Test: 3 trendiga boots från Svea Image

Testi: 3 trendiga boots från Svea

Hösten och vinterns hetaste trend är boots från Svea. Här är tre modeller som kommer hålla dig trendig, varm och bekväm under vintern!

Finns det något värre än ett par frusna tår innanför en alldeles för kall vinterkänga? Redan då första frostflingan lagt sig på gräsmattan är det dags att inhandla ett par bra boots att bära. De här tre modellerna från Svea håller måtten vad gäller fäste på isiga underlag, värme och trendsäkerhet - så här tycker vår testpanel om modellerna! Vilken är din favorit?

För dig med attityd!

tracking boot svea

Malli: Tracking Boot, Svea

Storlek och passform:Tracking Boot är aningen stor i storleken med en rymlig passform, vilket gör att den passar för de allra kallaste väder. Här får en tjockare ullstrumpa plats utan problem!

Bästa egenskaper: Det absolut bästa med den här vinterkängan från Svea är mångsidigheten. Till den något blötare hösten gör Tracking Boot sig bra genom att ha ett vattenresistent material som håller dina fötter torra. Men modeller står inte bara pall för väta, utan även för vinterns kyliga utmaningar, då den rymmer en socka utan problem. Extra plus för den höga sulan som både isolerar kylan från markera.

Det hade kunnat vara bättre: Något som testpanelen reagerar på är att innersulan är något stel. Många hade önskat en mjukare innersula och kommer därför att bära den här skon med en tilläggssula. I övrigt sitter skon väldigt bekvämt på foten.

Sammanfattning:Tracking Boot frånSvea är en vinterkänga med attityd. Sulan är hög, vilket både är en snygg detalj och smart funktion som isolerar från det kalla underlaget. Modellen snöras med grova snören ovantill som både ger kängan optimal passform såväl som lite extra attityd! Det här är valet för dig som gärna matchar dina skor med en riktigt bullig dunjacka, en mössa i en höstig färg och kanske ett par löpartights med "the three stripes".

En sockersöt "utomhustoffla"!

Suade Pile Svea

Malli: Suade Pile,Svea

Storlek och passform: Den här ursöta vinterskon från Svea är true to size, men tight i passformen. Om du vill kunna rymma en tjock strumpa bör du köpa en storlek större än du brukar ha i sneakers och kängor.

Bästa egenskaperna: Förutom sitt stilrena, trendiga yttre i mocka är det bästa med den här skon från Svea att den är extremt bekväm. På insidan av Suade Pile finns ett fluffigt vinterfoder som gör det ombonat för foten, vilket genererar en 10:a i komfortbetyg från testpanelen! Superskön sko som du gärna glider runt i både till jobbet, på stan samt till och från gymmet.

Det hade kunnat vara bättre: Så länge temperaturerna stannar kring nollan funkar den här vinterkängan utmärkt, men för slask och regnblandad snö är den inte helt perfekt. Mocka är inte direkt känt för att tåla väta särskilt bra - men, hur snyggt är det inte?

Sammanfattning:Det här är en stilren, men ändå uppklädd vintersko som i sin design är en korsning av ett par Uggs och ett par vanliga boots. Om du söker komforten från en toffla, men med en sula för vinterväglag är det här alltså rätt val! Matcha dem till ett par blå stuprörsjeans, en trendig parkas och kanske ett par minst lika mysiga lovikavantar!

Uggs möter Moonboots!

Snowflake fur Svea

Modell: Snowflake Fur, Svea

Storlek och passform: Den här sista vinterkängan i testet är också den true to size. I passformen är den bred i jämförelse med Suade Pile - perfekt för breda fötter och för att få plats med en tjockare ullsocka!

Bästa egenskaper: Det bästa med den här vinterkängan är dess smarta design. Även om den snygga fuskpälsen ovanpå inte är vattentät så är kängan förstärkt längs sidorna, precis där smält snö annars brukar kunna leta sig in när du promenerar. Dessutom är sulan grov och isolerad, vilket gör att varken kyla eller is är någon match för just den här skon. Extra plus för den räfflade yttersulan som gör att du står stabilt när det är något isigt på vägarna.

Det hade kunnat vara bättre: Det är lite synd att Snoflake Fur inte är vattentät ovanpå, men å andra sidan - hur ofta ska du egentligen knata omkring i regn med den? Snö går lätt at borsta bort!

Sammanfattning:Det märks att fuskpäls är på modet i år! Fuskpälsen är en trend som syns på såväl de tjocka vinterjackorna som på vårt övriga sortiment av boots och kängor. Om du vill ligga i framkant för årets trend är det här därför helt rätt för dig. Dessutom är Snoflake Fur från Svea ett i övrigt bra val, som ger grymt fäste på vinterväglag, tack vare en räfflad sula. Matcha dem med en lång puffer jacket och en trendig, senapsgul mössa för att kamma hem full poäng på modeskalan!


LÄS MER: Säsongens hetaste trendi - Puskuritakki

SHOPPA HÄR: Alla våra boots och kängor för höst och vinter