Mysigt test: Innetofflor för dam & herr Image

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

Fårskinn, syntet, ull eller mocka? Det finns ett par tofflor för alla. Och det är svårt att säga något annat än att det är otroligt hög mysfaktor att sätta på sig ett par gosiga innetofflor när kylan viner runt husknuten. Föreställ dig att du sitter i en superskön fåtölj framför en en öppen spis, har fötterna uppslängda på en fotpall och en varm kopp choklad i handen som värmer dina fingrar. Känner du det? Det ultimata myset? Då är du redo att ta del av vårt toffeltest för dam och herr!

Tofflor för henne

Tidlös slip in-modell

Shepherd_-_Jessica.jpgModell: Jessica

Märke: Shepherd

Material: Fårskinn, sula i EVA

Passar dig som... vill ha en klassisk slip in-toffel i en modell som funkar lika bra år efter år. 

Testpanelen säger: Otroligt mjuka och sköna slip in-tofflor. En dekorativ söm fram och pälskrage runt foten gör toffelns design fin och gillas av samtliga i testpanelen. Du får enkelt på dig modellen vilket är perfekt när du kommer in och bara vill ha värme fort. Du behöver inte böja dig ned en millimeter för att få på eller av tofflorna. Passformen är nästintill perfekt. 

– Tack vare det mjuka fluffet inuti denna fårskinnstoffel känns varje steg man tar som att toffeln omsluter foten. Så sköna! säger en nöjd kvinna i testpanelen. 

Sulan är tillverkad av EVA-gummi vilket gör toffeln mer slitstark än modeller som förutom ovandel även har en sula i fårskinn. Man kan inget annat än konstatera att det här är en av storfavoriterna hos testpanelen. 

För ballerinan

Shepherd_-_Saga.jpgModell: Saga

Märke: Shepherd

Material: Fårskinn

Passar dig som... vill ha en nättare fårskinnstoffel.

Testpanelen säger: Det här är en unik toffel, formad som en elegant ballerinasko med en rosett framtill. Ett resårband runt foten håller toffeln på plats och är även en fin detalj som får tofflorna att stocka ut. Det är en fårskinnstoffel för dig som vill ha en nättare modell än den klassiska fårskinnstoffeln, utan att för den delen tumma på komforten. Den är precis lika mjuk, varm och fluffig som du önskar an en innersko.

– Det är som en blandning av en innesko och toffel, säger en nöjd testare.

Värt att notera är att modellen är lite liten i storleken och därför bör du gå upp en storlek från din vanliga i denna toffel. 

Slip in to something more comfortable

Axelda_-_Åbo.jpgModell: Åbo

Märke: Axelda

Material: Fårskinn, syntet, sula i gummi

Passar dig som... vill ha en slitstark slip in-toffel.

Testpanelen säger: Ett par härliga slip in-tofflor gjorda på en blandning av naturmaterial och syntet. De är otroligt fluffiga och har en mjuk insida. De lyckas även med det svåra att vara precis lagom varma. Designen är stilren och mysig, och modellen är enkel att ta på och av. Extra plus för det slitstarka materialet som gummisulan bidrar med.

– Passformen är något smal, men toffeln töjer sig ju med tiden eftersom ovansidan är i fårskinn, säger en testare som aldrig mer kommer ha frusna fötter inomhus. 

Rosa, kvinnligt och snyggt

Kari_Traa_-_Hygge_Moc_Lux.jpgModell: Hygge Moc Lux

Märke: Kari Traa

Material: Oxmocka, ullmix, sula i EVA

Passar dig som... vill ha något nyskapande i toffelväg

Testpanelen säger: Coola tofflor i rosa färg från underställsexperterna Kari Traa (skon finns även i mörkgrått). De har stegdämpning i sulan, vilket gör att du kan ha på dig tofflorna länge utan att få ont i fötterna. De känns väldigt slitstarka i materialet och kommer hålla som favoriter i många år.

– De är något stora i storlek, och ganska breda i passformen, så om du velar mellan två storlekar kan du välja den mindre, säger en testare. 

Mysfaktorn slår i taket

Shepherd_-_Moa.jpgModell: Moa

Märke: Shepherd

Material: Fårskinn

Passar dig som... vill ha 100% mysfaktor på fossingarna. 

