Därför ska du inte träna i bomullskalsonger Image

Därför ska du inte träna i bomullskalsonger

Funktionsunderkläder må låta som något reserverat för seriösa atleter, men alla som tränar borde välja syntetmaterial framför bomull. 

SHOPPA HÄR: Funktionsunderkläder

De flesta som tränar eller är aktiva har insett hur viktigt det är med rätt material på kläderna, men glömmer tyvärr ofta lagret närmast huden. Du skulle ju inte köra CrossFit i bomullsbyxor eller ge dig ut och springa i din vanliga bomullstischa, så varför ska du träna i dina vanliga underkläder? Det är lika viktigt, om inte ännu viktigare, att det innersta lagret också är funktionellt. 

Bomullskalsonger är verkligen ett big no no när du ska träna. Svetten stannar i tyget, du blir kall och blöt och dessutom ökar risken för skav. Det är kort sagt inte ett material för intensiva aktiviteter där du svettas och rör dig.

För att fler ska förstå storheten i funktionsunderkläder har Björn Borg lanserat kampanjen Don’t train in cotton. Kampanjen lyfter bland annat märkets Performance-kalsonger, en serie stilrena underkläder gjorda i funktionsmaterialet Hydro som transporterar bort fukt så att du håller dig torr och bekväm under svettiga pass. Kalsongerna är försedda med platta sömmar för en mjuk och skön känsla. Tanken är att det knappt ska kännas att du har på dig underkläder, så att du kan fokusera på träningen och inget annat! 

Björn BorgBomull hör inte ihop med träning. Svettas i funktionsunderkläder i stället! HÄR hittar du vårt utbud av Björn Borgs Don't train in cotton-serie. 

LÄS MER: Därför ska du träna i funktionsunderkläder 

LÄS MER: Vårens herrjackor som är bäst i test