Vi testar 6 svarta herrfavoriter från Adidas Image

Vi testar 6 svarta herrfavoriter från Adidas

Ett riktigt drömmigt test av créme de la créme från Adidas. Skor i form av Ultraboost, padelracket med maxad kontroll och t-shirts att ha både på gymmet och till vardags. De här svarta Adidas-favoriterna vill du inte missa!

Det finns inget lika tidlöst som de tre ränderna från Adidas. Oavsett om de pryder sidan av en löparsko, benet på ett par träningsshorts eller toppen av ett padelracket så är en sak säker – vi tröttnar aldrig! Vår testpanel har tränat i Adidas träningskläder, Adidas löparskor och med Adidas padelracket Tour SE. Här är resultatet! 

Sköna shorts för alla aktiviteter

adidas shorts

Modell och märke: 4K Sports Bos 9, Adidas

Används till: Gym, inomhussporter, gruppass och även löpning (om du inte föredrar tights eller korta löparshorts).

Storlek och passform: Shortsen från Adidas är normala i storlek och har liksom de flesta träningsshorts en lös passform, för optimal rörelsefrihet.

Fukttransport och ventilationsförmåga: Shortsen transporterar bort fukt på ett behagligt sätt och håller dig fräsch under allt från innebandy- och fotbollsträningen till styrkepasset. De har inga meshpartier, men ventilerar ändå bra, tack vare det tunna materialet. 

Komfort och design: Designen är snygg, speciellt den stora loggan på ena byxbenet är speciellt omtyckt av testpalenen. Shortsen får extra plus för fickorna där du kan lägga din mobiltelefon eller andra småsaker. Midjan är elastiskt och känns skön medan du rör dig.

Sammanfattning: Ett par klassiska träningsshortssom matchar till det mesta. De ventilerar klockrent och ser till att svetten absorberas bort från din hud. Det testpanelen framhåller som de största fördelarna med shortsen är designen, med den stora loggan, och komforten. Midjan är elastisk, vilket innebär att den följer kroppens rörelser och vridningar, snarare än stretar emot när du till exempel böjer dig frammåt i ett marklyft. En basic modell som du kan ha till alla träningsformer. 

Behöver du fler shorts att variera mellan? HÄR hittar du fler typer av träningsshorts.

Enkel funktionströja som presterar på topp

adidas tröja

Modell och märke: FL Sport X Bos LS, Adidas

Används till: All typ av träning och löpning. Vid utomhusträning kan du använda tröjan som ett tunt mellanlager i kombination med underställ och dunväst under vår och höst, eller för sig självt som löpartröja på sommaren. 

Storlek och passform: Den här svarta träningströjan från Adidas är något stor i storlek men har en rak och tight passform. 

Fukttransport och ventilationsförmåga: Ventilationsförmågan och fukttransporten är en av de bästa sakerna med träningströjan från Adidas. Även de i testpanelen som normalt svettas mycket på gymmet konstaterar att den håller hög kvalitet. 

Komfort och design: Komforten är en annan av den här träningströjans många fördelar. Den sitter tight utan att upplevas som för slimmad mot kroppen. Tröjans enda nackdel är att den känns lite tråkig vad gäller designen. Vissa i testpanelen hade helst sett lite mer färg eller mönster, medan andra framhåller att det är snyggt när det är stilrent.

Sammanfattning: En tunn träningströja i svart! Adidas har valt att göra tröjans rygg i ett tunnare tyg än vad det främre partiet är, vilket ger optimal ventilation där du svettas som mest. Därför är tröjan perfekt vid utomhuslöpning under sommarhalvåret. Stort plus att tröjan har en något längre passform än vad många andra träningströjor har. Det gör att du kan köra övningar på gymmet där du lyfter armarna över huvudet, utan att magen kikar fram. Enkel, stilren och plånboksvänlig. 

Var inte den som använder samma gymtröja två dagar i rad! Spana in alla våra träningströjor.

Slimmad funktionströja för gym eller löpning

alphaskin tee

Modell och märke: Alpha Spirit Tee SS, Adidas

Används till: Riktigt, riktigt svettiga pass.

