Test: Adidas Supernova för dam och herr Image

Test: Adidas Supernova för dam och herr

Testpanelens dom: Hög kvalitet för billig peng. Vi pratar om Adidas nya löparsko Supernova!

Smakar det så kostar det också i regel, men det gamla goda uttrycket gäller inte riktigt här. Säg hallå till Supernova – den förstklassiga mängdträningsskon med en prislapp strax ovanför tusenlappen. Läs vår testpanels omdömme!

SHOPPA HÄR: Supernova dam och Supernova herr.

testbild supernova

Test: Adidas, Supernova

Drop: 9,5 millimeter

Vikt: 315 gram i storlek 42 2/3

Material: Sulan består till 30 procent av Adidas egna TPU-plast som de kallar Boost. Resten av sulan är tillverkad av Adidas Bounce, som är en sorts EVA-plast. Ovandelen är av mesh.

Passar dig som… har ett neutralt löpsteg och behöver en grundstabil löparsko till bra pris. Supernova kan ses som en instegssko till dyrare modeller, då man blandat exklusiv TPU med prisvärd EVA.

Testpanelen säger:

Bland många klassiska giganter i Adidas utbud av löparskor är Supernova en nykomling som är här för att stanna. Av experterna beskrivs den som något alldeles eget – en bekväm premiumsko i en lägre prisklass.

– Supernova är skön från första gången jag sätter den på mig, säger en munter testare.

– Det enda som jag har att klaga på är att kanten på plösen är lite sträv. Jag rekommenderar höga strumpor på de första rundorna, innan du mjukat upp skon.

När det gäller tempo och distanser är Supernova att jämföra med Adidas Ultraboost (som för övrigt är Adidas riktiga premiumsko).

– Jag har testat skorna på lite kortare distanser med långa intervaller och lite längre turer på 8 till 10 kilometer. De är lika sköna oavsett, berättar en i testpanelen.

– Smaken är väl som baken, men jag skulle inte använda den till intervaller. För mig är det här en klassisk medeldistanssko, tycker en annan testare.

Supernova riktar sig till dig som vill upp och nosa på löparskor med hög prestanda, men som inte riktigt är redo att sätta sprätt på hela budgeten.

– Jag skulle säga att den passar både mindre och mer erfarna löpare. Den är ganska stabil, utan att vara stel, och skönt dämpad under hälen där många nybörjare behöver det som mest, anser en testare och får medhåll:

– Ja, att den är så pass stabil utan att vara klassad som en stabil löparsko imponerar på mig!

Mellansulan i Supernova består som nämnt av en blandning av TPU och EVA – två plaster som strålar samman till en lättviktig dämpning, som gör sig bra på hårda underlag.

– Underlagsmässigt tycker jag den passar asfalt så väl som grus och skogsstig. Kanske att Ultraboost är något skönare på just asfalt, men det är mycket dämpning i Supernova också. Klart godkänt!

I övrigt får Supernova bra betyg för både design och ventilationsförmåga, tack vare strategiskt utplacerade meshpartier i skons ovandel. Priset i kombination med kvalitén är det som imponerar allra mest. Bra jobbat, Adidas!

SHOPPA HÄR: Alla Adidas löparskor

LÄS MER: Lär dig mer om Adidas Supernova!