Barnsandalerna som är bäst i test Image

Barnsandalerna som är bäst i test

Snart är sommaren här på riktigt! De här sandalerna för barn är bäst i test sommaren 2017.

Alla barn behöver ett par bra sandaler för sommarens lekar, resor och äventyr. Men vilken modell är egentligen bäst? Vi lät en grupp barn i flera olika åldrar prova barnsandaler - här är resultatet!

Test av: Keen Uneek 02 Junior

keen
Märke:
Keen
Malli: Uneek 02 Junior
Ostaja maksaa: 699 kruunua
Sammanfattning: Cool design men lite opraktisk
Testpanelen säger:

Den här sandalen har en design som sticker ut och är lite cool. Tyvärr är det lite "fashion before function".

- Keen-sandalen har en flätad ovandel, men det det är inte speciellt praktiskt, säger en mamma till en av barnen i testpanelen.

Det som är positivt med den här sandalen är att den är sval och öppen, men att den är täckt i hälen och därför känns lite som en sko. Har barnet strumpor på sig, vilket man kan ha i den här sandalen, blir sko-känslan ännu tydligare.

- Min son känner sig fin i den här sandalen, och den är ju betydligt mer dressad än många andra sandaler. Den känns mer som en sneaker, berättar en annan mamma.

Däremot är det negativt att den i början upplevs som lite tidskrävande att få på foten.

- Jag tycker inte att det går så snabbt att ta på sig skorna, men de är lätta att ta av, berättar ett av barnen i testpanelen.

Trots att du behöver lägga lite tid på att få ned foten i skon, eftersom sandalen har en strumpresår upptill, så blir det lättare med tiden att ta på sig sandalerna när man fått in knixen. Ett plus är att sandalen sitter på väldigt bra när foten väl kommit ned i skon.

Test av: Superfit Mel Sandalsko

superfit
Märke:
Superfit
Malli: Mel Sandalsko
Ostaja maksaa: 499 kruunua
Sammanfattning: Perfekta sandalen för aktiva barn
Testpanelen säger:

Den här sandalen är hyllad av samtliga barn och deras föräldrar. Superfit-sandalen har en stabil sula med stuns i, som en bättre "springsko", samtidigt som de är väldigt fina och kan användas även som finskor.

- Det här är mina nya finskor som jag kan springa jättesnabbt i, säger en fyraåring som har testat Superfit-sandalerna.

Tyget vid hälen är stabilt och lagom töjbart, och det går att öppna och jusera endast med hjälp av övre bandet som har kardborre.

- Vår treåring kan ta av och på själv utan problem. Hon tycker dock att de är så sköna så det är svårt att få henne att ta av dem, säger en mamma till ett av barnen i testet.

Den här har lagom stora hål för att få en bra ventilation även varma sommardagar. Tån är helt stängd vilket är perfekt när barnen spelar fotboll och klättrar.

- Det känns som en sandal med mycket hög kvalitet, vi kan faktiskt inte hitta någonting vi skulle vilja ändra på och kan varmt rekommendera den!

Test av: Kavat Rullsand EP

kavat
Märke:
Kavat
Modell: Rullsand EP
Ostaja maksaa: 649 kruunua
Sammanfattning: Bekväma och omtyckta
Testpanelen säger:

Att de här sandalerna från Kavat är omtyckta är inte så konstigt. De är nämligen mycket bekväma och bra!

- De fungerar att gå längre sträckor i, inte bara fram och tillbaka till stranden. Sandalernas kardborre fäster väldigt bra och är både lätt att sätta på och ta av samt enkel att reglera, säger en förälder till ett av barnen i sandaltestet.

Sulan upplevs ordentlig och stabil vilket är bra. De är luftiga, snygga med en tidlös design och tillverkade av miljövänliga material, vilket är ett stort plus.

- Vår dotter har mest använt dem med strumpor i och hon har verkligen gillat att springa runt och leka i sandalerna. När hon fick sandalerna gick hon runt med dem på sig hemma och ville absolut inte ta av sig dem. Hon tycker de är coola, berättar en mamma till en tvååring som fått prova sandalerna.

Kort och gott, en mycket bra sandal som rekommenderas!

