Vi testar de bästa yogaplaggen från Blacc Image

Vi testar de bästa yogaplaggen från Blacc

Våga yoga! Vår testpanel har provat godbitarna från Blaccs yogakollektion och vet precis vilka plagg du inte får missa.

Är du redo för en rörligare kropp? Yoga är en perfekt investering för dig som har en stillasittande vardag, ont i ryggen och stela muskler. Men innan du kliver in i yogasalen kan det vara klokt att hitta rätt typ av kläder.

- Det viktigaste är att köpa kläder med god rörelsefrihet och bekväm passform. Under passet vill du inte störas av plagg som skaver, hasar ned eller sitter för hårt. Fokus ska landa 100 procent på dig själv, din andning och dina rörelser. Köp kläder som du känner dig fin och bekväm i, säger Erika Adolfsson, produktexpert på Blacc.

En av höstens största trender är att matcha dina tights med hög midja, med en sport-bh eller crop top i samma mönster.

- De höga tigtsen gör att du inte känner dig allt för naken trots att du lämnar linnet hemma. Vi har väldigt många alternativ, min favorit är överdelen Flow och tightsen Poise i matchande mönster. Läs mer om dem i testet.

3 yogaplagg du måste ha:

#1. Tights med fotdel
- Många känner sig lite frusna om fötterna under passet och eftersom strumpor inte är lämpligt är ett par tights med fotdel perfekt. Mitt tips är tightsen Calmness, säger Erika Adolfsson.

#2. Bekväm överdel
- En topp eller sport-bh som är bekväm, ger hög rörelsefrihet och har en bra passform är att föredra. Här vill jag slå ett slag för linnet Strive i seamlesskvalitet som är helt underbar.

#3. Mysig tröja
- När passet närmar sig slutet är det dags för shavasana och avslappning. Då är det lätt att bli lite frusen. Se därför till att ha någon varm och skön tröja nära till hands.

TESTRESULTAT

Test av: STRIVE Strive.jpg

Malli: Strive

Rekommenderat pris: 199 kronor

Finns i färgerna: Grå, lila, vit, rosa

Passform: Vill du att linnet ska smita åt väljer du den mindre, och föredrar du en ledigare passform tar du den större.

Komfort: Tyget är A och O i det här seamlesslinnet. Det är mjukt, lätt och svalt - med andra ord känner du knappt att du har någonting på dig. Materialet upplevs funktionellt och andas bra under ett svettigt pass, samt är väldigt snabbtorkande.

Design: Ett fint linne med enkel design. Vissa i testpanelen tycker dock att den gråmelerade färgen är lite för basic och hade önskat en mer färgstark kulör.

Sammanfattning: Förmodligen ett av de skönaste linnena du kommer att ha på dig. Seamlessmaterialet ser till att linnen känns mjukt mot huden samtidigt som materialet håller en hög funktionalitet genom att både vara ventilerande och snabbtorkande. Det funkar lika bra för låginterniv träning så som jooga, som till svettfester som löpning, cykling och CrossFit. Vill du ha ett troget baslinne i träningsgarderoben som du kan matcha till allt är det här ett superbra val. Det bästa? Hinta. Linnet Strive är lika snällt mot plånboken som det är mot huden.

Testattu: STILLNESS Stillness.jpg

Malli: Stillness

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Finns i färgerna: Grå/rosa

Passform: En crop top som är true to size och försedd med ett meshparti upptill mot halsringningen. Här behöver du med större byst inte oroa dig för att brösten ska "ramla ut" i framåtböjda positioner. Den sköna resåren under bysten ser till att sport-bh:n sitter på plats.

Komfort: Skön sport-bh som håller en behaglig temperatur även under varmare pass som bikramyoga. Inga anmärkningar kring varken osköna sömmar eller axelband som skaver.

Suunnittelu: En jättefin topp som passar perfekt för yoga! Extra plus för att du kan matcha sport-bh:n med både shorts och tights för komplett look.

Sammanfattning: Blacc gör det enkelt för oss. Den här sport-bh:n bör användas till den träning som den är skapad för; lågintensiv träning som yoga, promenader och pilates. Det mjuka materialet ger dig god rörelsefrihet och det lätta stödet håller små till medelstora bröst på plats under yogan. Bh:n är lätt vadderad och har uttagbara inlägg, meshpanel upptill och resår under bysten för hög passform. Förmodligen en av de finaste sport-bh:arna du kommer att träna i, rosa och grått är en vinnande kombination i höst.