Testpanelen säger: Ett par klassiska fårskinnstofflor från Shepherd har vi här. Det här är tofflorna som varken tummar på kvaliteten eller komforten, tycker testpanelen. De är jättemjuka, värmande och fluffiga. Kanske är de något mer ömtåliga än modellerna med gummisula, men komforten väger upp. Fårskinnskanten går att vika upp om du är extra frusen. Är du inte säker på att svart är rätt färg? Vilken tur att modellen finns i flera färger. 

– Det här är kvalitet, de här tofflorna kommer rädda mina fötter i vinter! Perfekta, säger en testare.

Unisexmodell

Axelda_-_London.jpgModell: London

Märke: Axelda 

Material: Fårskinn, syntet, sula i gummi

Passar dig som... vill ha halkfria mystofflor under årets kallaste månader. 

Testpanelen säger: De här populära tofflorna är av unisexmodell och har en ovandel som är gjord i både fårskinn och syntet för grym passform. Invändigt har toffeln fårskinnsforder som värmer och ger hög mysfaktor. Toffeln behåller formen mycket bra. Extra plus för att sulan är halkfri, en perfekt present till mormor och morfar.

– De är så mjuka och gosiga och håller fötterna garanterat varma. Kommer aldrig köpa några andra tofflor, säger en nöjd testare.


Tofflor för herrar

Lägga in ett till vedträ i kaminen-toffel

Sorel_-_Falcon_Ridge_2.jpgModell: Falcon Rigde II

Märke: Sorel

Material: Mocka, ull, polyester, sula i gummi

Passar dig som... vill ha en slip in-modell som ger dig den ultimata stugkänslan. 

Testpanelen säger: Det första testpanelen säger när de får på sig den här modellen är att tofflorna är som gjorda för att resa sig ur fåtöljen och kasta in ett till vedträ i kaminen. 

– De ger liksom en sådan känsla. Allt du vill göra är att mysa omkring i tofflorna, säger en nöjd testare.

Sulan är av slitstark gummi och insidan är av ull och polyester. En tydlig dekorativ söm utanpå som ger den här härliga "vara i stugan i fjällen"-känslan. Slip in-modell som har en liten kantupphöjning vid hälen, så här gäller det att du har exakt rätt storlek för perfekt passform. 

En ulltoffel utan krusiduller

Shepherd_-_Isak.jpgModell: Isak

Märke: Shepherd

Material: Ull, sula i gummi

Passar dig som... vill ha en stilren och mogen look. 

Testpanelen säger: Det här är en klassisk ulltoffel utan krusiduller. Den har en stilren och mogen, tidlös design. Den som vill ha mindre fluff och mer enkelhet kommer älska denna filttoffel. Yttersulan är tillverkad i gummi vilket gör att toffeln fungerar utmärkt även under den korta sträckan till brevlådan på morgonkvisten eller som en innersko på jobbet. Innersulan som har mocka som yttersta lager har en skön dämpning tack vare en bekväm memoryfoam-sula. Något smal i mellanfoten, kanske vill du gå upp en storlek om du har breda fötter.

– Det här är verkligen den klassiska ulltoffeln, som passar bra hemmavid dag, kväll och natt, säger en testare.

Med en fluffig insida 

Shepherd_-_Malte.jpgModell: Malte

Märke: Shepherd

Material: Fårskinn

Passar dig som... vill ha fluffigt på fötterna! 

Testpanelen säger: Ännu en storfavorit från svenska Shepherd. Här får det det bästa av två världar, toffeln är helt i fårskinn och har härligt fluff på insidan samtidigt som utsidan är stilren och clean. De sitter bra på foten och känns lätta, och i hälen är de lite högre och har en flärp så de är smidiga att dra på när du ska upp och ta ett glas vatten mitt i natten. 

– Det känns som att få en mjuk kram om fötterna när jag har på mig de här tofflorna, säger en imponerad testare.

Tomtetofflor att mysa i

Shepherd_-_Hugo.jpgModell: Hugo

Märke: Shepherd

Material: Fårskinn, sula i EVA-gummi

Passar dig som... vill ha en snygg och klassisk slip in-toffel i fårskinn. 

Testpanelen säger: Kvalitet och design i perfekt symbios! De här fina tofflorna från Shepherd har brunt fårskinn utvändigt och fluffig, vit fårull invändigt. Toffelmodellen är något liten i storlek, därför rekommenderas du gå upp en storlek från vad du normalt har. Tänk däremot på att tofflor helt i fårskinn som denna modell töjer sig och anpassar sig efter foten. 

– De här är så snygga, det är tomtetofflor på hundra procent bra sätt!

LÄS MER: Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

SHOPPA HÄR: Alla våra tofflor