Höstens snyggaste yogakläder är här Image

Höstens snyggaste yogakläder är här

Letar du efter stilrena yogaplagg som sitter bra och inte tummar på funktionen? Då är nya Namaste-kollektionen från Röhnisch ett alternativ för dig.

Namaste är en hälsningsfras som används inom yogan och betyder "buga dig". Och det är precis vad vi vill göra för Röhnischs nya yogakollektion, som heter just Namaste. De blommiga plaggen i stilrena och glada färger sticker ut samtidigt som de inger lugn och ger energi.

namaste
Namaste-kollektionen frontas av fantastiska träningsprofilen och yogaläraren Ida B Olsson, mer känd för Instagram-kontot Workoutispassion.

Tanken bakom kollektionen var att skapa snygga yogaplagg som inte kompromissar med funktionen, berättar Röhnischs designer Amalia Fredriksson.

- Vi ser att yogatrenden dras mer mot performance yoga, yoga som är fysisk och mer styrkebaserad. Till det behövs kläder som andas och som är lätta att röra sig i, säger hon.

Vilka material dominerar i kollektionen och varför har ni valt just dem?

- Vi har använt oss av vårt shinymaterial som du känner igen från våra populära Shiny tights. Vi har också tagit fram en tunnare variant för toppar. Shinymaterialet har en fin glans och är väldigt smidig att röra sig i. Det har mycket stretch, vilket gör att du kan utföra yoga utan att bli begränsad av materialet.

ida b olsson
Passformen är tight för att du ska kunna röra dig fritt utan att tyg hänger i vägen. Både över- och underdelar ska sitta på plats, men i kollektionen ingår även en crop top med lösare passform som kan användas som en dra-över-tröja. På jakt efter en jacka? Spana in alla våra jackor från Röhnisch.

Varför ska jag investera i specifika yogakläder, fungerar inte vanliga träningskläder lika bra?

- Du kan absolut yoga i vanliga träningskläder. Utmaningen då kan vara att det är gjorda av material som är mer stumma, vilket hindrar rörligheten. Därför är det bättre med byxor och överdelar för just yoga. Sedan är yogalooken en trend som är uppskattad både i gymmet och i athleisuregarderoben.

Om jag bara ska köpa ett plagg ur kollektionen, vilket ska jag satsa på då?

- Då skulle jag säga Namaste tights, tack vare shiny-tyget som är mjukt och flexibelt kan du göra vilka akrobatiska rörelser som helst utan att känna att det är något som tar emot.

namaste
Klicka in på Sportamores utbud av Röhnish! HÄR hittar du vårt totala utbud av yogatights.

LÄS MER: Träningsprofilerna om Röhnisch vårkollektion