One Hupana 2 Hoka One One.jpg

Märke: Hoka One One

Malli: Hupana 2

Hinta: 1 995 kruunua

Finns i färgerna: röd/blå/vit

Passform: Lite bredare, så du kan eventuellt gå ned en halv storlek. Utöver det är passformen imponerande. Skon formar sig efter fötterna från start och sitter extremt bra både runt tårna, hälen och på översidan av foten. Här börjar man förstå varför prislappen landar där den gör.

Komfort: Dämpningen, ventilationen och passformen resulterar i superkomfort. Tillsammans med skons "fluffighet" är den jätteskön att ha på. Otroligt lätta, vilket ger en skön känsla.

Suunnittelu: Skorna är vita i grunden och höger sko har rött "sprayat" runt hälen och över halva skon medan vänster sko har blått sprayat över framdelen av skon. Det är lite coolt men också en färgkombination med starka 4th of July-vibbar. Sulan är snygg och skon har ett snyggt skimrande mönster över sig.

Sammanfattning:

Superlätt, superdämpad och superskön. Flera testare har aldrig haft så pass lätta skor tidigare och då är det samtidigt inte en överdrivet tunn sko på något sätt, utan en ordentlig sko med mjuk och rejäl sula. Du känner hur sulan liksom trycker ifrån i steget och att den tar emot riktigt bra. Vill du ha den till vardags och har ett jobb som innehåller mycket gå och stå kommer dina fötter tacka dig för den här skon. It's a treat fo' yo' feet! Skon har bara en nackdel, och det är designen. Det är en vattendelare och en oundviklig konversationsstartare att ha en blå och en röd sko på fötterna. Men ur alla andra aspekter är det en helt magisk sko med fenomenal passform och dämpning för mjuk och skön löpning.

Nike Downshifter 8Nike.jpg

Märke: Nike

Malli: Downshifter 8

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finns i färgerna: svart/vit och grå/vit

Passform: Malli: Relativt bred sko, men "true to Nike" när det kommer till storleken. En neutral löparsko som passar särskilt bra om du har lite bredare fötter.

Mukavuus: Skön och mjuk sko med bra ventilationsförmåga tack vare en ovandel i luftig mesh. Inget skaver ens vid första löpturen, men det är inte en sko som golvar panelen i fråga om komfort.

Suunnittelu: Diskret design i svartvitt som är så stilren som en löparsko kan bli. För minimalister är designen mitt i prick och det är utan tvekan en sko du kan ha länge utan att tröttna på. Funkar även utmärkt till vardags som en sneaker.

Sammanfattning:

Det här är inte en av Nikes värstingskor, så du med skyhöga krav på funktionalitet och slitstyrka bör kika på andra modeller. De är gjorda för dig som joggar ett par gånger i veckan eller letar efter ett par mer basic löparskor som funkar även som sneakers. Vi uppskattar att den stilrena, klassiska designnen på ett bra sätt återspeglar vad du får: En schysst löparsko till ett riktigt schysst pris. Under sommarhalvåret är den luftiga meshöverdelen en klar fördel och du kan utan problem snöra på dem varma dagar. Justerbara band i hålfoten ger en anpassningsbar passform, men testpanelen tycker att skon passar särskilt bra för dig med lite bredare fötter.

Reebok Fusion FlexweaveReebok.jpg

Märke: Reebok

Malli: Fusion Flexweave

Ostaja maksaa: 1 295 kruunua

Finns i färgerna: röd/vit, grå/vit, svart/grå/vit och svart/röd

Passform: Flexibla och sköna utan att sitta för löst eller tight. Särskilt bra passform för dig med lite bredare fötter.

Komfort: Här har du ett par riktigt sköna löparskor för kortare rundor på 5-10 kilometer. Stötdämpningen är ordentlig och du känner verkligen hur flexibel skon är när du springer. En god ventilation ger en behaglig känsla trots svettiga pass i sommarvärmen.

Suunnittelu: Snygg mörkröd design som är enkel att matcha med det mesta i garderoben. Mönstret på sulan ger en schysst touch. Det enda vi ogillar med designen är skosnörena som är lite lösa.

