Trendigaste träningslinnet just nu Image

Trendigaste träningslinnet just nu

Stoppa in brottarryggen, spaghettibanden och urringningarna längst in i garderoben och gör plats för nya muscle tanks. Så här ska träningslinnet se ut hösten 2018.

Du får självklart ha på dig precis vad du vill när du går och tränar. Men om du längtar efter en guldstjärna i trendboken är det så kallade muscle tanks som är de hetaste träningslinnena just nu.  

– Linnen som är boxiga och raka i modellen är klart trendigast ju nu. De får gärna vara höga i halsen och ha djupa öppningar för armarna. Är det dessutom lite djup i ryggen är det full pott, säger Maria Bergehamn, produktexpert på Reebok.

Det har länge varit racerbacks, också kallat brottarryggar, som varit den dominerande modellen. Även en del mjukare modeller med tunnare band, strappy tanks, har varit inne ett bra tag, men nu går vi mot en mer påklädd trend.  

– Folk uppskattar att visa mindre hud nu än tidigare. Vi säljer mindre korta shorts också, folk väljer tights i stället eller shorts i cykelbyxlängd. Träningskläder behöver inte vara så utmanande, utan långa tights med hög midja och ett linne med hög hals och öppen ärm är den absolut trendigaste träningsoutfiten just nu.

En annan tydlig trend är att vi vill ha toppar som inte sitter åt. Det lämnar full rörelsefrihet när du går och tränar.

– I stället för tighta linnen har lösa linnen börjat ta för sig. Även t-shirts säljer mycket, då får de gärna ha en kort liten feminin ärm och en passform som varken är tight eller loose utan mitt emellan. 

När det gäller uttryck på din träningsovandel ska du förstås välja det som passar just dig och din stil. Trenderna spretar lite, stora logotyper är en trend som lever vidare. När det gäller färger så kan du välja precis vad du vill. Det är olika färgskalor för olika träningsformer. 

– Generellt gäller dova toner, tänk nedtonade färger som mossgrönt, beige och mullvad. Det passar både träning och yoga. Men vissa kategorier sticker ut. När det gäller CrossFit däremot är det alltid energigivande och färgstarka kläder som gäller, så där kan du välja hur skrikiga kulörer du vill.  

reebokHär hittar du hela vårt utbud av Reeboks linnen.

LÄS MER: Reeboks nya sport-bh anpassar stödet efter behov