Vi testar säsongens bästa padelskor för damer Image

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

Bäst i test! Här provar vi säsongens bästa modeller som gör dig snabbare, smidigare och mer svårslagen på planen.

Padeltennis är en snabb växande sport som fortfarande är relativt ung. Därför är det inte helt ovanligt att du fortfarande ser tennisskor susa förbi på spelplanen. Är du en av de som spelar i tennisskor finns däremot goda anledningar till att byta upp dig till ett par padelskor bums!

Shoppingredo? Gå direkt till hela vårt utbud av padelskor

Snabbfakta om padelskor

  1. Padelskornas främsta egenskaper är extra stabilitet, samt av att de anpassats specifikt för underlaget som padeltennis spelas på.
  2. Det som skiljer mellan olika modeller och tillverkare kan vara allt från stabiliteten - då vissa spelare vill hellre känna sig smidigare än stabiliserade - till greppet, eftersom många vill kunna glida lite mot underlaget, medan andra vill kunna göra tvära stopp.
  3. Padelskor skiljer sig från tennisskor genom stabilitet och grepp. Det beror på underlaget samt sporternas unika rörelsemönster. I tennis tenderar du att röra dig mellan planens sidlinjer, medan du i padel jobbar mer fram och bak mellan nät och vägg. Det gör att padelskor inte behöver vara fullt lika förstärkta. De är därför i regel lättare än tennisskor.
  4. Padelskor ska sitta tight, men får inte sitta så tight att de gör ont. Det är delvis en fråga och tycke och smak, men du ska absolut inte glida runt på innersulan, då är de för stora. Inte heller ska du uppleva att de klämmer om dina tår, då är de för små.

Vi testar årets bästa modeller

Sugen på nya padelskor? Här är din guide till 2020:s fyra hetaste modeller!

Test av: Jet Team Padel, Babolat

Babolat - Jet Team Padel.jpg

Finns i färgerna: Orange/blå

Sammanfattning: En lätt och snabb padelsko för dig som har en aggressiv spelstil.

Testpanelen tycker:

Här har Babolat låtit stabiliteten stå åt sidan till förmån för den smidiga känslan, som är den här padelskons absoluta styrka. Är du nybörjare är det kanske inte modellen för dig. Men för du dig på spelplanen som en katt på ett hustak, så är det här modellen du ska kika extra på.

- De är verkligen supersmidiga! Väldigt nätta och känns lätta på foten, konstaterar en testare redan efter första användning.

Passformen är också en av de saker som de andra testarna framhåller som extra positiv. Ovandelen sitter tight överallt, utan att glappa. En annan fördel är markkontakten du får.

- Sulan är relativt platt vilket gör att du jobbar nära underlaget, vilket jag gillar. Det ger ytterligare smidighetskänsla, men den är inte så stabil.

I övrigt kan sägas om skon att den är mer smal än bred i modellen, men inget utöver det normala. Passformen går också att justera lätt med snörningen.

- Sist men inte minst är greppet i sulan även klockrent och någonting som gör skon nästan perfekt i min mening, avslutar en i testpanelen.

Testi: Court Lite 2, Nike

Court lite 2

Finns i färgerna: vit/rosa, rosa/vit, brun/vit, vit/rosa/gul och röd/vit.

Sammanfattning: En stabil padelsko för dig vars fotleder behöver lite extra kärlek och support.

Testpanelen tycker:

Det absolut bästa med den här modellen är dess stabilitet. Den här padelskon passar med andra ord dig som vrickar fötterna lätt, väger lite mer eller av annan anledning tycker om att foten sitter stadigt på plats i skon.

- Ett stort plus är verkligen att stabiliteten inte gör de mindre smidiga, så som stabila skor ibland kan upplevas aningen klumpiga, tycker en testare och tillägger:

- Jag känner mig absolut tillräckligt smidig för att ta mig an snabba bollar i sidled, och aldrig så pass instabil att jag inte vågar lita på skon. Det är en grym kombo!

I övrigt får dessa padelskor från Nike lovord för att materialet på ovandelen känns gediget och slitstarkt. Här slipper du oroa dig för att de bara håller en halv säsong. Även fästet får fina betyg av våra testare.

- Mönstret under sulan skapar ett mycket bra fäste i underlaget, både på konstgräsplan och inomhusbana. Trots det är fästet inte för klibbigt så att du fastnar. Mycket bra!

Det enda som skulle kunna anses vara ett minus med den här modellen är att den tongivande egenskapen är dess stabilitet. Det gör dem som perfekta för dig som gillar stabila skor, medan du som hellre känner dig sådär riktigt snabb och smidig kan uppleva de som en dålig match. Smaken är som baken!

Testaa: Rush Pro 3.0 Clay, Wilson

wilson rush

Finns i färgerna: röd/vit och orange/vit.

