Därför väljer crossfiteliten knäskydd från Rehband Image

Därför väljer crossfiteliten knäskydd från Rehband

Fördelarna med att träna med knäskydd är många. Därför kommer atleterna på Crossfit Games att skydda sina knän med Rehband 2016 Crossfit Games Edition Knee sleeves.

Den 19 juli startar Crossfit Games, VM i crossfit, på StubHub Center i Carson, Kalifornien. Där kommer atleterna att tävla i det svenska märket Rehbands knäskydd Rehband 2016 Crossfit Games Edition Knee sleeves som är speciellt framtaget för världsmästerskapen i crossfit. 

– Våra knäskydd ger dig kompression som ökar din blodcirkulation så att du får bättre syresättning av musklerna. Knäskyddet gör att du får bättre kontakt med själva knät så att du kan utföra mer kontrollerade rörelser till exempel när du gör en squat. Knäskydden skapar också ett kroppsminne, det vill säga att om du tar av dig skydden kommer kroppen minnas hur den ska utföra rörelsen lika kontrollerat som när du har skydden på, säger Harriet Lenninger, global marketing specialist på Rehband. 

LÄS MER: Fördelarna med att använda knäskydd när du tränar

Samtidigt som knäskydden ger stabilitet under själva rörelsen tillåter de dig att röra dig obehindrat. 

– Våra knäskydd är anatomiskt konstruerade så att de följer kroppens rörelse. De ger också värme runt lederna, något som är viktigt för att inte bli skadad. 

rehbandRich Froning tävlar i Rehband 2016 Crossfit Games Edition Knee sleeves och har vunnit Crossfit Games fyra gånger i herrkategorin. Förra året ledde han laget Crossfit Mayhem Freedom till seger i Games. Foto: Pressbild/Rehband

Rehband har flera crossfitambassadörer som bär deras knäskydd och har fått feedback från dem. 

– De har sagt att våra knäskydd ger dem en extra känsla av säkerhet, att det blir som en varm kram kring varje knä och gör att de kan fokusera extra mycket på träningen. Många har också sagt att knäskydden ger dem en extra push när de gör squats. 

Knäskyddet finns i flera färger och två tjocklekar, fem millimeter och sju millimeter. Vilken tjocklek du ska välja beror på hur mycket stabilitet du vill ha. 

– Knäskyddet som är fem millimeter tjockt är mest allround. Det kan du använda både när du ska lyfta tunga vikter och göra explosiva övningar som burpees och andra övningar där du rör dig mycket. Skyddet som är sju millimeter tjockt har sitt ursprung från tyngdlyftning och strongmanträning. Det ger mer stabilitet och kompression och är perfekt när du står still och utför tunga lyft, däremot är de inte optimala att ha när du ska röra dig snabbt. På crossfittävlingar brukar de flesta atleter välja knäskyddet som är fem millimeter tjockt eftersom det inte finns tid att hinna byta knäskydd under eventet. 

rehbandRehband Rx Crossfit Games Knee finns i två tjocklekar: fem millimeter och sju millimeter och är tillverkad av neopren. Foto: Pressbild / Rehband

Kan jag använda Rehband Rx Crossfit Games Knee även om jag inte sysslar med crossfit?

– Ja, absolut. Det är ganska vanligt att motionärer använder dem på gymmet när de till exempel ska göra knäböj. 

Hur hittar jag rätt storlek på mina knäskydd?

– För att hitta rätt storlek är det bäst att mäta omkretsen på benet tio centimeter under knät. Det är viktigt att knäskyddet sitter så pass tight att du känner av kompressionen under knät, det är där den viktigaste kompressionen sitter. Kompressionen avtar sedan gradvis ju längre upp på knät skyddet sitter och det är för att det ska sitta på plats. Om knäskyddet är för tight ovanför knät kommer det sakta att jobba sig nedåt medan du tränar. Därför är det viktigt att du köper rätt storlek och inte väljer en för liten storlek. Om du vill att ditt knäskydd ska sitta ännu tightare rekommenderar vi att köpa det som är sju millimeter tjockt, men även där gäller det att köpa rätt storlek. 

Vilka skötselråd ska jag följa?

– Du kan tvätta knäskydden i 40 grader maskintvätt, men använd inte sköljmedel. Torktumla dem inte utan hängtorka dem, på så sätt undviker du att det blir veck på dem. Knöla aldrig ned fuktiga knäskydd i träningsväskan eftersom de också kan göra att de veckas. Vi har också hört att vissa föredrar att lägga in sina knäskydd i plastpåsar i frysen för att ta bort lukt 

Hur länge kan jag räkna med att mina knäskydd håller?

– Vi brukar säga att de ska hålla minst mellan ett och två år, men det beror på hur mycket de används och hur du sköter om dem. 

rehbandHÄR hittar du Sportamores utbud av produkter från Rehband. Rx Crossfit Games Knee kostar mellan 329 kronor och 379 kronor beroende på tjocklek. 

LÄS MER: Det här är unikt med Rehbands kompressionskläder

LÄS MER: Därför ska du använda kompressions-sleeves