Bäst i test: Tights med hög midja 2020 Image

Bäst i test: Tights med hög midja 2020

Hög midja är högsta mode! Dessutom är det både skönt och funktionellt. Här är de bästa träningstightsen med hög midja för dam.

Tights med hög midja är en riktig vinnare, oavsett vilken träningsform du håller på med. Det viktiga är att du hittar rätt typ av high waist-tights för just dig och din träning.

- Börja med att fråga dig själv vad du är ute efter. Olika tights fyller olika syften. Letar du efter shapetights som ger en hold in-effekt, eller vill du ha en mjuk, bred och bekväm midja? Ta reda på vad som är viktigt för dig, säger Erika Adolfsson, produktexpert på varumärket Blacc.

SHOPPA HÄR: Alla våra tights

Vilka detaljer ska jag hålla utkik efter?

- Välj en längd som passar dig, exempelvis är 7/8-tights en hellång modell på många som är lite kortare. Hur ser midjan ut? Har de knytning i midjan, resår eller kanske varken eller? Fickor? Ett annat tips är att läsa produktbeskrivningen så att du har koll på vad just de tights du köper har för egenskaper. Att läsa igenom informationen minskar risken att tightsen inte uppfyller dina förväntningar när du börjar träna i dem.

Finns det någon nackdel med hög midja?

- Tights med hög midja kan upplevas varmare, av den enkla anledningen att du har mer tyg på kroppen. Är du ute efter svalast möjliga outfit kan det vara bra att välja ett par tights med lägre midja.

Vad skiljer ett par tights för lugn yoga och hård HIIT-träning?

- När man utvecklar yogatights ligger fokus alltid på att göra bekväma tights med god rörelsefrihet, det ska knappt kännas att man har dem på sig. Ett par HIIT-tights sitter ofta hårdare för att ge stöd åt muskler och för att förbättra din prestation. Om du använder yogatights under ett HIIT-pass är risken att du upplever att de hasar ner, eftersom de inte är gjorda för den typ av rörelse.

Hur vet jag om mina tights är i rätt storlek?

- Många köper för små tights. Får du ont i magen efter ett tag så är de definitivt för små. Hur trendigt det än är att ha superslimmade tights så ska du aldrig gå runt och lida, det försämrar din prestation under träningen. Om tightsen blir väldigt genomskinliga över rumpan är det också ett tecken på att de är för små. Vanligt är också att de spricker i grenen om de är för trånga, så köp rätt storlek om du vill undvika troschock!

Hur tar jag hand om ett par träningstights på bästa sätt?

- Följ alltid tvättrådet. Använd aldrig sköljmedel, de flesta tights innehåller elastan som blir förstört av sköljmedel. Då tappar tightsen sin elasticitet och blir sladdriga och tråkiga. Undvik också att torktumla dina tights eftersom passformen försämras av den höga värme som uppstår i tumlaren.

3 snabba-vinkkiä:

  • Nylon/elastan känns lyxigare än polyester/elastan, som är det vanligaste materialvalet.
  • Höga midjor upplevs olika beroende på hur lång du är. Är du kort kanske det passar bättre med ett par mid waist om du inte vill ha dem uppe i armhålan.
  • Höstens hetaste trend är att rocka high waist-tights med en crop top eller sport-bh. Svalt och sjukt snyggt!

TESTRESULTAT

Feminiiniset sukkahousut siistillä muotoilulla

Röhnisch.jpgModell: Laser Cut Tights

Märke: Röhnisch

Passar till: Lågintensiva träningspass som styrketräning och pilates eller yoga då tyget är åt det tjockare hållet.

Det här var extra bra: Designnen! Den sticker ut och får dig att känna dig snyggast på gymmet.

Testpanelen tycker: De första testpanelen lägger märke till är de otroligt fina detaljerna på tightsen. Istället för raka benslut och rak resår i midjan har dessa tights en "vågig" cutout som ger designen ett stort lyft. Testarna känner sig helt enkelt väldigt fina i tightsen. Även den rosalila färgen uppskattas.

Velar du mellan två storlekar bör du definitivt klicka hem den större eftersom de här tightsen anses små i storleken. Det är framför allt i midjan och bensluten som de kan upplevas som extra tighta om du inte har rätt storlek. Väl på plats, och i rätt size, sitter de som en smäck under hela träningspasset. Tightsen har en dold innerficka baktill för nycklar eller kort. De har även snygga och ventilerande meshdetaljer på vaderna.

- Jag skulle rekommendera tightsen till låg- eller medelintensiva pass då de är lite tjockare i materialet. Svetten kan synas vid intensivare pass, men alla bryr sig såklart inte om det, säger en testare.

Det bästa med tightsen är helt klart detaljerna, designen och det följsamma materialet!

