Stort test av tights med hög midja Image

Stort test av tights med hög midja

Finns det något vi älskar mer än tights med hög midja? Här är säsongens allra bästa modeller från bland annat Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

Det här 2019:s test. Läs vårt senaste tightstest här: Träningstights 2020!!

Oavsett om du föredrar klassiskt svarta, djurmönstrade eller blockat så är en sak säker – alla klär i tights med hög midja! I det här testet har Sportamores testpanel satt allt från seamless-tights till shapetights på prov. Så här tyckte de.

Mjuk och mysig passform

tights test rönisch

Modell: Lasting High Waist Tights, Röhnisch

Passar till: Styrketräning och yoga.

Bästa egenskaper: Det bästa med tightsen från Röhnisch är att de superbekväma, har smickrande sömmar över rumpan, samt i övrigt är väldigt snygga.

Det hade kunnat vara bättre: Tyvärr finns det ingen dragkedja över fickan, vilket gör att de inte lämpar sig särskilt väl för löpning. I övrigt passar tightsen de flesta träningsformer.

Sammanfattning: Det här är ett par jättefina, mörkröda tights som är något ljusare i verkligheten än på produktbilden. Vid midjan slutar tightsen precis över naveln. De är därmed inte superhöga, även om de helt klart är en hög modell. Om du är kortare än medellängd kommer de här tightsen sitta perfekt på dig, då de är aningen korta i benen. I midjan finns en snodd så att du kan dra åt lite. De är även 100% squatsäkra, vilket alltid är uppskattat! Baktill finns en liten ficka, där nycklar kan rymmas.

 

Trendiga block

Tommy sport

Modell: Blocked Legging Full Length, Tommy Sport

Passar till: Gym och styrketräning.

Bästa egenskaper: Det är alltid kul att ha på sig tights som designmässigt skiljer sig från alla andra tights på gymmet, säger en testare, och det gör verkligen de här. Utöver det är tightsen från Tommy Sport supersköna på och midjan är så pass hög att den sitter högt över naveln – väldigt uppskattat!

Det hade kunnat vara bättre: Den superhöga midjan och långa benlängderna passar inte alla kroppstyper, även om modellen är superbekväm. Du som är lite kort i rocken kan behöva vika upp modellen nedtill. 

Sammanfattning: Tightsen från Tommy Sport står för ett tacksamt avbrott i det annars stilrena sortimentet. Med sina blockade partier över knäna är det här ett riktigt trendigt alternativ, som kommer göra ditt nästa träningspass riktigt Instagramvänligt – perfekt för dig som motiveras av det. I övrigt är det här ett riktigt bekvämt par tights, som inte kommer svika dig på gymmet. På benen finns ventilerande paneler i finhålig mesh, för maxad ventilationsförmåga även under svettiga pass.

 

Black is the new black

only polay

Modell: Cobra HW Aop Training Tights, Only Play

Passar till: Styrketräning och yoga.

Bästa egenskaper: Förutom den kaxiga designen är resåren i midjan på de här tightsen ett stort plus. Den gör att de hålls på plats bra, oavsett vilken övning du kör på gymmet. En annan stor fördel är att de är så pass elastiska att de går att använda även på riktigt rörliga yogapass.

Det hade kunnat vara bättre: Testpanelen har svårt att komma på något förbättringsområde, men en sak som är synd är att mönstret inte finns på både fram- och baksidan av tightsen.

Sammanfattning: Det här är tightsen för dig som inte alls håller med om att ”orange is the new black”. Om du som många andra anser att svarta tights alltid är snyggast så kan det här vara din väg till att krydda gym-garderoben lite. Tightsen från Only Play har ett diskret, men ändå kaxigt ormskinnsmönster som testpanelen älskar. I övrigt är de riktigt bekväma och har ett brett midjeband som ger precis lagom kompression. Tightsen får även extra pluspoäng för att det går att göra squats i dem utan att du behöver oroa dig för att underkläder ska synas genom tyget.

 

Limited edition

tights med hög midja blacc

Modell: Flatter HW Tights Limited, Blacc

Passar till: Lågintensiv gymträning och yoga.

Bästa egenskaper: Det absolut bästa med de här tightsen är den breda midjan som kramar dina former utan att klämma åt – mycket smickrande och dessutom superbekvämt.

Det hade kunnat vara bättre: De här tightsen är anpassade för lågintensiv träning, vilket inte gör dem särskilt mångsidiga. De är inte det första valet när det vankas vinterlöpning men gör sig desto bättre i yogasalen, där de hör hemma. 

Sammanfattning: Det här tightsen säljs bara i ett begränsat antal, men Blacc sedvanliga komfort känns igen från andra modeller av samma märke. Det här är ett par tights som funkar bra till såväl yoga som löpning, vilket är bra för dig som älskar variation! Förutom den bekväma, höga midjan är designen det bästa med modellen. Tightsen är däremot inte riktigt så mörka som de ser ut att vara på bilden, utan mer ljusblå. Snyggt även med de glittrande detaljerna längst ned, som ger en extra krydda.


Det bekvämaste alternativet

Nike one tights

Modell: One Tights 7/8, Nike

Passar till: Gymträning, yoga och pass.

Bästa egenskaper: ”Materialet är det skönaste jag testat” säger en testare, som även tillägger att det är ”mjukt utan att upplevas som slappt”. Midjan är också betydligt högre än vad den utger sig för att vara. Efter att tyget värmts upp så går tightsen att dra hela vägen upp till revbenskanten – så bekvämt!