Storlek och passform: Det är svårt att avgöra om den här tröjan är liten i storlek, eller bara väldigt, väldigt slimmad. Majoriteten av testpanelen tycker både och. Det här är något för dig som verkligen vill flexa musklerna på gymmet. Vill du ha en lösare passform bör du gå upp en storlek eller leta efter en annan modell. 

Fukttransport och ventilationsförmåga: Alla plagg som sitter så här tight måste helt enkelt vara bra på att transportera bort fukt och hålla kroppen torr, annars blir de snabbt obekväma. Som tur är håller den här t-shirten från Adidas precis vad den lovar. Du lär behöva anstränga dig ordentligt om du vill sätta den här träningströjan på prov!

Komfort och design: Om du gillar en tight passform så är den här t-shirten så klart klockren vad gäller komfort. Detsamma gäller designen. I sin enkelhet är den väldigt stilren och går att matcha till allt.

Sammanfattning: En klassisk träningströja med en ordentligt åtsittande passform. I testpanelen uppstod debatt om huruvida den gör sig bäst som underställ eller för sig själv. Givetvis går den att använda till båda delarna. En så kallad win win-situation. Testpanelen gillar att tröjan ger lite lagom med stöd när du tränar. Precis som ett par tights tycks "hålla ihop" musklerna på benen gör den här tröjan detsamma för överkroppen. Designen får höga poäng och det känns nytänkande att ha loggan på ena axeln. Snyggt Adidas! 

Funktionströjor är det perfekta plagget för all typ av högintensiv träning. HÄR hittar du fler modeller.

Trendig mjukiströja

ess crew

Modell och märke: Ess Bf Crew, Adidas

Används till: Främst vardag och hemmahäng, men också som uppvärmningströja på gymmet.

Storlek och passform: Normal till något stor i storlek. Din vanliga storlek bör funka, velar du mellan två kan du fundera på att välja den mindre. 

Komfort och design: Den här mjukiströjan är klassad som en sweatshirt och därmed är den, som du kanske kan chansa, superskön och mysig. Designen är också en klar fördel med den här tröjan. Här har Adidas satsat på de klassiska tre ränderna. De förvandlar en annars tråkig tröja till en riktig ikon, som lätt matchas med jeans, sweatpants eller i stort sett alla typer av byxor. För en komplett look kan du stylea upp din outfit med ett par Ultraboost på fötterna (se nedan)!

Sammanfattning: Du vet den där tröjan som du sliter upp ur påsen, testar en gång och sedan aldrig vill ta av dig? Tröjan som du sätter på dig varje gång du kommer hem från jobbet eller vaknar på helgen, fram tills den dag då den är så sliten att då MÅSTE köpa en ny? Det här är den tröjan! Den är rakt igenom superskön och sitter med en ledig passform i mysigt tyg. För träning är den däremot lite si så där. Blir du svettig blir den snabbt blöt. Men medan du värmer upp samt till och från gymmet funkar den desto bättre. En vinnare i sportswear-garderoben! 

Redan slitit ut din gamla modell? HÄR hittar du din nya sweatshirt!

Lättspelat racket med grym bollkontroll

tour se test

Modell och märke: Tour SE, Adidas

Passar dig som... är en defensiv spelare eller kanske i början av din padelkarriär och letar efter ett padelracket som ger precision!

Vikt: Det allra första som testpanelen noterar när det här padelracket placeras i deras händer är att det väger väldigt lite. Den ligger också bra i handen, och upplevs därför som lättspelat. 

Känsla och precision: Efter ett par slag från bakglaset på padelbanan konstaterar testpanelen att den ger klockren bollkontroll. Adidas padelracket gör det enkelt att sikta in sig, tack vare en stor sweetspot. 

Sammanfattning: Det här är ett racket som är som perfekt för defensivt spel, men även de i testpanelen som ser sig själva som offensiva spelare kan se tjusningen med Tour SE. Förutom i defensiven, känns även overheadslagen och bandejan fina, och testpanelen upplever det busenkelt att få spinn på bollen. Ytan av padelracket Tour SE från Adidas är tillverkad i glasfiber, vilket bidrar med en slags slangbelle-effekt till varje slag. Det enda som vissa i testpanelen saknar är den kraftfulla smash som man kan få av till exempel ett diamantformat padelracket. I övrigt kan sägas om Tour SE att det är riktigt prisvärt!