Snygga supertights för den trendkänsliga

Better_Bodies.jpgModell: Rib Seamless Legging

Märke: Better Bodies

Passar till: De flesta former av träning. Yoga, styrketräning men även HIIT-pass.

Det här var extra bra: Passformen. De sitter på plats utan att varken vara för tighta eller lösa. Perfektion!

Testpanelen tycker: Testpanelen är minst sagt lyrisk över de här tightsen från populära Better Bodies. De finns förutom i grått även i trendig bubbelgum-rosa och svart, och har ribbade partier på benen. Passformen är optimal, säger testarna som ibland tycker att tights sitter för hårt i midjan eller att de sitter för löst och därför hasar ned. Men inte de här tightsen, de sitter perfekt.

- De ribbade partierna är väldigt smickrande för benen och jag får komplimanger varje gång jag har tightsen på mig, säger en testare.

Materialet är otroligt mjukt och följsamt samtidigt som det sitter åt ordentligt och klarar av ett rejält cirkelpass.

- Jag var lite orolig innan att svetten skulle synas igenom tyget och bli osmickrande dåeftersom tightsen är i grå melange, men det syntes ingenting. Inte ens under de svettigaste passen!

Better Bodies-tightsen är sammanfattningsvis snygga, bekväma och gör sitt jobb oavsett träningsform. Att du dessutom kan matcha dem med en croppad long sleeve gör att testarna aldrig vill träna i något annat.

Multifunktionella tights med coola detaljer

Nike_One_Lux.jpgMalli: One Lux Icon Clash 7/8

Märke: Nike

Passar till: Passar perfekt till HIIT-pass och annan funktionell träning.

Det här var extra bra: Supermjukt och flexibelt material som andas bra.

Testpanelen tycker: De här coola tightsen från Nike sticker ut lite, samtidigt som de ändå håller en clean look. Det är de coola resårdetaljerna som gör dem riktigt unika.

- Jag fullkomligt älskar designen på de här tightsen. Allt ifrån den turkosa/blåa kulören till midjan, säger en testare.

Materialet upplevs som supermjukt och följsamt med optimal fukttransport. Du kan köra riktigt svettiga pass utan att känna dig blöt.

- Ett stort plus med tightsen är den breda resåren i midjan som ger bekväm känsla och ser till att tightsen sitter uppe och inte hasar ned under träningspasset.

Tightsen har även en ficka baktill där du får plats med mobiltelefonen, samt en sidoficka som är perfekt för nyckel och gymkort. Vinkkejä! Tightsen finns även i svart.

Följsamma tights för HIIT-älskaren

Tommy_Sport.jpgMalli: Korkeavyötäröiset treenisäärystimet

Märke: Tommy Hilfiger Sport

Passar till: Både lågintensiv och mer intensiv träning.

Det här var extra bra: Tyget är väldigt följsamt och ger dig full rörelsefrihet.

Testpanelen tycker: De här tränignstightsen från Tommy Hilfiger Sport sitter mjukt och bekvämt på kroppen. De har en grym följsamhet eftersom materialet är väldigt elastiskt. Ett par sådana trämnignstights är väldigt praktiskt att ha vid träningsformer där du rör på dig mycket och snabbt, till exempel HIIT-träning. Du vill inte att dina tights stretar emot när du kör box jumps eller lunges.

- Jag har testat att köra burpees och andra explosiva övningar i de här tightsen och de sitter på plats oavsett vad jag gör. Inte ens den höga midjan rör sig, säger en testare.

Värt att notera är att storleken känns större än exempelvis tights från Nike och Puma, så din vanliga storlek i tights kan eventuellt upplevas som lite stor och/eller lång i just den här modellen. Ett tips är att gå ned en size.

- Jag är i regel en M, men har S i den här modellen och de sitter perfekt!

Tightsen har väldigt bra fukttransport och ventilation, panelerna med mesh-liknande tyg på baksidan av benen bidrar till att att du aldrig känner dig för varm i tightsen, oavsett hur intensivt passet är.

Sömlösa tights med hög bekvämlighetsfaktor

Hummel.jpgMalli: Gemma Seamless Tights

Märke: Hummel

Passar till: Styrketräning och olika sorters pass, både intensiva och lugna.

Det här var extra bra: Tightsen är väldigt mjuka och har inga skavande sömmar i och med det sömlösa materialet.

Testpanelen tycker: Det här är seamlesstights när de är som bäst! Tightsen är höga i midjan, väldigt bekväma och följer kroppen otroligt bra.

- Även om midjan kommer högt upp så hasar den inte ned, utan sitter snyggt även när jag gör burpees. Andra tights med superhög midja kan kännas begränsande i vissa övningar, men de här är sjukt mjuka, säger en testare.

