Säg hej till Asics nya löparsko: Gel-Kayano 24 Image

Säg hej till Asics nya löparsko: Gel-Kayano 24

Favoriten Gel-Kayano från Asics kommer nu i en 24:e upplaga med ännu bättre passform och support. Skon är även utformad för dig som överpronerar. 

Nu släpper Asics den senaste uppdateringen av Gel-Kayano som har tagits fram för högpresterande löpare. Gel-Kayano-serien har alltid varit en av märkets populäraste löparskor och har i mer än 20 år levererat pålitlig stabilitet och hög komfort till både elitlöpare och motionärer.

– I den 24:e versionen har skon försetts med ett nytt supportsystem som ger stabilitet från första till sista steget. Hälkappan är i form av ett exoskelett med inbyggt minneskort som sluter om foten och ger en mer individuell passform runt hälen, säger Camilla Olsson från Asics. 

AsicsDammodellen av Gel-Kayano 24 kommer i tre färger. Hos oss hittar du en svart/vit och en lila/rosa modell och det rekommenderade priset är 1 895 kronor. 

Gel-Kayano är en stabil mängdträningssko för löpare som överpronerar och som behöver ordentligt med dämpning. Ovandelen av skon har gjorts om för att ge ännu bättre passform och komfort än tidigare versioner, medan innersulan med högre densitet ger kraftigare svikt mot marken. 

– Stödet i ovandelen i kombination med både dämpningen i framfot och häl samt mellansulan ger en ännu högre komfort på långa distanser. Skons ovandel har nya patentskyddade paneler som ger extra stöd åt foten under långa pass, något som är särskilt bra för överpronerare, säger Camilla Olsson.  

Skon är normal i storleken och något bredare i framfoten än vad Gel-Kayano 23 är. Skon är framför allt en landsvägssko, så den passar perfekt på asfalt, grusvägar och motionsspår.

AsicsHerrmodellen av Gel-Kayano 24 kommer i tre färger. Hos oss hittar du en blå/orange och en svart/vit modell och det rekommenderade priset är 1 895 kronor. 

Kuriosa: År 1992 fick Asics designer Toshikazu Kayano i uppdrag att ta fram en helt ny löparsko med mycket stabilitet och dämpning. Den första skissen av det som skulle bli Gel-Kayano Trainer, dagens Kayano 24, gjordes på en servett efter en sen middag med designteamet. Eftersom Toshikazu Kayano varit förtjust i skalbaggar sedan barnsben fick yttersulan och hälkappan ett mönster som påminde om just skalbaggar. 

Har du allt du behöver för en lyckad löparsommar? Spana in hela Sportamores utbud av löparskor, löparutrustning och pannband annars!  

LÄS MER: Tankeknepen som gör löpningen lättare 

LÄS MER: Experten tipsar: Så hittar du löplusten