Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons Image

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

Vilse bland vinterns utbud av varma jackor? Vi hjälper dig hitta rätt täckjacka från Didriksons för säsongens alla väder.

Didriksons är kända för sina stilrena barnkläder i god kvalitet – men de gör också suveräna ytterkläder för vuxna. I deras kollektion av varma parkas hittar du garanterat en modell för vinterns aktiviteter, men det kan vara svårt att veta vilken jacka som är bäst för vilket väder. Vi har tagit hjälp av Åsa Widhed-Nordin från Didriksons för att guida dig rätt bland säsongens modeller.

Vilken typ av jacka rekommenderar du till någon som vill hålla sig varm i vinter, men inte vill bli för svettig?

– När kommer du att använda jackan? Är det i väntan på bussen, på promenaden eller till sportigare aktiviteter? Olika ändamål kräver olika värmenivå och det är inte alltid jackan som klarar extrem kyla som är det bästa alternativet för dig. Vi mäter jackans vaddering i gram per kvadratmeter (100-120 g/m2). Vi ser också hur väl jackan täcker kroppen, om det finns ett mjukt och värmande innerfoder samt hur jackans yttermaterial skyddar mot väder och vind.

Vilka jackor rekommenderar du för klassiskt novemberväder?

Tanja och Frida är anpassade för höst- och vinterrusk, framför allt i en stadsmiljö. De har en vaddering mellan 120-140 g/m2 och är helt vind- och vattentäta. Designen och jackornas detaljer är också utformade för att isolera värme.

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpgFrida Parka (till vänster), rekommenderat pris 1 695 kronor, passar bäst för novembervädret medan Helle Parka (till höger), rekommenderat pris 1 795 kronor, är suverän när den riktiga kylan kommer. 

Och vilka ska jag satsa på när det börjar bli minusgrader?

– Vi rekommenderar en lite tunnare höst-/vinterjacka för den första kylan. Helle och Alta på damsidan och Tommy eller Arnold för herr. Dessa jackor är något lättare, tar mindre plats och passar dig som är aktiv eller tycker om att använda dig av lager på lager-principen. Jackorna är hundra procent vattentäta med tejpade sömmar som skyddar mot både regn och snö. Du kan med fördel lägga till ett ytterligare värmeisolerande lager för att höja värmenivån.

Didriksons_arnold.jpgArnold är en stilren klassiker i längre modell som funkar både nu och när minusgraderna anländer. Rekommenderat pris 1 995 kronor. 

När det blir så där riktigt smällkallt, vilka modeller rekommenderar du då?

– Våra varmaste jackor för dam – Silje, Eline, Natasha och Pysen – har en vaddering mellan 160-250 g/m2, vilket bidrar till att du kan hålla värmen i längre perioder utomhus. Jackorna är designade för att klara vinterkyla i både natur och stadsmiljö. Som en extra bonus har dessa jackor diskreta integrerade reflexdetaljer, perfekt när mörkret lägger sig.

pysen_womens_padded_parka_501792_131_177_m182.jpgPysen Womens Parka, rekommenderat pris 1 795 kronor, värmer skönt när det är riktigt kallt ute.

Hur tar jag hand om min täckjacka på bästa sätt?

– En jacka bör tvättas emellanåt för att behålla sin funktion, men inte för ofta eftersom det sliter på materialet. Någon gång per säsong eller efter behov räcker gott. Följ tvättrådet på plagget och använd inte sköljmedel. Det finns en behandling på utsidan som gör att vatten inte fastnar på tyget. Den slits bort med användning och tvätt. Lite värme, fem till tio minuter i torktumlare eller värmeskåp, efter att du tvättat produkten gör att den effekten återaktiveras.

SHOPPA HÄR: Fler favoriter från Didriksons

LÄS MER: Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

LÄS MER: STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan