Därför ska du köpa Eccos golfskor Image

Därför ska du köpa Eccos golfskor

Lär dig allt om hybridrevolutionen som förändrade golfvärlden, och varför du bör satsa på Eccos golfskor!

För många är det inte en lika stor självklarhet att golfa i golfskor som det är att till exempel springa i löparskor eller spela fotboll i fotbollsskor, men det finns faktiskt flera anledningar till varför du borde investera i ett par på en gång.

- Den största skillnaden mellan en vanlig sko och en sko som är till för golf är greppet och stabiliteten. Golfskor är byggda för ett rörelsemönster som passar sporten. Dessutom får man inte glömma att golf spelas på ett underlag som till största delen av säsongen är fuktigt och blött av regn, dagg eller bevattning, berättar Richard Lundqvist som golfansvarig på Ecco i Sverige.

SHOPPA HÄR: Eccos golfskor för dam och herr

Var först med spiklösa golfskor

Framgångsreceptet bakom Eccos skors popularitet ligger i deras så kallade hybridmodeller - alltså golfskor som till stora delar påminner om skor för andra sporter. Det innebär bland annat att de är "spikeless", alltså spiklösa. Idag utgörs marknaden av ungefär 65 procent spiklösa golfskor, något som Ecco var bland de första med.

- Idag föredrar flera av de duktiga spelarna i de olika tourerna spiklösa modeller på grund av att de ger ökad komfort och mer markkänsla. Det beror på att den typen av golfsko tillverkas utan hårda hylsor och fästelement för spikarna, berättar Richard Lundqvist och tillägger:

- Ecco utvecklat olika sultyper av spiklösa modeller som alla har lika bra grepp som du har i ett par golfskor med mjuka spikar. Förutom komforten är en annan stor fördel att det går att använda en spiklös modell även utanför golfbanan.

Designnen på Eccos golfskor

När Eccos hybridskor gjorde offentlig debut år 2010 väckte de stor uppståndelse - inte enbart på grund av att de saknade spikar, utan även på grund av skornas utseende.

- Ecco är en innovativ skotillverkare med ett modernt utryck som revolutionerade världen genom sitt nya utseende i en konservativ sport. När de först kom jämfördes Eccos golfskor med bland annat tennisskor. Idag kan vi däremot se att samtliga märken följer Ecco i utvecklingen av både design och funktion.

Ecco Biom Cool Pro

Ecco golfskor99 procent av alla golfskor från Ecco är helt spiklösa och modellen Biom Cool Pro är en favorit i utbudet.

- Två saker utmärker Biom Cool Pro och det första är själva Biom som är en teknologi som bygger på en unik studie där man scannat 2 500 skandinaviska atleters fötter. Resultatet av studien blev grunden för hur en läst bör tillverkas samt att följa fotens former.

En annan fördel med Biom Cool Pro är membranet i Gore-Tex, som håller dina fötter torra till och med i de uslaste av väder.

- Biom Cool Pro bygger på den scannade lästen i kombination med ett membran med 100 procent vattentäthet och 360-graders ventilation, det vill säga att den andas runt hela foten och samtidigt är garanterat vattentät.

Ecco Golf S-Kolme

Ecco golfskorDen helt vattentäta golfskon S-Three har en mellansula bestående av tre zoner.

En annan favorit är golfskon S-Three, vars framgång vilar i en mellansula bestående av tre zoner:

  • Zon 1: En mjuk häl för en skönare fotisättning.
  • Zon 2: En aningen hårdare mellanfot för ökad stabilitet vid både spel och gång.
  • Zon 3: En mjuk framfot för ett lätt avslut på steget, som möjliggör för rotation vid golfsvingens avslut.

Förutom det är S-Three även försedd med Gore-Tex, som gör den hundra procent vattentät och därmed kan användas oavsett väderförhållanden. Precis som Biom Cool Pro har S-Three väldigt god ventilation.

- Liksom Biom Cool Pro riktar S-Thee sig till spelaren som uppskattar komfort i kombination med prestanda och som spelar i alla typer av väder, avslutar Richard Lundqvist.

Psst! Visste du att Henrik Stenson, Sveriges främsta golfare, spelar med golfskon S-Three?

SHOPPA HÄR: Alla våra golfskor

LÄS MER: Så förbättrar du din golfsving