Träningspass som gör dig stark och spänstig Image

Träningspass som gör dig stark och spänstig

Träna benen samtidigt som du blir mer explosiv! I fitnessmodellen Josefine Forsbergs fjärde pass utmanas både din benstyrka, ditt flås och din spänst.

Ge dig själv en varierad träningsstart på året med fitnessmodellen och bloggaren Josefine Forsberg! Hon har satt ihop fyra träningspass som du kan göra var som helst med enbart hjälp av din kroppsvikt. I det fjärde och sista passet är det fokus på underkroppen med utmanande övningarna för benen och explosiva hopp för din spänst.

6 övningar för benstyrka och spänst

1. Jägarvila

josefine forsbergSitt i 90 grader och låt benen jobba statiskt. (Josefine Forsbergs snygga tights kommer från Blacc, du hittar dem HÄR)

Tid: Sitt i 1 minut. 4 set.

2. Dragon kyykky käveleminen


Tänk på att håll kroppen så lågt som möjligt under hela rörelsen och gå som om du gick på en rak lina.

Tid: Gå i 1 minut. 3 set.

3. Tuck jumps

josefine forsbergJosefine Forsberg bär kläder från Blacc. HÄR hittar du tightsen och HÄR hittar du sport-bh:n.

Börja övningen genom att ställa dig i squat-position. Gör därefter ett explosivt hopp rakt upp i luften. Väl uppe i luften försöker du nudda knäna mot bröstkorgen.

Gör: 15 hopp. 4 sarjaa.

4. Kantapäähypyt

Vinkla upp tårna i luften och hoppa framåt med hjälp av hälarna. Tänk att hälarna liksom ska glida längs med marken när du hoppar framåt, det ska vara låga små hopp!

Tid: Hoppa i 40 sekunder. 3set.

5. Sorsakävely

Rotera benet så att knät rullar fram över ena foten. Sedan för du fram andra benet på samma sätt, likt en anka och rör dig långsamt framåt.

Tid: Gå i 40 sekunder. 3 set.

6. Burpees

josefine forsbergEn klassisk övning som kommer sätta ditt flås och din uthållighet på prov!

Börja stående. Placera sedan händerna framför fötterna med raka armar. Hoppa bakåt med fötterna så att benen hamnar i ett utsträckt läge (som på den övre bilden). Hoppa därefter tillbaka med fötterna. Avsluta rörelsen med ett upphopp och en klapp med armarna ovanför huvudet.

Gör: 15 hopp. 4 set.

josefine forsbergJosefine Forsberg var tidigare en av Sportamores vältränade modeller innan hon flyttade till Barcelona, där de härliga bilderna är fotade. Följ henne på Instagram @jossanforsberg, på hennes Youtube-kanal och på hennes blogg! Kuva: Privat


LÄS MER: Träna Josefine Forsbergs pass för ben och rumpa

LÄS MER: Josefine Forsberg visar 5 övningar som tränar hela kroppen

LÄS MER: Josefine Forsberg visar övningar som ger dig bättre hållning och mer rörlighet