TEST! Nya träningsskor för honom 2019 Image

TEST! Nya träningsskor för honom 2019

Årets träningsnyheter har rullat in på Sportamore och vår manliga testpanel har svettats i sex nya träningsskor för våren. Här är modellerna som är bäst i test!

Det här testet är från 2019. Ta reda på vilka träningsskor som är bäst i test 2020!

TRÄNINGSSKOR FÖR HONOM

Test av: Metcon 4 XD, Nike

HERR Nike - Metcon 4 XD.pngMärke: Nike

Malli: Metcon 4 XD

Myyntihinta: 1 395 kruunua.

Finns i färgerna: camo/röd, svart/vit och grå.

Storlek: Normal i storlek med en normalbred passform.

Mukavuus: Den omslutande ovandelen sitter skönt på foten och ger ett bra stöd när du tränar. Däremot kan du uppleva skon som något stelare än andra modeller i testet.

Suunnittelu: En design för de som gillar att synas på gymmet.

Passar till: X-fit och HIIT.

Kommentar: Nya Metcon 4 XD får toppbetyg på två punkter, fäste och markkontakt. Du får med andra ord ett grymt grepp oavsett underlag när du tränar i de här skorna. Burpees, wall climb, rep och hopp är inte någon match för yttersulan. Plus för att ovandelen även är ännu mer slitstark än tidigare versioner av skon. Modellen sitter tight och bekvämt på foten samt är väldigt lätt. Det gör skon perfekt för snabba, explosiva moment i din träning. Det enda negativa testpanelen kan skrapa fram är att skon inte är lika flexibel som exempelvis Varsity Compete Trainer från Nike. Det här är inte modellen du tar med dig på body balance och liknande pass. För explosiv träning med tunga lyft får du ut det mesta av den stabila träningsskon. En sko i den högre prisklassen som riktar sig till X-fitatleten som vill träna i det bästa på marknaden.

Test av: Pureboost Trainer, Adidas

HERR Adidas - Pureboost trainer.pngMärke: Adidas

Malli: Pureboost Trainer

Ostaja maksaa: 1 195 kruunua.

Finns i färgerna: mörkgrå, ljusgrå och vit.

Storlek: True to size med en något rymligare passform som sitter bäst på dig med normalbred till bred fot.

Komfort: En bekväm och ventilerande ovandel som sitter likt en strumpa på foten.

Muotoilu: Stödremmarna som löper snett upp på ovandelen är både funktionella och snygga på en och samma gång. Skon är även snyggare i verkligheten än på bild.

Passar till: HIIT-pass som kräver rörelsefrihet och snabbhet samtidigt som du får grymt grepp och bra stöd vid tyngre lyft.

Kommentar: Boost-dämpning möter en stabil gummisula i Pureboost Trainer från Adidas. Just stabiliteten är det första du märker av när du tar på dig skorna. Gummisulan håller fast foten vid ryckiga sidledsförflyttningar och ger ett bra grepp inomhus. Du känner dig exempelvis väldigt stabil vid övningar som utfallssteg och skridskohopp. Ovandelen är desto mjukare. Passformen är tight kring foten men du får inte ett överväldigande stöd för anklarna. Plus för den responsiva dämpningen som påminner om en löparsko och ger energi i frånskjutet, perfekt när det vankas burpees och box jumps. En lätt sko som sitter bra på foten och är en ny favorit för många testare.

Test av: Mantra, Puma

HERR puma - mantra.pngMärke: Puma

Malli: Mantra

Hinta: 999 kruunua.

Finns i färgen: svart.

Storlek: Aningen stor i storlek med en passform som sitter bäst på normalbreda till breda fötter.

Mukavuus: Den strumpliknande passformen och något högre delen vid anklarna gör att skon sitter perfekt på foten under hela träningspasset. Materialet på ovandelen är väldigt tunt och ventilerande, ingen risk för att fötterna ska överhettas.

Muotoilu: Cool träningssko som känns hemma på gymmet. En model som passar de modemedvetna atleterna.

Passar till: HIIT-pass, gruppträning och lättare styrketräning.

Kommentar: Bred och stabil model med riktigt bra grepp. Sulan ger nog dämpning för att ta udden av hårda nedslag men inte så mycket att det känns instabilt vid styrketräning. Snörningen är ett kapitel i sig, det går att snöra skorna på en mängd olika sätt tack vare flertalet fästen och öglor. Oavsett hur man väljer att snöra dem går det att låsa snörena i ett par rejäla ankare som effektivt minskar risken att de lossnar av sig själva. Det går rätt bra att hoppa och röra sig i skorna, men den tunna ovandelen känns inte särskilt stabil vid belastning från sidorna för att klara av riktigt tunga lyft och snabba sidledsförflyttningar. En snygg sko som gör sig bäst i gymmet och vid gruppträning.