Designnen framhäver kroppens former och tightsen är lätt att matcha till övriga träningsgarderoben. Det bästa med tightsen är den mjuka kvaliteten, höga midjan och att de är tunna men squatproof.

- Jag använder dem lika gärna hemma istället för mjukisbyxor, så bekväma (och snygga!) är dem!

Grattis Hummel, ni har lyckats skapa de skönaste, snyggaste tightsen för i år!

Lyxtights med glosskänsla

Filippa_K.jpgModell: Gloss Leggings

Märke: Filippa K

Passar till: Lågintensiva pass som yoga, pilates, barre och promenader.

Det här var extra bra: Att de är så snygga och att de sitter skönt över magen.

Testpanelen tycker: Till att börja med vill testpanelen hylla utseendet på de här Filippa K-tightsen.

- Man känner sig otrolig glammig i dem, och vem vill inte känna sig snygg? Designnen är enkel och tidlös, vilket går i linje med Filippa K:s erbjudande och är perfekt för dig som gillar att fylla garderoben med plagg som lätt går att matcha med allt, säger en testare.

Tightsen passar därför lika bra till en soft dag på stan som till ett lågintensivt pass. Är du mellan två storlekar rekommenderar testarna att prova två storlekar och se vilken som passar, då de upplevs som smått stora. En av testarna yogade i sina tights och är imponerad över hur bra tightsen följer med i alla rörelser och ändå sitter kvar där de ska.

- Jag behövde inte rätta till dem, dra åt dem eller dylikt utan de sitter snällt kvar på kroppen. Tightsen är höga och sitter skönt över magen, vilket passar perfekt för den som vill ha extra stöd över magen eller den som vill matcha med en crop top.

De tre bästa sakerna med de här lyxiga tightsen är enligt testpanelen att de är riktigt snygga, de har en lyxig, glossig känsla och att de sitter på plats under rörliga pass. Finns även i en kortare variant i grönt, svart och lila.

Squatsäkra tights för styrka och kondition

Nike_One_Tight.jpgMalli: One Tight 7/8 Colorblock

Märke: Nike

Passar till: Framför allt styrketräning och konditionsträning.

Det här var extra bra: Att de är så mångsidiga och passar till det mesta.

Testpanelen tycker: One Tight är, för dig som inte bott under en sten det senaste halvåret, Nikes just hu mest populära tights. De passar till all typ av träning, sitter bekvämt och har alla funktioner du kan önska dig. Den här nya varianten har 7/8-delslängd och en annan design än de tidigare modellerna.

- Som trogen användare av Nike-tights är jag inte förvånad att även de här tightsen uppskattas av mig. En 7/8-modell blir perfekt längd för mig som är 1,60 centimeter och den höga midjan sitter på plats genom hela träningspasset, säger en nöjd testare.

Materialet är mjukt och fint. Du som inte tränat i ett par tights med sömmar över låren kommer eventuellt att behöva vänja dig vid det, eftersom sömmarna är stummare än vad själva tyget är. Men det är en vanesak och inget som stör under träningspasset.

- Tightsen är testade både på styrkepass och under konditionsträning, och jag tycker att de fungerar perfekt för båda delarna, säger en testare.

Testpanelen vill även tillägga att tightsen är helt squatproof och ger en tight känsla och smickrande look på kroppen. De här tightsen finns även i rosa/vinrött.

Saumattomat sukkahousut för lågintensiva pass

Blacc.jpgMalli: Halley Saumattomat sukkahousut

Märke: Blacc

Passar till: Lågintensiv träning som yoga, styrketräning eller en lugnare joggingtur.

Det här var extra bra: Designnen är superfin! De blockade partierna känns helt rätt och trendiga just nu.

Testpanelen tycker: Tightsen sitter tight och smickrande på kroppen samt har en hög och bekväm midja. Materialet har däremot ingen kompression, precis som det brukar vara när det kommer till seamlesstights. Det bästa med tightsen, enligt testarna, är att de är otroligt sköna med så gott som obefintliga sömmar (tightsen har bara en söm som löper längs insida ben).

- Det jag gillar mest med seamless-tyget är att det är så följsamt och verkligen sitter på plats under hela passet. Materialet gör att du inte behöver oroa sig för att tightsen glider ned, vilket är toppen för squats och liknande övningar där du böjer i höften, säger en testare.

Tyget är dessutom squatproof, alltså motsatsen till genomskinliga. Det är något tjockt för väldigt intensiva pass, tycker en testare som anser att tightsen då blir för varma. Annars är de väldigt användbara! Finns även i en snygg grå färg.

SHOPPA HÄR: Alla våra trights

LÄS MER: 11 träningstights som passar löpning

LÄS MER: Det här utmärker ett par bra löpartights