Är runda padelracket inget för dig? Vi har både runda, diamatformade och dropformade varianter!

Sneaker eller löparsko? Why not both?

Ultraboost 20

Modell och märke: Ultraboost 20Adidas

Storlek och bredd: Storleken på Ultraboost än normal. Du kan köpa den storlek som du brukar ha i löparskor eller sneakers. Bredden är också anpassad efter en normalbred fot, men tack vare den strumpliknande ovansidan anpassar sig skon, och fungerar för en bredare fot. 

Dämpning: Har du inte redan hört talas om Adidas hyllade Boost-dämpning är det hög tid att lära sig. Boost, som är mellansulan på den här och fler av Adidas löparskor, är så skön som en dämpning någonsin kan bli! Perfekt för trasiga menisker.

Stabilitet: Ultraboost är en neutral löparsko, vilket innebär att den passar dig vars fotvalv inte kräver något extra stöd i form av uppbyggnad. Om du letar efter en löparsko med pronationsstöd så är det här inte rätt modell, spana då in Solar Boost från samma märke som är neutral men ger en stabilare känsla, eller Adidas skor som heter något med ST i namnet. Det är nämligen deras stabila löparskor. Har du ett neutralt löpsteg är Ultraboost däremot perfekt! Ultraboost 20 har uppdaterats från föregående modell och fått en ny ovandel, med förstärkningar som gör den mer stabil än sin föregående version.

Komfort och design: Det som Ultraboost framför allt är känd för är dess komfort, som är det som gör att de flesta som provar skon också använder den till vardags. Testpanlen håller även med om att komforten är det bästa med modellen. De märker även stor skillnad från tidigare versioner av samma sko. I jämförelse med Ultraboost 19 är Ultraboost 20 betydlgit hårdare sett till ovandelen, men komforten har trots det inte blivit lidande. Om designen  behövs kanske inget sägas? Du gör inte bort dig om du dyker upp med den här modellen på kontoret.

Sammanfattning: Om de bara fick köpa en enda skomodell för resten av deras liv kommer testpanelen överens om att valet förmodligen landat på en Ultraboost. Den är allt vad man kan önska i form av design, vilket innebär att den är lagom sportig för att kunna bäras till såväl jeans som löpartights. I övrigt är dämpningen så klart en snackis som testpanelen aldrig riktigt lyckas komma ifrån. Ska du springa längre sträcker på asfalt? Välj Ultraboost. Ska du ta en prommenad dagen efter ett intensivt löparlopp? Använd Ultraboost. Hittar du ingen sneaker som käns skön nog för att ha en hel dag? ULTRABOOST!

SHOPPA HÄR: Allt som Adidas har att erbjuda!

Tre snabba frågor och svar om Adidas:

Vad står Adidas för och vad betyder Adidas?

Adidas betyder faktiskt ingenting. Det är egentligen en ordlek med grundarens namn – Adolf Dassler, som ofta gick under smeknamnet Adi. Adidas är helt enkelt en sammanslagning av de tre första bokstäverna i Adolf Dasslers för- och efternamn.

Vilket land kommer Adidas ifrån?

Tyskland! Adidas grundades strax efter andra världskriget, men Adi Dassler hade tillverkat skor sedan långt innan dess. Adidas grundade han först efter ett uppbrott med sin bror Rudolf Dassler, som tidigare varit hans partner.

Kan man tvätta Adidas skor i tvättmaskinen?

Helst ska du undvika att tvätta dina skor i maskinen. Prova i stället att stoppa dem i frysen för att få bort äcklig lukt, och gnugga med en trasa för att få bort fläckar. Om du tvättar skor i maskinen kan limmet mellan skons sula och ovandel lossna på grund av värmen.

Visste du det här?

I uppbrottet mellan bröderna Adi och Rudolf Dassler grundades två varumärken. Rudolf valde däremot att inte göra som sin bror, som slagit i hop de tre första bokstäverna av sitt för och efternamn. I stället för att kalla sitt varumärke för Ruddas, som skulle ha varit motsvarigheten till Adidas, valde han att döpa det efter ett stort kattdjur. Så blev Puma till!

LÄS MER: Test! Så bra är Ultraboost 20!