Test av: Commit TR EX, Under Armour

HERR under armour - commit tr ex.pngMärke: Under Armour

Malli: Commit TR EX

Rekommenderat pris: 999 kruunua.

Finns i färgerna: grå och svart.

Storlek: True to size med en fantastisk passform som sitter bäst på dig med smala fötter.

Mukavuus: Väldigt skön model som omsluter foten på ett lagom tight sätt. Lättviktsmeshen på ovandelen ventilerar skönt och håller fötterna torra och svala. Du älskar att ha den här modellen på fötterna.

Suunnittelu: Diskret och stilren design som uppskakas av testpanelen, då många andra modeller kan uppfattas som för innovativa och färgstarka.

Passar till: Allt ifrån HIIT till spinning, styrketärning och X-fit.

Kommentar: En renodlad träningssko som sitter som gjutet på foten. Yttersulan i gummi har ett extremt bra fäste så du behöver inte oroa sig för oväntade glidningar när du gör armhävningar på tå eller burpees. Vill du ha ett par dojjor som både står stabilt på marken och som du kan hoppa bekvämt i så rekommenderar testpanelen de här. Stödet får tio av tio så glöm det där med att trampa snett eller att fötterna rör sig när du lyfter tungt. Komforten får även den höga betyg med kommentarer som "ruggit sköna" och "WOW-känsla" från testpanelen. En sko med många användningsområden - till en rimlig summa. Bra där Under Armour!

Test av: Varsity Compete Trainer, Nike

HERR Nike - Varsity Compete Trainer.pngMärke: Nike

Malli: Varsity Compete Trainer

Myyntihinta: 729 kruunua.

Finns i färgerna: svart/vit och grå.

Storlek: True to Nike, välj samma storlek som dina tidigare modeller från märket.

Komfort: Så bekväma på foten att du inte märker av skorna när du tränar. De känns helt rätt på foten.

Muotoilu: Det här är en sko som har funktion före design. Inget du köper för att styla på gymmet utan för det breda användningsområdet.

Passar till: Blandade träningsformer. Funkar lika bra till marklyft och tunga squats som box jumps och burpees.

Kommentar: Till skillnad från Nikes populära X-fitsko Metcon 4 är det här en klassisk träningssko. Varsity Compete Trainer är både mjukare och lättare än Metcon 4. Modellen ger ett likvärdigt stöd till foten och ett bra fäste på golvet, men är flexiblare och har mer dämpning. Det den här skon tappar är ventilationsförmågan och markkontakten. Undvik riktigt tunga lyft för bäst upplevelse. Att hoppa i den här modellen är däremot väldigt behagligt. Skon är något klurig att få på sig, eftersom plösen är fäst i ovansidan, och kräver en ansträngning som kan jämföras med fem burpees. Win win win om du har ont om tid på dig och inte hinner värma upp så mycket. Plus för det låga priset!

Test av: Alphabounce Trainer, Adidas

HERR Adidas - alphabounce trainer.pngMärke: Adidas

Malli: Alphabounce Trainer

Rekommenderat pris: 999 kruunua.

Finns i färgerna: svart, vit/grå, grå och röd.

Storlek: True to size med en rymlig passform som riktar sig till dig med bredare fötter. Den rymliga framfoten är perfekt för dig som ofta har problem med att tårna kläms ihop i skorna.

Komfort: Väldigt skön sko som sitter tight på foten. De är dock så pass tighta att de är lite svåra att få på sig.

Muotoilu: Väldigt snygg model. Den breda och markanta sulan ses som en cool detalj och du kan göra ett rejält intryck i de här dojjorna.

Passar till: X-fit och HIIT-pass. Funkar även för crosstraining och styrketräning.

Kommentar: Alphabounce Trainer är en sko testpanelen varmt rekommenderar till dig med bredare fötter. Markkontakten är fantastisk och du står stadigt när du tar nytt personbästa i marklyft och overhead squat. Du märker även hur bra fästet är när du kör box jumps på en låda. Även om stötdämpningen är tillräcklig för hopp och burpees är det här inte en sko du springer flera kilometer i på löpbandet. Modellen hör hemma på träningspasset. Det som drar ned helhetsbetyget är andningsförmågan som hade kunnat vara bättre. Det blir lite svettigt när du kör högintensiva pass. Överlag en snygg och skön modell för dig som gillar att stå stadigt när du tränar.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av träningsskor

LÄS MER: Vi har testat Pumas nya träningssko Jaab XT

LÄS MER: Bäst i test! Padelracket 2019