Test: Så bra är nya löparskon Nike React Infinity Run Flyknit Image

Testaa: Så bra är nya löparskon Nike React Infinity Run Flyknit

Nike har skapat en helt ny typ av löparsko som ska passa alla löpare. Stämmer det? Vår testpanel gav sig ut för att springa ikapp svaret.

Nike React Infinity Run Flyknit är en helt ny löparsko som både är stabil, dämpad och otroligt energigivande. Med hjälp av sulans form får du en skjuts i löpsteget för varje steg du tar. Tillsammans med den nya Flyknit-ovandelen hålls foten på plats, så att både du som pronerar och supinerar kan löpträna i skon. Skon passar för alla typer av underlag när det gäller landsvägslöpning. Grus, asfalt, elljusspår, men även löpband. Vår testpanel, som är van vid löpning och har många års erfarenhet, har testat skorna. Så här tycker de.

nike infinity run testbild dam_herrSuunnittelu

Första intrycket är för hela testpanelen att skon är väldigt snyggt designad. Alla älskar hur Nike React Infinity Run Flyknit ser ut, oavsett färg som de har fått att testa. React Infinity Run Flyknit finns i skrivande stund i vit/orange för herrar och vit/rosa samt svart för damer.

- Första stilintrycket är magiskt. Alla detaljer, färgvalen... du kommer känna dig snygg i löpspåret, säger en testare.

- Här är en sko som syns! Väldigt snygg, detaljerna och färgen gör att skon får full pott för designen, säger en annan.

Känsla och dämpning

Alla i testpanelen är imponerade av dämpningen. Sulan, som består av 24 procent mer skum än den vanliga Nike React-sulan ger en nästan studsig känsla när testarna börjar springa i skon.

- Dämpningen är väldigt mjuk, och jag som i vanliga fall ibland kan få lite ont i knäna om jag springer i kallare temperaturer känner ingen smärta eller stelhet alls, säger en testare.

Nike React Infinity Run Flyknit är designad för att minska risken för löprelaterade skador.

- Den känns väldigt skonsam och mjuk, och känslan är nästan att man studsar lite när man är ute och springer.

- Skon ger bra avlastning och stötdämpning. Den är väldigt lätt och det ger en skön känsla i steget, säger en annan testare och fortsätter förklara:

- Jag sprang mitt första pass på löpband och det kändes inte alls stelt eller stumt som det kan göra på löpband. Andra passet sprang jag ute på asfalt och även där ger skon en väldigt bra känsla i steget.

Känslan som många i panelen upplever är att steget flyter, liksom rullar, och ger extra energi och avlastning. Det är på grund av tekniken rocker geometry, alltså hur sulan är formad. Den är rundad från häl till tå, för att du ska uppleva just detta. Rocker geometry-sulan användes för första gången på superskon Vaporfly, då med en kolfiberplatta i sulan.

- Jag har haft ont i ländryggen senaste månaderna och upplever att det känns mindre när jag springer i den här skon. Det blir en lätt och skön löpkänsla under hela passet. Jag upplever även att jag får extra energi i frånskjutet i löpsteget, säger en tredje testare.

React Infinity RunNya Nike React Infinity Run Flyknit är designad för att minska löprelaterade skador. Läs mer om skon här.

Stabilitet

Stabiliteten på React Infinity Run Flyknit är hög, trots att skon klassas som en neutral sko. Det är för att sulan är extra bred, och för att den stickade Flyknit-ovandelen är rejälare än på tidigare Nike-modeller med Flyknit. Passformen blir optimal kring din fot, och dessutom hålls foten på plats.

- Skon känns nästan figursydd efter min fot. Innan kan jag ha tyckt att foten ibland glider omkring lite inuti skon, framför allt om man springer på lite ojämnt underlag. Den här skon känns dock mycket stabilare och foten sitter bättre på plats under hela löpturen, även när man blir lite trött efter några kilometer, säger en testare.

- Skorna känns väldigt stabila generellt, och den breda sulan gör att stukningar känns nästintill omöjliga. Foten landar väldigt mjukt och stabilt vid varje fotnedsättning. Jämför man med typ Pegasus, där sulan är betydligt smalare, känns den här som en mer trygg sko, och betydligt mer kontakt med underlaget när du springer, avslutar en annan.

HÄR hittar du Nike React Infinity Run Flyknit för damer.

HÄR hittar du Nike React Infinity Run Flyknit för herrar.

LÄS MER: Nike React Infinity Run Flyknit - skon för alla löpare

LÄS MER: Så effektiviserar du ditt löpsteg

SHOPPA HÄR: Alla våra löparskor