Säsongens bästa löpartröjor för henne Image

Säsongens bästa löpartröjor för henne

Puscha dig själv till bättre resultat med hjälp av något nytt i löpargarderoben! Vi har låtit vår testpanel prova fem trendiga löpartröjor för henne. 

Sommaren och våren är verkligen årets höjdpunkt för alla oss som älskar löpträning, men trots det kan det kännas trögt när temperaturen kryper upp mot allt högre grader. Det du behöver då är en tunn tröja som ventilerar när du springer. Här är fem trendiga löpartröjor som håller dig fräsch och snygg i spåret! 

Test av: Blacc, Luna

Luna tee

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finns i färgerna: ljusblå, blåsvart, svart och rosa.

Storlek & passform: Löpartröjan Luna från Blacc är true to size och passar alla kroppstyper och storlekar.

Material: 92% polyester och 8% elastan. 

Tjocklek: Modellen är perfekt för sommarens löprundor, men genom att kombinera den med en lättviktsjacka gör den sig lika bra även under den tidiga våren och sena hösten.

Ventilationsförmåga: Luna har inga meshpaneler som ventilerar. Däremot är det ett mycket snabbtorkande material så delar av testpanelen föredrar att använda modellen under de något kyligare rundorna.

Komfort: Det här är en superskön tröja som inte har sömmar som skaver eller tvättlappar som irriterar. Det är helt enkelt en genomgående bekväm modell!

Design: Lunas design känns verkligen genomtänkt. Tröjan har hål för tummarna, välplacerade reflexdetaljer och dragkedja framtill, men den sitter också åt på precis rätt ställen och smickrar din kropp.

Sammanfattning: Om du shoppar efter komfort kommer Luna högt upp på listan. Modellen sitter som en smäck och följer minsta rörelse du gör, utan att skava, irritera eller på något sätt streta emot i tyget. Den här tröjan känner du inte av när du springer och är därför en grym instegsmodell på tröja som gör sig lika bra på löprundan som till promenaderna. För den inbitna löparen som gärna springer snabbt och länge kan modellen komma att bli något varm i avsaknaden av ventilationspaneler. Något av det bästa med modellen är att den passar alla kroppstyper eftersom materialet formar sig efter kroppen, samt att designen är ursnygg. 

Test av: Blacc, Zenith

Zenith tee

Rekommenderat pris: 199 kronor.

Finns i färgrna: blå, svart, rosa och orange.

Storlek & passform: True to size med en något lösare passform än Luna från Blacc, samtidigt som materialet innehåller mer elastan och är stretchigare. Vill du ha en tight passform kan du därför gå ned en storlek. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Tjocklek: Den här modellen har ett väldigt tunt material som lämpar sig bäst för sommarkvällar matchat med ett par löparshorts. 

Ventilationsförmåga: När det gäller ventilationen gör Zenith precis det som förväntas av en löpartröja i den här prisklassen. Det tunna materialet är något svalkande, men tröjan har inga synliga ventilationshål. 

Komfort: Väldigt mjuk som tillsammans med plaggets låga vikt gör att den är riktigt bekväm. Du känner med andra ord inte av tröjan vilket är ett stort plus efter ett par kilometer i benen. 

Design: Det här är en designmässigt väldigt enkel modell, men trots det blir den aldrig tråkig och på så vis charmar den testpanelen som noterar att den går att matcha till precis allt.

Sammanfattning: Testets plånboksvänliga modell är en enkel, blå tröja utan större finessen och detaljer. Blacc visar att less is more och den här modellen passar perfekt för medellånga rundor under sommarmånaderna. Materialet är tunt och svalt, men avsaknaden av ventilationshål gör att du bör välja bort modellen under de svettigaste intervallpassen eller riktiga långpass där du kräver en högre ventilationsförmåga. Den gör sig bättre på lugnare årethämtningspass. Modellens smidighet och låga vikt, i kombination med en hög komfort, gör att den knappt märks av under löprundan, vilket är ett stort plus. Testpanelen älskar den enkla designen som du kan matcha till allt. 

Test av: Nike, Miler Top LS

Miler tee

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Finns i färgen: svart.

Storlek & passform: Den här modellen från Nike har en något lösare passform, men är i övrigt true to size.

Material: 100% polyester. 

Tjocklek: Miler Top LS passar perfekt för vårens löprundor, såväl som för tidig sommar och höst. Tyget är tunt och luftigt, men upplevs inte som för kallt.

Ventilationsförmåga: När det gäller ventilationsförmågan så blir det faktiskt inte mycket bättre än så här! Hela tröjans baksida är sydd i ett luftigt meshtyg som släpper ut överskottsvärme när du springer.

Komfort: Även komfortmässigt är Miler Top LS näst intill perfekt! Den är både mjuk och bekväm samt följer din armpendling in i minsta detalj under löprundan. 

Design: Nike-tröjan är det perfekta baslagret för dig som inte vill sticka ut för mycket under din runda i spåret. Men testpanelen enas ändå om att Nike kan göra bättre än så här när det kommer till kreativa detaljer, mönster och specifika funktioner. 

