Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019 Image

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

Låt inte regnet överrumpla dig! Här är herrjackorna som håller dig torr under sommarhalvåret.

Vi blir alltid likna förvånade när det börjar regna på sommaren, trots att det gör det varje år. Om du inte redan äger något svalt och vattentätt att konfrontera sommarregnet i är det hög tid att införskaffa det nu. Vår testpanel har provat tre regnjackor från Tretorn, Didriksons och Whistler. Så här tyckte de.

Test av: Tretorn, Wings Rain Jacket

Tretorn jacka herr

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Finns i färgen: svart/mörkblå.

Storlek & passform: Passformen i jackan från Tretorn är kroppsnära och slimmad och du som velar mellan två storlekar bör välja den större. I övrigt är Wings Rain Jacket true to size.

Temperatur: Materialet i jackan är tjockt, men utan att upplevas som för varmt. Utöver det har modellen från Tretorn en mycket klassisk kvalitet med ett yttre i galontyg.

Längd: Jackan är ganska lång och når strax nedanför rumpan, men den är inte så pass lång att det går att sätta sig ned på den. Vill du lyckas med den konstformen bör du köpa ett par regntäta byxor att komplettera med.

Ventilationsförmåga: Eftersom jackan har en slimmad passform riskerar den att upplevas som lite instängd, men ärmarna är vida och släpper in gott om luft, förutsatt att du låter bli att knäppa knäpparna. Detsamma gäller för jackans front, som försluts med vita plastknappar och går att lämna öppen.

Vindtäthet: Ingen vind kan tränga igenom tyget, men det finns en viss risk för att blåst letar sig in vid fronten, då jackan saknar dragkedja. Om det är en storm du ska bege dig ut i kanske den inte är helt rätt.

Komfort: Det här är en omsorgsfullt tillverkad modell med värmesvetsade sömmar som bidrar till att absolut ingenting skaver. Materialet känns skönt och mjukt mot huden, trots att insidan är något plastig.

Design: Det är en väldigt klassisk regnjacka, både i form, färg och övrigt utförande. Om du försöker föreställa dig hur en regnjacka i galon ser ut så är det förmodligen precis så här!

Sammanfattning: Tretorns modell har sett ungefär likadan ut i flera säsonger nu och kommer förmodligen också att fortsätta göra det en bra bit framöver. Det blir inte särskilt mycket mer klassiskt än så här när det gäller designen, och testpanelen älskar det. Att jackan är stilren gör att den går att matcha till det mesta. Eftersom den även ventilerar bra samt stänger vanlig blåst ute funkar den även till en uppsjö av olika väderlekar.

Test av: Didriksons, EVA Coat

Didriksons regnjacka

Rekommenderat pris: 249 kronor.

Finns i färgerna: svart och vit.

Storlek & passform: Är det här en jacka eller är det faktiskt en poncho? Didriksons modell är extremt stor och luftig. Undertill finns gott om utrymme för extrakläder och det finns absolut ingen risk för att den ska upplevas som kvävande. 

Temperatur: EVA Coat är väldigt tunn och eftersom modellen är vid och luftig finns ingen risk för att du blir för varm. Förutsatt att du ser till att klä dig ordentligt under är risken för att bli för kall också minimal. Det finns inget väder som du inte klarar i den här modellen som är så stor att den utan problem skulle kunna rymma en dunjacka.

Längd: Det här är testets i särklass längsta regnjacka. Förutom att den täcker hela din överkropp går den också så pass långt ned att den skyddar dina ben från att bli blöta.

Ventilationsförmåga: Eftersom Didrikssons jacka är extremt luftig har den inga som helst problem med ventilationen, utan håller dig sval även under kvalmiga dagar.

Vindtäthet: Materialet är helt vindtätt och framtill försluts jackan med både knappar och dragkedja. Att jackan dessutom är väldigt lång bidrar till att ingen oönskad vind letar sig in undertill, vilket är tacksamt.

Komfort: Modellen är ovanligt lätt och känns knappt på kroppen. Materialet är så pass tunt att det omöjligen kan skava och om du dessutom uppskattar plagg som sitter löst kommer du snabbt finna att det här är något för dig.

Design: EVA Coat är inte direkt den jacka som du går ut på stan med, men testpanelen är ändå rätt förtjust i jackan och menar att den skulle passa perfekt på till exempel en festival, där du vill hålla dig torr hela dagen, utan att känna dig instängd.

Sammanfattning: Det finns många fördelar med Didriksons EVA Coat, även om den rent stilmässigt inte kan mäta sig med de två andra modellerna i testet. Att den är väldigt lätt, tunn och går vika ihop gör att du med fördel kan ta den med dig på de dagar då du inte vet om det ska regna eller inte. Eva Coat är också den jacka som har absolut störst fickor, där allt från mobiltelefon till medelstor suftplatta faktiskt ryms utan problem. Om du inte redan övertygats om att Didriksons jacka är modellen för dig så kan priset få tala för sig själv. 

 

Test av: Whistler, Lennon Jacket

Whistler jacka

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Finns i färgerna: blå och svart.

Storlek & passform: Lennon Jacket är true to size, men är kanske inte den bästa modellen för dig som är bredaxlad. Jackan har en kroppsnära passform och velar du mellan två storlekar bör du välja den större.

Temperatur: I mångt och mycket påminner Whistlers jacka om den från Tretorn, framför allt när det gäller ventilationsförmåga och temperatur. Galonjackor är väl inte direkt kända för att vara svala, men den här jackan är faktiskt det.

Längd: Whistlers jacka är kortast i testet, om än inte med särskilt stor marginal. Trots att den inte gör mycket för att skydda dina lår mot regnet så ser den desto bättre ut till din vardagsoutfit där den korta modellen gör att du slipper se för regnklädd ut.

Ventilationsförmåga: Baktill finns en ventilationsficka som släpper in luft utan att släppa in vind, vilket alltid är uppskattat. I övrigt finns små ventilationshål i armhålorna, vilket helt enkelt är ett måste.

Vindtäthet: Precis som båda de två andra jackorna är materialet i Whistlers modell helt vind- och vattentätt, men den har också både dragkedja och knappar som gör att den inte heller släpper in blåsten framtill.

Komfort: När det gäller komforten är den här modellen faktiskt testets vinnare, även om testtvåan är hack i häl. Åter igen påminner Whistlers och Tretorns modeller mycket om varandra, men materialet i Whistlers jacka är mer mjukt och stretchigt. 

Design: Lennon Jacket är en ganska klassisk regnjacka som är rak i modellen och färgmässigt modest. Minimalism tycks ha varit ett ledord för jackans designers och resultatet är en stilren och trevlig jacka som du inte skäms över att ha på dig även när det är sol.

Sammanfattning: Whistlers modell är en snygg, klassisk och på alla sätt funktionsduglig regnjacka som håller dig torr i såväl lite busväder som i riktigt rusk. Jackan försluts med både dragkedja och knappar samt är hög i kragen så att ingen vind kan leta sig in. Innerfickorna är förankrade i insidan av jackan och sömmarna är omsorgsfullt limmade för att undvika skav. Jackan är också helt fri från ftalater, vilket alltid är ett plus!

SHOPPA HÄR: Regnkläder för honom

LÄS MER: Regnjackorna för henne som är bäst i test

LÄS MER: Nytt och vattentätt från Peak Performance