Test av: FLOWFlow.jpg

Modell: Flow

Hinta: 299 kruunua

Finns i färgerna: Turkos

Passform: Aningen stor i storleken. Är du vanligtvis en M kan en S passa bättre för dig med liten till medelstor byst. När du hittar rätt storlek sitter den som en smäck på kroppen.

Komfort: Väldigt lätt att få på och av. Bh:n är ventilerande och har tillräckligt högt stöd för att passa både yoga och lättare styrketräning. Resåren under brösten håller plagget på plats.

Suunnittelu: Här var det kärlek vid första ögonkastet! Superfin sport-bh med hög halsringning i en snygg, turkos kulör.

Sammanfattning: Den här sport-bh:n gick verkligen hem hos testpanelen! Tack vare den höga ventilationen och den lite längre modellen är den här bh:n super för svettigare yogapass matchat med tightsen Poise i samma mönster. För pass där du inte blir lika svettig kan ett linne vara att föredra så du inte blir allt för kall. Du får ett medelhögt support som passar flertalet träningsformer, som cykling och styrketräning utan mycket hopp. Plus för den breda meshresåren nedtill som ökar designbetyget. Bh:n är vadderad och har uttagbara pads. Vill du ha en gullig sport-bh som får dig att vilja gå på fler yogaklasser bara så du kan bära den, har du svaret här!

Test av: DANCE Dance.jpg

Malli: Dance

Ostaja maksaa: 299 kruunua

Finns i färgerna: Beige

Passform: Materialet är aningen löst runt magpartiet och när du bland annat står i positionen Hunden glider tröjan fram. Delar av testpanelen hade föredragit en tightare passform. Den lösare passformen ger däremot hög rörelsefrihet och passar bra för dans.

Komfort: Det mjuka materialet som är en kombination av bomull och modal känns mjukt på kroppen och det finns inga sömmar som skaver. Här kan du dansa loss utan att plagget irriterar.

Suunnittelu: Tröjan är väldigt fin och anammar verkligen dans-looken med omlottpartiet framtill.

Sammanfattning: Precis som namnet lyder är det här en topp som passar bäst för dans. Självklart kan du även ha den under yoga och pilates, men det är i danssalen den verkligen får skina. Den korta passformen är, precis som andra crop tops, en smaksak. Matcha tröjan med ett par höga tights eller en balettdräkt om du inte vill känna dig för bar. Den lösare passformen ger hög rörelsefrihet och en skön känsla, samtidigt som tröjan däremot förflyttar sig under yogapositioner upp och ned. Föredrar du en tightare passform kan du eventuellt gå ned en storlek. Designnen är superfin och den känns lyxig med omlottpartiet och de långa ärmarna.

Test av: PAUSE Pause.jpg

Malli: Pause

Myyntihinta: 299 kruunua

Finns i färgerna: Blå och rosa

Passform: En sport-bh utan vaddering som är aningen mindre i storleken än vad Blaccs sport-bh:ar brukar vara. Den har en tight passform som sitter åt där den ska.

Mukavuus: De korsade axelbanden baktill bidrar till en stor rörelsefrihet och du kan göra alla yogapositioner utan minsta problem eller skav. Bh:n sitter på plats på ett bekvämt sätt under hela passet.

Suunnittelu: Otroligt fint tyg som i kombination med meshdetaljerna är en fullträff! Det blir inte snyggare än så här, speciellt om du matchar de med tightsen Poise i samma mönster.

Sammanfattning: Den här sport-bh:n är gjord i ett tjockare material där stretchen går i sidled och inte på längden. Designnen gör så att sport-bh:n fungerar lika bra för yoga som gymträning och lågintensiv konditionsträning för dig med mindre byst. Du som har större byst kommer framförallt att kunna glädjas åt den här modellen under yogapassen. Designnen gick hem hos hela testpanelen, med ventilerande detaljer i mesh, en V-ringning framtill och korsade axelband baktill. Snyggaste plagget i testet!

Test av: GRATEFUL Grateful.jpg

Malli: Grateful

Ostaja maksaa: 249 kruunua

Finns i färgerna: Lila

Passform: Väldigt stor i storleken så gå gärna ned en storlek för optimal passform, även om du har större byst. Bh:n är både stor i omkretsen kring brösten och under. Längden är perfekt för en crop top.

