Därför älskar vi Converse Image

Därför älskar vi Converse

Att aldrig ha ägt ett par Converse är som att aldrig ha fått uppleva sann kärlek. Okej, kanske inte riktigt, men det finns många anledningar till att de här tygskorna är så populära. Här är 9 av dem.

1. De blir aldrig omoderna

Vi vågar påstå att ett par All Stars aldrig kommer anklagas för att vara omoderna. Det är en tidlös, klassisk skomodell som håller säsong efter säsong - år efter år.

2. Noll risk för köpånger

Hur många gånger har du hört någon säga: "Jag förstår inte vad jag tänkte när jag köpte de där Converse-skorna, vilket konstigt infall"? Nej, exakt. Se on ihan totta. Det här är inga leopardmönstrade ormskinnsloafers - det är ett par Converse. Det can inte bli fel.

3. De passar till allt

Farkut, chinot, farkut, shortsit, shortsit. Kjol, klänning, kostym eller byxdress. Converse passar till allt. Ja, allt! Tack vare att de finns i så många olika kulörer och utförande går det att hitta ett par som passar alla stilar. Det är bara att googla så ser du att folk till och med gifter sig i de här skorna. Gärna lite gulligt matchande(aww!).

iStock-547128210.width-700.jpg

Vita Converse är ett säkert vårtecken.

4. De är till för alla

Inte nog med att den här skon passar till allt, det är också en sko för alla. Ung som gammal, tjej som kille, hipster som hårdrockare. Du kan bära ett par All Stars som tvååring och sedan fortsätta med samma model, men i en något större storlek så klart, tills du är 90 år.

5. Du slipper skavsår

Varje fot är så klart unik och det finns säkert en del som fått skavsår av en tygsko från Converse men vår erfarenhet säger att de här skorna är ovanligt skonsamma mot fötterna. Storlekarna är ganska rymliga och håller du dig till modellerna i canvastyg brukar även den ömtåligaste hälsena slippa skavsår.

6. De håller länge

Visst blir de smutsiga efter ett tag, men man brukar kunna ha ett par Converse ganska många år innan de blir trasiga. Till skillnad från många andra tygskor har märket täckt tåpartiet med en fiffig gummidel som inte bara är estetiskt tilltalande - den ser till att inga uppåtpekande tår går hål på tyget. Du kan snava, snubbla och ramla i grus utan att tådelen förstörs. Smart!

022859552226_005.jpg

Ett par All Star Basic passar till allt.

7. Din inre samlare blir nöjd

Visionen av en skohylla fylld till bredden med perfekt uppradade Converse i regnbågens alla färger gör alla med den minsta gnutta pedant-tendenser lycklig. För det räcker ju inte med ett par när det finns så många färger. Gotta catch them' all!

8. Du behöver inte vara rädd om dem

Canvastyget är tåligt och går bra att rengöra med lite tvål eller tvättmedel. Gummisulan och tådelen är också enkla att fräscha upp med diskmedel eller sneakersrengöring. Och om de inte blir krispigt vita igen så gör det inte så mycket. De ska vara lite nötta och smutsiga, det är en del av charmen.

9. Mycket användning för liten peng

Till skillnad från en del andra klassiska produkter har priset på den pålitliga Converse-skon inte skenat i höjden. Det är en demokratisk sko som passar de flesta plånböcker, även en fattig students. Det gillar vi.

Du hittar hela vårt utbud av skor från Converse HÄR.


LÄS MER: Så håller du dina sneakers vita och fräscha