Därför är en pulsklocka en urbra julklapp Image

Därför är en pulsklocka en urbra julklapp

En pulsklocka är den perfekta julklappen både till din partner, förälder, ditt syskon eller bästa vän. Vi guidar dig rätt.

Det är trendigt att träna, och med en pulsklocka på armen blir det roligare och enklare att mäta träningen. Faktum är att det nästan är som att vara ute och springa med en löpcoach om du har en klocka på armen. Vill du ge bort en klocka som verkligen gör jobbet på ett bra sätt och som dessutom är väldigt lätt att använda? Då är en Suunto-klocka perfekt.
 
Varför är en Suunto-klocka en bra julklapp?

– En Suunto-klocka är trevlig att få eftersom den lätt och smidigt kan tas i bruk och inspirerar till rörelse efter julbord och soffmys. En klocka skapar förhoppningsvis motivation till den som får en klocka för första gången – och ger en kick till den som får en uppdaterad version. Syftet är ju att komma ut och njuta av de lugna och stillsamma mellandagarna, så varför inte göra det med en löprunda eller cykeltur? säger Mikael Frolich på Suunto.
 
Vad är egentligen skillnaden mellan en pulsklocka och en multisportklocka?

– En pulsklocka och multisportklocka är egentligen samma sak. En multisportklocka har specifika funktioner för flera olika aktiviteter, medan pulsklockan visar puls och kan vara en lite enklare modell.
 
Vem passar det att ge en Suunto-klocka till i julklapp?

– En motionär och en nybörjare på träning är de som har mest nytta av en pulsklocka. Dels som motivator och kompis som sporrar dig att ge dig ut trots snålblåst en måndagskväll och dels för att du som nybörjare och vanlig glad motionär kommer kunna se indikationer på förbättringar snabbt. Du kan tydligt se vilka träningsformer som fungerar för dig. Det kanske visar sig att cykling ger bättre resultat än löpning för dig som individ?

De som är på en högre nivå, då?

– Elitidrottare vet sina begräsningar och känner sin kropp, men älskar statistik och vill hålla stenkoll på sin form. Klockan ger dem ett kvitto på vad träningen gett.
 
Hur vet jag vilken modell jag ska köpa?

– Jag skulle läsa in mig på recensioner om användarvänlighet. Sedan har ju passform och utsende väldigt stor inverkan också. Det som är utslagsgivande är tydligheten i klockan. Stor och tydlig display är A och O.
 
Ultimata drömklockan att få i julklapp?

– Det finns många bra modeller men just nu är Suunto Ambit3 Sport Hr det mest prisvärda alternativet.

pulsklockaDrömklockan!

LÄS MER: Spana in nya Suunto Spartan Ultra