TEST: Så känns nya Nike Air Max Trainer 1 Image

TEST: Så känns nya Nike Air Max Trainer 1

Maxad nittiotalsnostalgi i Nikes nya träningssko med retro design. Läs testpanelens recension av X-fitskon för män du inte får missa.

Test av: Nike Air Max Trainer 1Nike_Air Max Trainer

Märke: Nike

Malli: Air Max Trainer 1

Ostaja maksaa: 999 kruunua

Finns i färgen: svart/vit

Känsla: Känns lite speciellt att träna i Air Max eftersom modellen är så starkt förknippat med sportswear och delar av panelen föredrar lägre skor, men det blev en positiv överraskning! Skorna sitter väldigt bra på fötterna, de har en skön passform och de sitter bra runt hälen. De är inte lätta, men inte heller tunga utan precis lagom.

Suunnittelu: Så balla! Looken är utan tvekan den största anledningen till att köpa Air Max Trainer 1. De är ganska spejsiga och inget för dig som vill ha något diskret, men testpanelen gillar verkligen att Nike har skapat ett par träningsskor med samma feeling som deras ikoniska sneakers. Luftkudden i hälen ger dem det lilla extra.

Ventilation: Det är inte den mest ventilerande skon och inget för dig som blir supervarm om fötterna. Inte så varmt att du brinner upp, men åt det mindre ventilerande hållet. Detta trots att överdelen är gjord i mesh. Där känner sig testpanelen lite besviken.

Användning: Skorna marknadsförs som ett par X-fitskor och du kan absolut ha dem i boxen liksom på gymmet. Testpanelen hoppade hopprep, gjorde burpees och boxjumps utan konstigheter. Du får ett stabilt stöd, en bra dämpning och ett fint fäste utan att skon känns klumpig eller tung. I benböj blev testpanelen lite väl framåtlutad på grund av den stora sulan, så inga skor för dig som planerar att kötta loss med hundratals squats.

Sammanfattning: En positiv överraskning! Designnen gör att de känns förvillande lika ett par helt vanliga sneakers och delar av testpanelen var tveksam till om Air Max funkar som träningssko, men det går alldeles utmärkt att träna i dem. Du kanske inte får de fetaste X-fitskorna rent funktionsmässigt, men de är tillräckligt bra när det kommer till dämpning, stöd, fäste och komfort för att designen ska motivera ett köp. Sulan är sjukt snygg! Den är dock ganska hög och det tar ett tag att vänja sig vid en annan sorts markkontakt än den du får med ett par mer klassiska X-fitskor. Ett litet minus är ventilationsförmågan som inte riktigt höll vad den lovade. Men på det stora hela är det här ett par bra träningsskor för Air Max-fanit som vill ta med sig sneakers-känslan in i boxen.

SHOPPA HÄR: Fler träningsskor från Nike

LÄS MER: Träningstips: Minimal tidsåtgång med maximalt resultat

LÄS MER: 6 explosiva övningar med viktväst