Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen Image

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

Vår och regn hör ihop. Det gör också att du behöver tänka på bra gummistövlar för barnen. Här har vi samlat 5 fina gummistövlar som gör att kidsen kan plaska ordentligt.

De ska tåla hopp, klättring, spring och framför allt vattenlek. Utöver det ska de vara flexibla och bekväma. Vi tänker så klart på de bästa gummistövlarna som kidsen ska kunna ha nu i vår och sommar. Vår minipanel har fått testa 5 fina modeller som förhoppningsvis gör det lite lättare för dig som förälder att hitta rätt stövel för just ditt barn!

Test av: Crocs,Handle it Rain Boot

CrocsRekommenderat pris:349 kruunua.

Finns i färgerna: gul, mörkrosa, mörkblå, blå, grön, ljusrosa

Materiaali: Crocs egna crosslite-material som påminner om skumgummi i kvaliteten. Sulan är tillverkad i gummi.

Testpanelen tycker:

Den här lysande stjärnan från Crocs är en väldigt lätt och ofodrad stövel som tack vare sina handtag är enkla att både ta på och av samt bära med sig om ni ska iväg. Vattentäta och med greppvänlig sula, samtidigt som de är slitstarka. Det kan inte bli bättre. Testpanelen är väldigt nöjd med att storleken är true to size och att det är en rätt flexibel stövel när du väl fått på den på foten, även om du som förälder får hjälpa till vid påklädning eftersom den inte är lika flexibel just i skaftet.

Lätt som en fjäder är den här stöveln också tack vare Crocs egna material, men för vilken typ av fot passar den då? Kanske en något smalare fot och det du kan tänka på är att gå upp en storlek om barnet ska kunna ha extra sockor i dem. Ett litet minus med modellen är att skaftet känns lite kort, vilket gör att du kanske behöver ha ett regnställ över som går ned hela vägen vid kraftigare regn. Däremot får stöveln toppbetyg av testarna för snygg design och för att de känns enkla att tvätta av när de blir smutsiga. Färgen känns också härlig att matcha med en gul regnjacka nu i vår!

Test av: Tretorn,Basic Mid

TretornRekommenderat pris:299 kruunua.

Finns i färgerna: svart, blå och rosa.

Materiaali: 100% PVC-fritt naturgummi.

Testipaneeli tycker:

En klassisk och sportig gummistövel från Tretorn som passar perfekt för bus och lek nu under våren! Skaftet är medelhögt och testpanelen tycker att det passar bra eftersom barnen har möjlighet att röra sig fritt. Det gör det bekvämt och skönt utan att det skaver onödigt mycket mot smalbenet. I och med att gummistöveln är rätt rymlig upptill så funkar det alldeles perfekt att få in både regnbyxor eller vanliga byxor innanför skaftet. Har ni däremot regnkläderna utanpå kan det nästan bli lite för mycket utrymme vid benen och då kan ni behöva säkra upp med ett par extra strumpor i stället.

I övrigt är passformen på foten riktigt bra och tack vare den mjuka sulan blir det lite extra dämpning som gör det skönt och mjukt för den lila foten att gå på. En stilren favorit som du kan lita på när det kommer till att hålla fötterna torra i vår!

Test av: Aigle,Lolly Pop

AigleRekommenderat pris:549 kruunua.

Finns i färgerna: rosa, blå, gul och mörkrosa.

Materiaali: Naturgummi både i sula och stövelskaft.

Testpanelen tycker:

Färgen är fantastisk tycker en av våra minitestare! Den här lätta och ofodrade gummistöveln frånAigle är en bra stövel på våren och sommaren eftersom sulan känns lätt och tunn. Det är heller inte en modell som du får ned en raggsocka i. Lättheten gör att stöveln är flexible och går att hoppa och skutta i utan att den känns för stel. Modellen är åt det smalare hållet och på en av fyraåringarna går den upp högt på benet vilket kan vara bra om barnet ska hoppa i de djupaste vattenpölarna.

De här stövlarna blir inte på något sätt klumpiga trots det höga skaftet. Materialet känns tåligt, men ska ni ut i de hårdaste väder och terränger rekommenderas en stövel som också har lite mer grepp undertill. Reflexen på den lilla klacken är ett stort plus! Är du ute efter en supersnygg och lätt vår- och sommarstövel för familjens minsting? Då har du hittat den här!

Test av: Tretorn,Active Kid

TretornRekommenderat pris:399 kruunua.

Finns i färgerna: rosa, röd/grå, svart, blå/vit, gul/svart, rosa.

Materiaali: PVC-fritt naturgummi.

Testpanelen tycker:

Stöveln blev en direkt favorit för kidsen i testpanelen och funkade perfekt i lekparken utan att kännas klumpiga eller tunga- Den här färgglada stöveln från Tretorn är utrustad med riktigt bra grepp undertill och gör också att den går att använda även i det geggigaste och kladdigaste underlaget, som oftast brukar vara lite halt. Perfekt för barnet som älskar att springa och leka utan att för den sakens skull behöva tänka på att inte halka på det blöta underlaget.

Testpanelen ger höga betyg för både design och komfort som tack vare sitt mediumhöga skaft gör att stöveln går att ha lika bra med regnbyxor som utan. Den här stöveln andas kvalitet och med sina båda förstärkningar (vid tåpartiet och hälen) så känns det som att den här stöveln kommer att hålla länge utan uppenbar risk för att bli sliten. En klassiker för ditt barn när det handlar om att hitta den ultimata stöveln för lek och regn. Den lilla reflexen på baksidan ger extra pluspoäng!

Test av: Tretorn,Kuling Neopren

TretornRekommenderat pris:399 kruunua.

Finns i färgerna: svart och blå.

Materiaali: PVC-fri yttersula i greppsäkert gummi och gummi även i ovandelen. Skaftet är tillverkat i neopren.

Testpanelen tycker:

Vill du ha en rejäl stövel för många tillfällen? Den här tekniskt avancerade modellen med smarta detaljer och genomtänkt design gör att ditt barn får en stövel som går att använda både i -10 grader och lite varmare temperaturer. Reflexdetaljer, vinterfodring och ett vikbart skaft gör att det här blir en användbar kompis i slask och vårregn. I och med att skaftet går att justera genom att vika ned det så går det att anpassa hur högt upp på benet det ska gå. Perfekt eftersom du kan se vad som funkar för just ditt barns behov!

Testpanelen ger tummen upp för det mjuka skaftet som dessutom inte ger några skavsår och att det tål regn finfint. Däremot behöver du hjälpa till för att få på stöveln eftersom det inte fungerar att bara stoppa i foten lika lätt som i hårda skaft. Sulan är rejält räfflad och ger bra grepp. Den här stadiga stöveln kan bli en riktig pärla under vårens familjevandring!

SHOPPA HÄR: Hitta jackor till barnen

LÄS MER: TEST: vårens regnkläder för kidsen