Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg Image

Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg

Björn Borg har precis lanserat sin nya löparkollektion Running from daylight och vi har självklart satt kläderna på prov. Så bra är de snygga dam- och herrplaggen.

Running from daylight, Björn Borgs senaste löparkollektion, är insperad av det svenska höstmörket. Den här kollektionen har både utstickande mönster och färger, samtidigt som du hittar mer neutrala plagg i svart och vitt. Någon som däremot genomsyrar hela kollektionen är de många reflexdetaljerna. Allt från Björn Borgs "B" till citat i reflekterande material hittas på plaggen. Exempelvis citatet "It's not about winning" på damtightsen och citatet "Against any norm" på löparbyxorna för herr. Läs testet för att ta reda på vad vår löparpanel tycker om de nya löparkläderna.

Den ultimata löparlooken för henne

Björn Borg löpning

Test av:

Sammanfattning: En otroligt snygg och smart designad löparlook som slår vår testpanel med häpnad!

Testpanelen tycker:

LÖPARJACKAN

Det perfekta yttre skalet där du enkelt får plats med ett underställ och mellanlager utan att jackan känns för liten eller upplevs som för tight.

- Jackan är helt otrolig och jag tror inte att jag kommer använda en annan löparjacka på väldigt länge. Den är så lätt och skön att ha på sig, och när jag testade outfiten första gången ville jag nästan skrika till av förtjusning. Man ser riktigt proffsig ut, säger en testare och en annan fyller i:

- När jag väljer ut en löparjacka har jag främst tre krav. Det ska finnas reflex, den ska andas bra och den ska vara lätt så att den inte tar så mycket plats om man exempelvis ska ha den i ett midjeband eller knyta runt höften. Björn Borg prickar in alla tre parametrar.

Trots att jackan prickar in alla krav på testarnas önskelista är det en innovativ detalj som stjäl all uppmärksamhet.

- Det som gör mig most förtjust är hålet för klockan på ärmen. SOM jag letat efter en jacka där jag kan se min löparklocka utan att behöva kavla upp ärmen vid handleden och på så sätt bli kall.

LÖPARTRÖJAN

Långärmad löpartröja med en hög krage i en hallonröd färg. Ärmarna är tillräckligt långa för dig som är är över medellängd, vilket är ett stort plus för de långa testarna.

- Älskar den röda färgen som verkligen poppar och känns lyxig. Den här tröjan är så mjuk och stretchig (tack vare materialet i återvunnen nylon och elastan reds.anm.) och känns helt fantastiskt sval och skön att ha direkt mot kroppen.

Tröjan är normal i storlek med en slimmad passform. Den sitter bekvämt på kroppen, följer dina rörelser och transporterar bort fukt på ett effektivt sätt.

- Hålet för klockan är pricken över i:et! I kombination med jackan i samma kollektion kommer jag hålla en perfekt temperatur under hela vintern, samt kunna se min klocka fast jag har kläder som täcker handlederna. Det är något jag verkligen uppskattar!

LÖPARTIGHTSEN

"WOW vilka tights", utbrister testpanelen i kör efter att ha sprungit sin första runda i Night Tights. Här har Björn Borg verkligen tänkt på allt.

- Mobilfickan på låret är perfekt i storlek, till och med för mig som har en stor telefon. Och dragskon i midjan i kombination med det dubbla lagret tyg gör så att tightsen inte rör sig en millimeter under löprundan, säger en lyrisk testare.

Du kan dessutom förvara nycklar och sätta fast jackan i ett resårband i svanken på tightsen, vilket gör att du kan lämna midjebältet hemma.

- Dessa tights kommer snabbt bli mina go to tights då de har allt och lite till av vad jag kräver, och då är jag kräsen!

SHOPPA HÄR: Damnyheter från Björn Borg

Klockren löparoutfit för honom

Test Björn Borg löpning

Test av:

Sammanfattning: Välgjorda löparplagg med innovativa och nytänkande detaljer i form av svalkande material av kaffebönor, reflelexer i form av citat och fickor.

Testpanelen tycker:

LÖPARJACKAN

Den här löparjackan är något stor i storlek och har en boxig passform. Det gör att du med enkelhet kan få plats med både underställ och mellanlager när temperaturen sjunker.

- Om man gillar logotyperna och texten på jackan kan såklart vara lite subjektivt, men i det stora hela är det här en riktigt snygg löparjacka! säger en testare och en annan fyller i:

- På ärmen finns en liten utskärning i höjd med handleden som är anpassad för en pulsklocka, vilket gör att Night Jacket skiljer sig från andra träningsjackor. Jag har aldrig sett en sådan detalj förut, grymt bra gjort Björn Borg!

Jackan har även en ficka vid bröstet där du kan förvara både telefon, bankkort och nyckel.

LÖPARTRÖJAN

En väldigt basic t-shirt till utseendet, men om du tar en närmare titt så kommer du att märka att även den här löpartröjan från Björn Borg är designad med noga utformade detaljer.

- Det som utmärker t-shirten är helt klart produktionen av materialet, något som hänger med i baktanken medan man springer, säger en testare.

Tröjan är nämligen tillverkad i polyester och materialet Ice Cafe Nylon som kommer från återvunna kaffebönor och har en skön, svalkande effekt. Just den svalkande effekten är något som testarna lyfter fram som en av plaggets främsta egenskaper.

- Tröjan är väldigt svalkande även om den blev väldigt blöt efter 13 kilometers löpning, säger en testare och fortsätter:

- Extra plus för att den även är stretchig och har en reflexdetalj på bröstet.

LÖPARBYXORNA

En mix av ett par mjukisbyxor och löpartights i en slimmad passform. De är något små i storlek så velar du mellan två, och inte ligger på latsidan när det vankas benpass på gymmet, gör du rätt i att ta den större storleken.

- Om du är van att springa i tights kommer de här att upplevas som något tunga. De drar lite i knäna vilket känns som att materialet stretar emot snarare än att det följer dina rörelser, säger en testare och en annan fyller i:

- Om du däremot är van att springa i mjukisbyxor är det här ett grymt lyft för dig. De är mer slimmande än mjukisbyxor samt tillverkade i polyester och elastan som transporterar bort fukt och andas.

Men, det här är så mycket mer än bara ett par löparbyxor. Midjan har en fiffig resår i svanken som gör att du kan fästa din jacka om du behöver ta av dig den för att du blir för varm när du springer. Extra plus för dragskon i midjan och en ficka i linningen.

SHOPPA HÄR: Herrnyheter från Björn Borg

LÄS MER: Därför får du ont i hälsenan vid löpning