Det hade kunnat vara bättre: Det är lite synd att de två grå blockpartierna på respektive ben inte är jämna utan sitter olika högt upp på benen. Det hade gett ögat mer harmoni om blockpartierna slutade på samma nivå, tycker testpanelen. Men det är förstås en smaksak. Snyggt är det hur som helst. 

Sammanfattning: Tightsen från Nike är som väntat precis hur sköna som helst med ett mjukt och följsamt tyg som på ett nästan magiskt vis ändå inte upplevs slappt, utan snarare formar ben och rumpa. I höst är det blockpartierna som är på modet och Nike är förstås inte sena på den pucken. Testpanelen är i helhet väldigt nöjda med designen, som är diskret, men ändå något lite extra. Tightsen får även extra pluspoäng för att det finns två fickor att förvara passerkort till gymmet och en skåpsnyckel i.

  

Smarta lösningar

craft tights

Modell: UNTMD Warpknit Tights, Craft

Passar till: Yoga, pilates och andra studiosporter.

Bästa egenskaper: Det bästa med tightsen från Craft är den höga komforten. Tightsen är extremt mjuka och följsamma, men samtidigt ser den ribbade midjan till så att magen hålls in och får stöd. Längst ned har tightsen en extra del att dra över hälen, som värmer anklarna för att du ska slippa bli kall om fötterna vid lågintensiv träning – smart, tycker testpanelen.

Det hade kunnat vara bättre: Över rumpa och lår sitter de här tightsen aningen löst vilket är bra när du ska köra stretchpass och yoga, men det innebär även att de inte passar så bra till varken styrketräning eller annan högintensiv träning.

Sammanfattning: Det här är ett par väldigt sköna seamless-tights med hög midja, som verkligen ger dig full rörelsefrihet. Längst ned finns en smart ”ögla” som du trär över hälen och som gör att du med frusna fötter slipper bli lidande under lågintensiv träning. Den blå färgen kommer garanterat få dig att synas på gymmet, men för den mindre vågade finns tightsen även i en mer neutral färg – svart.

 

Stilrena tights från underställsjätten Kari Traa

kari traa tights

Modell: Kine Tights, Kari Traa

Passar till: Yoga, styrketräning och gymträning.

Bästa egenskaper: ”Jag kommer garanterat att vilja ha de här tightsen före alla andra tights när jag går på yoga” säger en testare, som är i stort sett lyrisk över komforten, men framförallt designen. Om du inte testat tights från Kari Traa redan är det verkligen dags!

Det hade kunnat vara bättre: Tightsen från Kari Traa är väldigt långa, vilket innebär att de riskerar att korva sig vid benen om du är kortare än medellängd.

Sammanfattning: Om du har någon som helst koll på Kari Traa vet du säkert att de fullkomligt dominerar underställsbranschen för kvinnor. Därav är det kanske inte heller så konstigt att de även är bra på träningstights. De här tightsen är supersnygga, trots en väldigt enkel design och utöver det är de väldigt sköna. Midjan är hög och ger precis lagom kompression, förutsatt att du köpt rätt storlek!

 

Prisvärda vintertights

Wyte Anja

Modell: Anja Winter Tights, Wyte

Passar till: Gym, styrketräning och löpning.

Bästa egenskaper: Det bästa med de här tightsen är att de passar bra på hösten och vintern. På insidan finns ett borstat material som ger lite extra värme – perfekt för utomhuspromenader och löpning på under de kalla årstiderna.

Det hade kunnat vara bättre: Något som delar av testpanelen reagerar på är att kompressionen upplevs tightare kring vader och över knäna, än vad de gör över midjan. Därför kan du som är något mindre kring midjepartiet och rumpan uppleva tightsen som lite lösa och behöva dra upp dem kring ljumskarna. 

Sammanfattning: Riktigt mjuka vintertights som sitter högt och tight i midjan, utan att krama för hårt. Designen är diskret, men inte tråkig och de glittrande prickarna på vaderna är ett fint inslag som uppskattas av testpanelen. Att prickarna dessutom är reflexer är en extra smart finess som gör dem som perfekta för löpning efter att mörkret fallit.

 

100% smickrande passform

casall

Modell: Sculpture High Waist Tights, Casall

Passar till: Högintensiv träning.

Bästa egenskaper: Det absolut bästa med de här tightsen är hur de skulpterar och formar din kropp. Tightsen har en smickrande passform som du verkligen kan känna dig fin i. Utöver det är materialet tunt och lätt, vilket är väldigt bekvämt.

Det hade kunnat vara bättre: Eftersom materialet är så pass tunt kommer troskanten att synas igenom om du inte väljer att träna i seamlesstrosor eller en stringmodell. 

Sammanfattning: ”Jag älskar dem!” är det första som en i testpanelen utbrister när hon provar tightsen från Casall. De här träningstightsen för högintensiv träning är har en 100 procent smickrande passform, med en hel del kompression. Det gör att de passar perfekt till högintensiv träning och då tyget även torkar fort och ventilerar klockrent kan det knappast bli bättre. Testpanelen rekommenderar de starkt för de allra grisigaste träningspassen!

 

LÄS MER: Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla!

SHOPPA HÄR: Alla våra träningstights