Sammanfattning:

Flexibel, neutral löparsko som sitter perfekt på foten. Vi gillar att den här skon ger oss precis det vi vill ha av en löpardojja utan att se för snabb ut. Den ser mer ut som en CrossFit-sko och funkar lika bra till bootcamp-träning eller HIIT-klasser som för snabba rundor i löpspåret. Det är inte skon för milslånga pass flera gånger i veckan, snarare det perfekta valet för dig som vill springa korta, snabba rundor och använda samma skor på CrossFit-passen.

Asics Gel-Nimbus 20Asics Gel-Nimbus 20.jpg

Märke: Asics

Modell: Gel-Nimbus 20

Rekommenderat pris: 1 900 kronor

Finns i färgerna: blå, svart/gul, blå/vit, svart/vit, blå, svart/gul och svart/gul/blå

Passform: Sitter superbra på och upplevs av testpanelen som normal i storleken. Svag dragning åt det mindre hållet, men det är marginellt.

Komfort: Jätteskön! Hälkappan påminner om en skönare kudde som hälen behagligt vilar mot och tar stöd av.

Suunnittelu: Blått är verkligen flott när det kommer till den här skon. Snygg, stilren design i fina färgkombinationer som känns klassisk utan att bli tråkig.

Sammanfattning:

Asics levererar på nytt i form av en mycket balanserad och mogen sko. Du som är ett fan av Asics sedan tidigare kommer med andra ord inte bli besviken. Gel-Nimbus 20 är inte bara snygg, den sitter oförskämt bra också. Riktigt härlig att springa i, både korta och långa distanser. Det är den ultimata allroundskon som passar de flesta löpare. För ren asfaltslöpning skulle vi dock rekommendera en lite kraftfullare dämpning även om den absolut gör jobbet.

Saucony Hurricane Iso 4SAUCONY.jpg

Märke Saucony

Malli: Hurricane 4 (White Noise Collection)

Rekommenderat pris: 1 895 kruunua

Finns i färgerna: vit och grå/blå

Passform: Sitter som en smäck! Jämn och fin i storleken, väldesignad och skön även för breda fötter.

Komfort: Är det hög komfort du letar efter kommer den här skon inte att göra dig besviken. Mycket fodring på insidan ser till att skon inte klämmer eller trycker på några delar av foten, utan sitter skönt på plats. Sulan är mjuk och studsig, vilket ger en liten självförteroendeboost när du drar upp tempot under löprundan. Välkommet stöd för dig med höga fotvalv och vrister.

Design: Stilren sko som du gärna låter stå framme i hallen. Fint spräckligt mönster och lite spejsad sula som ger precis det lilla extra en vit löparsko behöver för att inte bli för trist.

Sammanfattning:

Vi upplever att självförtroende får en liten boost av att springa i de här skorna, och det är inte dåligt! Du pushas fram på ett mjukt sätt och känner dig faktiskt lite snabbare. Den kostar en del, men prislappen känns motiverad när du får på dig skorna. Testare som tidigare fått problem med knäna under längre turer på asfalt kände inte av det alls med de här på fötterna. Ett sammanträffande, eller är Hurricane Iso 4 är ett par superskor? Vi tror på det sistnämnda.

Asics Gel Kayano 25ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Märke: Asics

Malli: Gel Kayano 25

Ostaja maksaa: 1 900 kruunua

Finns i färgerna: vit/blå, blå/vit och svart

Passform: Vad kan vi säga? De är perfekta!

Mukavuus: Lätta att springa med tack vare en dämpning som varken blir svampig eller stum, utan behåller stabiliteten hela löpturen. Hälkappan är otroligt mjuk och skaver varken första eller andra gången. Grymma!

Suunnittelu: Snygg färgkombination som kanske inte imponerar eller väcker omedelbara habegär, men helt klart fina.

Sammanfattning:

Wow! De testare som tidigare inte sprungit i Asics löparskor blev helt golvade. Den senaste uppdateringen av populära Gel Kayano 25 är definitivt en sko värd sin prislapp. De andas ren och skär löparglädje från stunden du snörar på dig dem. Sköna, lätta, dämpade och mjuka - funktionsmässigt finns inget att anmärka på. Om vi tvingas ge minuspoäng blir det för designen. Det är inte de snyggaste löparskorna vi sett. Men när det gäller allt annat är vi helt sålda. Tio poäng till Asics!

SHOPPA HÄR: Fler löparskor för män


LÄS MER: Bäst i test: Kompressionsstrumpor

LÄS MER: 5 bästa löptipsen för sommaren