8 svarta träningstights som är bäst i test Image

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

Det finns alltid plats för ett par nya träningstights i garderoben. Tights är ett väldigt användbart plagg till din träning, vad du än pysslar med! Men det är inte allt. Dessutom kan tights lätt användas för att skapa en avslappnad outfit tillsammans med en cool hoodie och ett par sneakers till vardags. Vår testpanel har tränat och svettats i träningstights från Nike, Adidas, Blacc och Casall med flera. Så här tyckte de. 

Mjuka och följsamma med det lilla extra

Nike - New Pro Tight.jpgModell: New Pro Tight

Märke: Nike 

Passar till: Vanlig gymträning, all högintensiv träning.

Det här var extra bra: Ger full rörelsefrihet i alla riktningar, följsamt och mjukt tyg.

Sammanfattning: De här tightsen utmärker sig genom att vara otroligt sköna att ha på sig. Tyget är mjukt och relativt tunt. Det finns i princip ingen kompression i tyget, men passformen är kroppsnära och smickrar dina former. Det enda som stör något är det platta resårbandet i midjan som av vissa uppfattar som lite för hårt. I övrigt får även designen får höga betyg. 

– De är snygga och väldigt enkla, utan att bli tråkiga. Tack vare midjebandet med print samt meshpartierna på vaderna händer det något i designen, säger en testare.

De här tightsen är ett bra alternativ för dig som letar ett par svarta tights, men som inte nöjer dig med ett par vanliga helsvarta utan vill ha något extra. Stora pluspoäng delas även ut för att de ventilerar optimalt och transporterar bort fukt från kroppen precis som de ska. Sist men inte minst är de också helt squatproof, trots ett väldigt tunt tyg. 

Full pott för en klassiker

Nike One TightModell: One Tight

Märke: Nike 

Passar till: All form av träning: yoga, högintensiv, löpning. Ett par allroundtights, helt enkelt! 

Det här var extra bra: Tightsens passform är så bra att de sitter på plats oavsett övning och oavsett intensitet.

Sammanfattning: Wow, vilka sköna tights! Nike One Tight har rykte av att vara ”de absolut skönaste tightsen”, vilket verkligen stämmer enligt testpanelen. Tyget känns otroligt mjukt och skönt mot kroppen, men utan att tightsen för den delen tappar passformen. Tyget stramar åt på rätt ställen känns som ett extra skinn. 

– Jag älskar att tightsen känns tunna i tyget, vilket är jätteskönt när man blir svettig och varm på träningspasset, säger en i testpanelen. 

– Jag har ganska korta ben, och tycker vanligtvis att Nike har för långa tights för mig. Men denna  modell passar perfekt. Jag rekommenderar dem varmt! säger en annan.

Tightsen har en ganska hög midja, och sitter superskönt. Att köra ett högintensivt pass med burpees, wallballs och liknande är genomgående inget problem. De sitter på plats genom hela passet. Testpanelen vill också berömma tightsen för att de ger en smickrande kroppsform, tack vare den höga midjan och sömmen bak på rumpan som går ner mot svanskotan. Designen på tightsen är cool och sticker ut på ett bra sätt. Finns i fler färger.

Kompressionstights till ett bra pris

BLACC - Lava Compression tights.jpgModell: Lava Compression Tights

Märke: Blacc

Passar till: Högintensiv träning och löpning. 

Det här var extra bra: Att de komprimerar och sitter som en smäck på kroppen. 

Sammanfattning: De här kompressionstightsen passar lika bra för löpning som träningspass av det hårdare slaget. Testpanelen testade bland annat funktionell träning i dessa tights och de satt på plats hela passet, utan att behöva rättas till eller dras upp i midjan en enda gång. För dig med kortare ben än snittet kan tightsen upplevas som något långa. Är du av medellängd är det däremot inget problem. 

– Materialet kan kännas stumt första minuten, men mjukas upp direkt när du blir varm. Svett transporteras snabbt bort från kroppen och håller dig torr och sval, säger en testare. 

– Jag skulle rekommendera de här tightsen till alla mina vänner. De är perfekta för löpningen eller träningen där kläderna ska sitta på plats och inte störa, säger en annan. 

Tightsen har en tightare passform än ett par vanliga träningstights men det gör inget, inte ens i övningar när flexibilitet är ett måste. Designen hyllas också tack vare reflexdetaljerna och det lite glansiga tyget som är snyggt och stilrent. Testpanelen tycker också att tightsen smickrar benen fint. De får även pluspoäng för att de finns i hela sju färger. 

Smickrande sculpturetights

Casall - Sculpture 7-8 Tights.jpgModell: Sculpture 7/8 Tights

Märke: Casall

Passar till: Gymträning och i viss mån även löpning.

Det här var extra bra: Det bästa med de här tightsen från Casall är hur smickrande de är för dina former. Liksom namnet skvallrar om formar de din kropp tack vare lätt kompression.

Sammanfattning: De här tightsen är väldigt stilrena i sin design, med bara några få glansiga svarta detaljer (beroende på modell, de finns även i guld och silver). Därför är de helt rätt för dig som helst inte stjäl all spotlight på gymmet. 

– De här smickrar figuren enormt alltså. Jag vill ha dem på mig varje dag, säger en testare. 

Den höga midjan som ger behaglig passform och håller in där det behövs. Även komforten får högt betyg.  Det här är kanske inte den modell du vill ha när du ska köra stretchövningar och yoga, men vid alla typer av lyft ger de ett skönt tryck över musklerna. Tyget är tunt, men "tätt" och allt annat än fladdrigt.