Sammanfattning: Den här padelskon är ett mycket bra val för den spelare som vill känna sig smidig!

Testpanelen tycker:

Här kan du behöva leta länge innan du hittar några direkta fel. Wilson är mest kända som ett tennismärke, men är förstås även experter när det gäller padel, och det märks!

- Det är väldigt bra passform och skon sitter tight på foten. Till bredden sätt skulle jag säga att de är normalbreda, men inte heller du med smala fötter glider omkring, så länge du snörat dem rätt, berättar en testare.

Känner du dig hellre smidig än säker och stabil kan det här vara drömmodellen för dig.

- Jag vill ge ett stort plus för skons smidighet. När man spelar padel är det viktigt för mig att man känner sig explosiv. Dessa skor hjälper verkligen till med det.

Om dina anklar är i behov av extra stöd kan det däremot vara bra att veta att de här skorna inte ger dig det. Designnen är däremot en faktor som kan gå hem hos de flesta.

- Jag gillar designen på skorna, dem är mycket snyggare i verkligheten än på bild. Den röda utstickande färgen på skorna gör hela din padeloutfit, säger en testare.

Sist men inte minst får de höga poäng för sin komfort. Du vet den där obekväma inspelningsperiod som vissa skor medför vid nyköp? Den slipper du i de här padelskorna!

Testaa: Pulsa, Babolat

pulsa babolat

Finns i färgerna: rosa/lila och lila.

Sammanfattning: Ett par väldigt smidiga och lätta padelskor som dessutom får tio av tio för fästet!

Testpanelen tycker:

Det är lite av en smaksak om du vill få fäste i varje vändning eller hellre vill kunna glida någon centimeter för att nå de där riktigt kluriga bollarna. Det här är den padelsko du ska välja om det viktigaste för dig är att kunna vända på en femma.

- Fästet är to die for, men jag vill varna för att lyfter du inte på fötterna ordentligt finns stor risk för vridningar av knäna. Skorna släpper inte från marken i första taget, säger en testare.

Även de delar av testpanelen som aldrig spelat i riktiga padelskor står handfallna inför de många fördelar som de här skorna från Babolat medför.

- Tidigare när jag spelat padel har jag använt mina vanliga träningsskor då jag inte känt att det varit värt att investera i ett par skor som är ämnade enbart för padel. Men jag måste säga till alla nybörjare som går i samma tankebanor, att det definitivt är värt att köpa ett par padelskor. Vau, vilken skillnad!

Det klockrena fästet gör dig till en snabbare spelare i och med att du kan trycka ifrån ordentligt, men de underlättar även tekniken i slagen, tycker vissa.

- Det är också lättare att få till hårda preciserade slag när man står stabilt på banan. Då slipper jag oroa mig för att fötterna plötsligt ska försvinna från under mig.

Sist men inte minst är modellen väldigt prisvärd. Om du söker en bra första sko att spela in dig i är det här en bra model, tycker testarna. Står du och velar mellan att köpa nytt racket eller för första gången investera i en padelsko så menar våra testare dessutom att det helt klart är värt att satsa på skon.

Testaa: Flow, Bullpadel

bullpadel flow

Finns i färgerna: blå, rosa

Sammanfattning: En stabil sko som är klockren för dig som tycker om en bred sula, eftersom den gör dig extra säker i sidledsförflyttningarna.

Testpanelen tycker:

Att Bullpadel är ett renodlat padelmärke skiner igenom från häl till tå i designen på den här padelskon. Undertill är yttersulan tudelad för att du ska få precis det fäste som behövs vid avstamp och fotisättning på spelplanens specifika underlag. Sulan är dessutom extra bred.

- Det bästa med den här modellen är hur jag kan röra mig i sidled. Får du bråttom ut på kant kan det annars bli att du nästan snubblar över dina egna fötter, säger en testare och fortsätter:

- Här kan du lägga all belastning på bortre foten i fred, i och med att den är så bred och stabil i sidled.

Utöver det är dämpningen på topp, vilket gör den bra för höga hopp som avslutas i en smash. Designen går dessutom i linje med den offensiva känslan skon ger.

- Snygg, men inte så diskret färg. Jag skulle säga att det här är en design som du antingen älskar eller hatar, säger en i panelen och skrattar.

I övrigt får Bullpadels padelskor höga betyg för det mesta. Testpanelen har faktiskt svårt att komma på några direkta nackdelar men klämmer ändå ur sig att om du inte gillar breda skor så kanske det här inte är helt rätt för dig.

- Skon är mer stabil än snabb. Jag som gillar nätta skor blir inte riktigt tillfredsställd, men å andra sidan fattar jag verkligen poängen när jag trycker ifrån i sidled. Jag har svårt att se att du kan vricka fötterna i den här.

LÄS MER: Expert tipsar! Så väljer du rätt padelracket

SHOPPA HÄR: Alla våra padelskor