Komfort: Med rätt storlek sitter den riktigt snyggt på kroppen och ger mer stöd än vad testpanelen först trodde. Du behöver med andra ord inte vilja ha någon sport-bh under.

Suunnittelu: Ryggen är allt! Det delade tyget och de smala axelbanden får testpanelen att vilja ta rygg-selfies hela tiden. (Även om vi i testpanelen förstås vet att yoga är en rörelseväg till meditation och att man ska göra yoga utan speglar - men hey, en snygg rygg förtjänar att förevigas!)

Sammanfattning: En mjuk crop top som tilltalar testpanelen och ger, tack vare längden, den perfekta glipan mellan höga tights och en topp. Du får stor rörelsefrihet i den här modellen som varken är i vägen eller begränsar dina yogarörelser. Dubbla lager tyg känns lyxigt och påklätt. Materialet är perfekt värmande för yoga, utan att för den delen bli för varmt när du svettas. Meshpartiet mot halsringningen håller lika hög ventilation som det är snyggt. Toppen är vadderad och har uttagbara ilägg. Fin höstfärg!

TEST AV UNDERDELAR

Test av: CALMNESS Calmness.jpg

Modell: Calmness

Ostaja maksaa: 399 kruunua

Finns i färgerna: Grå/rosa

Passform: Ett par yogatights som är något stora i storleken och har en tight, men inte för åtsittande, passform. Du kommer inte att klaga på något midjeparti som skaver in i magen i den här modellen.

Mukavuus: Skön, hög midja som sitter där den ska utan att korvas ned när du böjer dig. Den stretchiga känslan i tyget gör att du kan röra dig utan minsta hinder. Värmande fotdelen är superskön, men kan behöva vikas upp vid vissa krigarpositioner.

Design: Kombinationen av grått och ljusrosa är superfin och känns trendig. De snygga detaljerna ökar helhetsbetyget.

Sammanfattning: De här tightsen ser precis ut som på bilden, även i verkligheten. Det är en genomarbetad design med meshpaneler och en dekorativ söm över rumpan. Tightsen har en dold ficka i midjan och en fotdel med hål för häl och framfot. Tyget är squatproof men själva strukturen av trosan, sömmen och kanten, kan komma att synas igneom. Det dubbla tyget i midjan ger skön stadga, men kan också kännas lite bulligt. Ett tips är att inte cykla till yogapasset i dem, för som vi alla vet när det kommer till grått tyg, så syns svettfläckarna igenom på nolltid. Ett par gjutna yogatights med många finesser!

Test av: SAVASANA Savasana.jpg

Malli: Savasana

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: Svart och grön

Passform: Modellen är lös utan att bli för pösig och baggy, med tightare benslut och en underbar linning. Midjan kan antingen gå ända upp till brösten eller vikas ned efter eget önskemål.

Komfort: Ett otroligt mjukt och följsamt material som känns skönt på kroppen. Tyget är både svalt samtidigt som det värmer, mjukt utan att bli för tunt samt täckande.

Suunnittelu: Svarta och stilrena, precis vad du vill ha i ett par yogabyxor. Passar därför till alla topar i olika mönster och färger.

Sammanfattning: Testpanelen var milt sagt tveksamma till de här byxorna, men de vann allas hjärtan. Du kommer att vilja ha på dig de här byxorna hela tiden; hemma, på flygresan, när du sover eller när du yogar. Efter att du tränat i de här kommer du att fråga dig själv varför du alltid envisats med att ha tights. Du har en hög rörelsefrihet i de här byxorna, vilket gör de perfekta för just yoga. Fukttransporten är inte den högsta, så du bör inte jogga i dem. Men de funkar perfekt för dans när du vill ha något varmare på dig eller till pilates. Är du en inbiten tights-älskare bör du ändå ge de här byxorna en chans - du kommer inte att bli besviken.

Test av: REST Rest.jpg

Modell: Rest

Ostaja maksaa: 249 kruunua

Finns i färgerna: Grå/rosa

Passform: En tight passform som upplevs smått stora i storleken. Satsa i första hand på din vanliga storlek, ligger du däremot mellan två kan du välja den mindre.

Komfort: Väldigt bekväma första gången du tar på dig dem. Den höga midjan ser till att shortsen hålls uppe och det stretchiga materielet sitter skönt på kroppen. Däremot kan bensluten åka upp något under större rörelser, men inget som stör.

Suunnittelu: Grått och rosa är helt rätt och shortsen har snygga detaljer, en diskret logga och en dold ficka i midjan.