En klassiker i allroundförpackning

adidas - D2M HR L 3S.jpgModell: D2M HR L 3S

Märke: Adidas

Passar till: Allt från svettiga gympass till yoga. Även följsamma nog för att klara av ett löppass.

Det här var extra bra: Bra och mjuka allroundtights som passar många. Det gör dem till ett säkert kort för dig som velar mellan olika par.

Sammanfattning: Designen är klassisk för Adidas: svarta med de tre vita ränderna. De är enkla till utseendet och väldigt sköna, med mjukt följsamt tyg. Även korta personer i testpanelen upplever dem som lagom långa. Här vill panelen däremot ge en heads-up för storleken, då de är något stora i modellen. Du kan med lätthet gå ner en storlek i de här tightsen, framförallt om du gillar när de sitter kroppsnära. För dig som älskar en hög midja är de här tights verkligen ett toppenval. 

– Trots att tyget är av det tjockare slaget är de tillräckligt följsamma för flera typer av träning. Bäst är de för riktigt hårda träningspass, säger en testare.

Fukttransporten får högt betyg, du håller dig torr och sval genom hela träningspasset. Det finns även en ficka på tightsen där du får plats med nyckeln till gymskåpet till exempel, perfekt för dig som inte vill bära runt på småsaker i gymmet eller träningssalen.

Bastights alla borde ha

ASICS - Silver Tight.jpgModell: Silver Tight

Märke: Asics

Passar till: Kondotionsträning som löpning eller spinning, men även andra träningsformer. 

Det här var extra bra: Dragkedjan nedtill på tightsen som gör att de sitter slimmat längs med vaden och benslutet. 

Sammanfattning: Designen på de här tightsen är diskret och klassisk, testpanelen säger att de passar till alla andra kläder i träningsarderoben. Tightsen är tunna och bekväma, och transporterar fukt under träningspasset perfekt. För dem i testpanelen som är lite längre är tightsen ungefär som 7/8 i längd, och inte hellånga.  Det finns en dragsko i midjan som gör att du enkelt kan anpassa storleken efter dina önskemål. Det gör också att de sitter på plats bättre, något som testarna uppskattar. Det finns även en dold ficka där du kan förvara mindre värdesaker. 

– De är lite tunnare i tyget, vilket är perfekt för konditionsträning, säger en testare.

– Alla behöver ett par bastights som passar till allt, och de här är ett bra sådant alternativ, avslutar en annan. 

Ny favorit som får testpanelen på fall 

Better BodiesModell: High Waist Leggings

Märke: Better Bodies

Passar till: Löpning, träning och powerwalks. 

Det här var extra bra: Den höga midjan och kompressionen. 

Sammanfattning: Better Bodies träningskläder riktar sig till allt från hardcore-gymmaren till nybörjaren även om deras främsta målgrupp identifierar sig som den förstnämnda. 

– Jag hade nog en hel del fördomar mot Better Bodies innan eftersom de känns så hardcore träning, men jag måste säga att jag älskar de här tightsen! De förvandlar all deg på min kropp till muskler, formar, lyfter och har även funktion i världsklass! säger en nöjd testare.  

Materialet suger bort fukten från kroppen och klarar även den svettigaste träningen. Däremot så är tightsen små i storlek. Framförallt i midjan, men även över rumpan. Det blir särskilt tydligt om du väljer dem i någon annan färg än svart.

– Men de ger sig lite i tvätten, så om du kommer i dem utan att spräcka midjan när du drar den över höften så kan de sitta som en smäck efter en tvätt eller två. 

Längden är perfekt och midjan är superhög, vilket samtliga testare älskar. Det ger stadga och support på ett skönt sätt.

– Främsta anledningen till att jag använder mina gång på gång är att de har en stor mobilficka på låret där jag kan ha min iPhone plus utan problem. Det är en stor frihet att kunna gå ut på långa promenader utan att ha en väska med sig. 

Nykomling i ett annorlunda träningsmaterial

Röhnisch - Nora Lasting High Waist Tights.jpgModell: Nora Lasting High Waist Tights

Märke: Röhnisch 

Passar till: Träning, löpning och yoga. 

Det här var extra bra: Den medelhöga midjan som sitter uppe oavsett träningsövning och yogaposition. 

Sammanfattning: De här tightsen ser ut lite som ett par ridbyxor eftersom att de har sömmar bak över rumpan (som kan vara svåra att se på sajtens bilder). Tyget är också lite speciellt för att vara ett par träningstights.

– De är inte supermjuka eller glansiga som många andra tights, utan mer sträva i känslan. På den positiva sidan är de helt täta i tyget så att det inte går att se igenom och de är också gjorda av återvunnet material, säger en testare och en annan fyller i: 

– När man tränar så sitter tightsen uppe och åker inte ned. De har en liten dragsko i midjan men den är  faktiskt helt onödig, de sitter uppe ändå. Inte ens under ett vinyasa-pass med alla möjliga och omöjlia yoga-övningar åkte de ned. 

Röhnisch är storleksmässigt lite extra generösa i vissa modeller, men de här är verkligen true to size. Storlek M motsvarar 38/40 snarare än 40/42. Midjan når upp till naveln på dig som är medellång.

– Största plusset är att de går att använda till i princip alla träningsformer. Det största minuset är att de drar åt sig damm samt har en tendens att noppra sig mellan låren. 

I linningen finns även en nyckelficka, där nyckeln ligger perfekt och säkert under träningspasset. (Så säkert att en av testarna lät en anställd på Sats plocka fram en bultsax för att klippa upp hänglåset på skåpet innan hon kom på att hon hade nyckeln i den lilla fickan, hehe).

SHOPPA HÄR: Alla våra träningstights

LÄS MER: Våra pulsklockor som är bäst i test