Test av: Tenson Teyah Closed Toe

tenson
Märke:
Tenson
Malli: Teyah Closed Toe
Ostaja maksaa: 499 kruunua
Sammanfattning: Snabba springskor som andas
Testpanelen säger:

En stabil, sportig sandal som inledningsvis var lite hård, vilket krävde strumpor de två-tre första dagarna för att undvika skavsår bak på hälen på två av barnen.

- De här sandalerna var relativt enkla att ta av och på, så att en fyraåring klarar det nästan på helt egen hand. Sitter sedan på plats utan att justeringar behöver göras under användningen, säger en pappa till ett av barnen i testet.

Det bästa med sandalen är att den är väldigt allround. Den passar perfekt både på stranden och promenaden, och blir inte heller för varm tack vare andningshål runt hela foten. Samtidigt har sandalen gummisula som också går över fotens framdel, vilket gör att den passar även för fotbollsspelande och liknande, extra plus för det!

- Utseendet är ganska typiskt för denna typ av sandal, varken bättre eller sämre. Min son känner sig dock tuff i dem och kallar dem för "snabba springskor", vilket också är ett bevis på både stabilitet och att de känns lätta på foten, berättar mamman till ett barn i testpanelen.

Test av: Crocs Crocband Clog Kids

crocs
Märke:
Crocs
Malli: Crocband Clog Kids
Ostaja maksaa: 349 kruunua
Sammanfattning: En klassiker som håller
Testpanelen säger:

Chansen är stor att du eller ditt barn redan har testat "Foppatofflor", och då vet du vad det handlar om. De är smidiga att ta av och på och känns lätta på foten.

- Mitt barn vill inte ta av sig sina Crocs efter att han har satt på sig dem, berättar mamman till ett av barnen i testpanelen.

Utseendet på skorna är ju nästan en klassiker vid det här laget, men trots att den är omdiskuterad känns den som barnsko ganska clean och basic.

- När det gäller storleken så är den ganska rymlig. Min son har 27 i sneakers, men samma storlek i Crocs blev lite för stor. Det gör i och för sig inte så mycket, de kan användas även om de är lite för stora, men då måste barnet springa lite försiktigare. Spännet på baksiden av foten hjälper till så sandalen inte flyger av i farten, säger pappan till ett av barnen i testpanelen.

Crocs är inte de coolast skorna i stan, men det är komforten som är viktigast på barnsandaler! Den här modellen har tjock och lagom mjuk sula.

- Jag tycker alla barn borde ha ett par Crocs, de är så smidiga, luftiga och sköna att gå barfota i.
Perfekta på stranden och har ett bra pris, sammanfattar en mamma.

Test av: Kavat Ängskär XC

kavat
Märke:
Kavat
Malli: Ängskär XC
Ostaja maksaa: 499 kruunua
Sammanfattning: Tidlös och mjuk kvalitetssandal
Testpanelen säger:

En gullig liten sandal som är täckt framtill så tårna är skyddade. Trots det är sandalen välventilerad.

- Perfekta sommarskor att ha både till vardags men också fina att ha vid lite mer välklädda tillfällen, säger mamman till ett av de minsta barnen i vår testpanel.

Sandalen känns väldigt påkostad och är av bra kvalitet. Det enda frågetecknet föräldrarna i testpanelen har är om det vore bra om det fanns lite gummi framtill på skon, så att skinnet inte nöts bort och skon ser sliten ut efter en kort tids användning.

- Både jag och min dotter gillar den här sandalen. Sulan i läder är mjuk och verkar bekväm. Jag gillar också att det är en tidlös modell med klassisk design, säger en annan mamma.

En av de bästa sakerna med Ängskär är att den är smidig att ta av och på tack vare kardborrebandet framtill. Även de minsta barnen står stadigt i skorna och kan gå framåt på ett bra sätt tack vare att yttersulan är i gummi och att skaftet är högt och ger stöd.

- Vi i testpanelen tycker dessutom att det är ett riktigt bra pris för en sko helt i skinn!

Vill du se mer? Spana in vårt totala utbud av sandaler från Kavat, Crocs och Superfit!

LÄS MER: Bästa vårskorna för barn