Bäst i test: Underställ från Kari Traa Image

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

Kari Traa är verkligen experter på underställ. Det norska varumärket gör högkvalitativa byxor och tröjor i både syntet, ull och ullblandning. Vi har låtit testa flera av modellerna, och här är de bästa.

Att ha ett underställ närmast kroppen är det bästa valet när det är kallt ute. Beroende på vad du sysslar med finns det olika val av underställ. Är du väldigt aktiv och svettas kan ett syntetunderställ vara att föredra, då det materialet transporterar bort fukt bättre. Står du still delvis, till exempel i en lift, kan ett underställ i ull vara ett bra val då ull värmer något bättre. Dessutom luktar inte ull när du blir svettig. Vår testpanel har gett sig ut i kyligt klimat och kommit fram till vilka underställ från Kari Traa som är top notch!

En klassiker i underställsvärlden

Rose kari traa

Modell: Rose LS och Rose Pant

Materiaali: 100% merinoulli

Testpanelen säger: Det här är en klassiker från Kari Traa, och vi förstår varför! Dels har understället en fin design (det finns i sex färger!) och dels är passformen väldigt smickrande oavsett kroppsform. Kari Traa är ett varumärke av kvinnor för kvinnor och det märks.

- Det sitter verkligen bra, och är dessutom väldigt mjukt även om det känns att det är 100% ull, säger en testare.

Rose är varmt, ventilerar bra för att vara ull och har tyg åt det tjockare hållet. Modellen fungerar perfekt för en lång dag i skidbacken, under långpromenaden och speciellt på afterskin där designen verkligen får stå i fokus.


Inspirerat av norsk stickkonst

Kari Traa Åkle

Modell: Åkle H/Z och Åkle Pant

Material: 100 % merinoulli

Testpanelen säger: Det här är ett supertunt underställ i hundraprocentig fin merinoull. Det finns i tre olika färger och har ett mönster insperat av traditionell norsk sticktradition. Materialet är strecthigt och ger god rörelsefrihet, sitter som en smäck på samtliga testare och bedöms som mjukt och bekvämt.

- Tightsen går upp lite i midjan vilket känns skönt, säger en av kvinnorna i testpanelen.

Passformen är true to size och har generösa ärmlängder och en halv-zip som hjälper dig att reglera värmen.


Klassiskt mönster i diskretare tappning

Kari Traa Knute

Modell: Knute LS och Knute Pant

Materiaali: materiaali: 60 % ull, 40 % modaali

Det här är ett underställ i ullmix, alltså gjort av både ull och syntetfibrer. Designnen är utmärkande, och flera i testpanelen hyllar mönstret som finns i både subtil grått och vitt samt vinrött och ljusrosa. Byxorna är låga i midjan, och har en tunnare resår i linningen. Tröjan är lång och går ned över rumpan, vilket ökar komforten på understället. Du behöver inte vara orolig för att det blir en glipa mellan byxa och jacka när du är i skidbacken.

- Det är inte stickigt alls, tvärtom! Materialet känns mjukt mot huden, säger en testare.

Passformen och storleken är åt det mindre hållet. Är du lång kan du eventuellt vilja gå upp en storlek från vad du normalt har i underställ.


Underställ för den superaktiva

Kari Traa luftig

Modell: Luftig LS och Luftig Pant

Materiaali: 52% polyesteri, 43% polyamidi

Testpanelen säger: Här är ett underställ för den aktiva tjejen! Ett ultralätt, mjukt och väldigt följsamt material med meshtyg på väl valda ställen gör det här understället till en vinnare i till exempel längdspåret.

- Resåren är mer rejäl på det här understället vilket är perfekt när jag rör mig så mycket, säger en fartfylld testare och tillägger att den höga halslinningen är jätteskön och inte för tight.

För den som vill ha en sober design är den här modellen perfekt eftersom den är helgrå och saknar det klassiska Kari Traa-mönstret.


Supertunt och värmande

Kari Traa Lökke

Modell: Løkke H/Z och Løkke Pant

Materiaali: 100 % merinoulli

Testpanelen säger: Den här modellen är av supertunn, mjuk ull. En av testarna påpekar att byxorna kan vara lite genomskinliga om man väljer den vita modellen och har svarta underkläder under. Løkke finns även i marinblått.

- Det här är ett bra val om du är längre än snittet, då tröjan går långt ned över rumpan och har en generös ärmlängd, säger en testare.

Understället är väldigt lent trots att det är hundra procent ull, och dragkedjan på tröjan uppskattas eftersom det går att reglera värmen med hjälp av den. Ett perfekt vinterställ för lugna och lågintensiva aktiviteter.


SHOPPA HÄR:
Nyheter från Kari Traa

LÄS MER: Okända historien bakom Rose-mönstret