Sammanfattning: Vem gillar inte plagg som du kan ha året om? Att investera i en bra baströja för löprundan är en sak, men att kunna använda modellen året om är en annan. Den här löpartröjan är tillverkad i ett tunt och ventilerande material som gör sig bra under de svettigaste sommarrundorna. Med det sagt kommer du däremot inte att frysa när du springer under våren och hösten, utan tröjan håller måttet även där. Som att inte det vore nog kan du med fördel få plats med ett lager under och över när det vankas vinterlöpning. Win win! Testpanelen är däremot besviken på designen, även om modellen är stilren hade den kunnat ha någon detalj som känns nytänkande. I övrigt är tröjan lätt, mjuk och stretchig. Ska du bara komma ihåg en sak om den här modellen är det däremot att den får 10 av 10 på ventilationsförmågan. Du kan nästan svettas hur mycket som helst utan att känna dig instängd. Bra där Nike! 

Test av: Asics, Lite-Show Long Sleeve

Asics tee

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Finns i färgerna: svart och blå.

Storlek & passform: Den superslimmade passformen du känner första gången du drar på dig tröjan ger med sig något och landar på en normal, tight passform efter första rundan. Vill du däremot att tröjan nästan ska sitta lite oversize som på produktbilden bör du gå upp en storlek. 

Material: 100% polyester. 

Tjocklek: Lite-Show Long Sleeve är väldigt tunn och lätt vilket ger en härlig frihetskänsla under löprundan – perfekt för sommarmånaderna!

Ventilationsförmåga: En av de bästa sakerna med den här modellerna är att axelpartiet, ryggen och ärmarna är helt gjorda i ventilerande mesh som svalkar och ventilerar oklanderligt. Den här modellen har absolut inga problem att hålla dig fräsch under intervallpassen.

Komfort: Det här är en superbekväm löpartröja och testpanelen hade faktiskt inget negativt att säga om dess komfort. Det finns inga skavande partier och eftersom tyget är både mjukt och stretchigt finns heller inget annat att klaga på.

Design: Designen är en av de saker som testpanelen uppskattar allra mest. Asics har lyckats skapa en stilren, svart tröja med detaljer i form av ventilationshål och reflexer som både är funktionella och väldigt snygga. Grymt! 

Sammanfattning: Det är är en funktionell löpartröja för de nördiga löpare som vet vad de vill ha. Med tanke på att halva tröjan helt är tillverkad i ventilationsmesh finns det inga hinder under sommarens varma månader eller de riktigt svettiga långpassen. Du känner dig konstant sval och torr när du springer. Även reflexdetaljerna får pluspoäng hos testpanelen som gärna väljer den här tröjan under kvällsrundorna. Materialet är tunt och mjukt, sitter som en smäck kilometer efter kilometer utan något som stretar emot eller skaver. Vad finns då på minussidan? Ja, ärmarna är något korta på dig som är väldigt lång och det finns tyvärr inga fickor på modellen. Det bästa? Allt. Det här är en innovativ tröja för de vana löparna. 

Test av: Puma, L/S Tee W

Puma löpartröja

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Finns i färgerna: svart.

Storlek & passform: Pumas L/S Tee är true to size och sitter kroppsnära, men inte slimmat.

Material: 100% polyester.

Tjocklek: Den här modellen är det ultimata första lagret i början av våren och på hösten när det krävs något vindtät utanpå. På sommaren gör den sig däremot helt perfekt som den är, och blir varken för varm eller behöver kompletteras med extraplagg.

Ventilationsförmåga: L/S Tee W har en mer än godkänd ventilationsförmåga och andas bra när du springer. Inte heller här upptäcker testpanelen några problem med fräschhetskänslan!

Komfort: När det gäller komfort och bekvämlighet är Puma-modellen i stort sett helt perfekt. Testpanelen ger den 10 av 10 poäng och mer varken kan eller behöver sägas i ämnet. Tröjan är superskön!

Design: Designen är väldigt enkel men de små reflexdetaljerna i nacken, loggan och de välplacerade sömmarna över axelpartierna får tröjan ändå att sticka ut lite. En modell som håller i längden och går att använda säsong efter säsong.

Sammanfattning: Det stora utropstecknet med Puma L/S Tee är komforten, som testpanelen konstaterar inte kan bli bättre än så här! Modellen sitter perfekt på kroppen, följer din armpendling och håller sig på plats utan att åka upp när du springer. Utöver det är den snygg, om än lite simpel, och ventilerar precis som en löpartröja ska. Modellen är tillverkad i Pumas tunna Drycell-material som effektivt transporterar bort fukt från kroppen och håller dig torr och sval. Ha modellen som den är under sommarkvällarna, eller med en vindjacka över när det blåser. Eftersom funktionerna i tröjan är så pass höga rekommenderar testpanelen den här modellen till de vana löparna som både springer ofta och långa rundor. 

SHOPPA HÄR: Vårt utbud av löparskor

LÄS MER: Sport-bh:ar för löpning som är bäst i test

LÄS MER: Löparskorna för henne som är bäst i test