Sammanfattning: De här shortsen med hög midja och tight passform är perfekta när du tycker att dina tights eller byxor blir aningen för varma under yogapasset, eller när du går på hot yoga. De är gjorda i ett tjockare funktionsmaterial som torkar snabbt, vilket gör att shortsen håller en behaglig temperatur från början till slut. Du får en stor rörelsefrihet i den här modellen och känner verkligen hur shortsen formar sig efter dina yogapositioner. Förutom yoga, kan du även använda de här när du dansar eller under lättare styrketräning. Vissa personer i testpanelen föredrar de även under löprundan. Att det finns en matchande sport-bh för en komplett yoga-look är nästan för bra för att vara sant.

Testattu: SILENCE Silence.jpg

Malli: Silence

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Finns i färgerna: Rosa/grå

Passform: True to size! Det mjuka materialet i kombination med de lång benvärmarna bidrar till en tight passform utan att för den delen sitta åt för hårt. En mjuk och behaglig passform.

Komfort: Precis som de flesta tights från Blacc känner du knappt av den här modellen på kroppen. De är extremt mjuka och följsamma vilket uppskattas starkt. Stort plus för den höga midjan som ger dig en fin siluett.

Design: Älskar designen! De ser ut att vara lika sköna som de är. Det gråa i kombination med ljusrosa ger en härlig höstkänsla.

Sammanfattning: Extremt sköna tights med benvärmare som du kan dra ned över fötterna. De känns bra på kroppen och upplevs aningen varma, vilket är perfekt för den typ av yoga där du vanligtvis inte får upp pulsen och svettas. Att de värmer skönt till och från passet är också ett stort plus när det blir kallare utomhus. Förutom yoga passar de här tightsen även för dans, som balett. De har inte den högsta ventiationen, vilket inte behövs när det kommer till yogatights, men är däremot både mjuka och följsamma och kommer inte att stå i vägen för dig och de mest avancerade yogapositionerna.

Testattu: BALANCE Balance.jpg

Malli: Balance

Myyntihinta: 399 kruunua

Finns i färgerna: Svart

Passform: Normala i stoleken, så se till att satsa på den du vanligtvis har. Tightsen är aningen långa i benen.

Mukavuus: Ett lagom tjockt material som inte är det mest ventilerande, men håller en perfekt värme för olika typer av yoga och pilates.

Muotoilu: Tightsen är väldigt snygga på kroppen och formar sig runt ben och rumpa på ett fint sätt. Perfekt basplagg att kombinera med en mönstrad crop top.

Sammanfattning: Letar du efter de perfekta bastightsen för lugna yogapass? Här har du svaret! De här tightsen är höga i midjan och tillverkade i ett snabbtorkande material. Fotpartiets öppning vid häl och framfot är en snygg och funktionell detalj som ser till att tightsen hålls på plats. De är mjuka och har samtidigt en väldigt tight passform, så se upp så du inte klickar hem en för liten storlek. Här är plagget alla yogaälskare borde ha i sin träningsgarderob.

Test av: POISEPoise.jpg

Malli: Poise

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Finns i färgerna: Blå och turkos

Passform: Den tighta passformen gör att du upplever de här tightsen som aningen små i storleken, speciellt vid vaderna. Ligger du vanligtvis mellan två storlekar bör du gå upp ett snäpp.

Mukavuus: Tyget är tjockare än andra yogatights och kramar om benen på ett skönt sätt, vilket kan jämföras med kompressionstights. Därför ger den här modellen energi till benen under mer fysiskt ansträngande yogapass.

Suunnittelu: Så snygga tights! De fina dekorationssömmarna var populära hos testpanelen. Att det dessutom finns matchande överdel i samma mönster gör det inte sämre.

Sammanfattning: De här tightsen kan du använda till all typ av fysisk träning så som som styrketräning, HIIT och yoga. De är extremt sköna och glider inte ned en millimeter i midjan tack vare den bredare resåren. Det enda negativa med tightsen är att de är väldigt tighta vid benslutet, så tänk på det när du väljer storlek. Annars är det stretchiga materialet väldigt mjukt och tightsen följer dina exakta rörelser. Poise är modellen för dig som vill ha ett par yogatights som du även kan träna i utanför yogasalen.

SHOPPA HÄR: Alla plagg och tillbehör från Blacc yoga

LÄS MER: Sköna yogapasset för hela kroppen

LÄS MER: Effektivt yogapass för dig som sitter mycket vid datorn