Stort test av träningstights Image

Stort test av träningstights

Hög midja, mönstrade eller klassiskt svarta? Vår testpanel har testat träningstights för henne från Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc och Kari Traa.

Vi vet känslan - oavsett hur många tights man äger så känns det alltid som att man har för få. I det här testet har vi därför pressat in sex snygga par träningstights på liten yta! Här är allt du vill veta om fukttransport, tjocklek och passform på de hetaste träningstightsen just nu!

SHOPPA DIREKT HÄR!

Testaa: Toss Print Tights, Nike

nike

Passar till: Kuntosali, cirkelpass, HIIT och löpning

Plus och miinus:

+ Passformen är det som imponerar först. De här tightsen ger en helt magisk siluett!

+ Inte heller komforten går av för hackor - de är väldigt bekväma.

+ Nike-tightsen får också plus för designen. Snyggt som vanligt från Nike!

- Tyvärr saknar de fickor, vilket är det enda som hindrar de från att vara perfekta även för löpning.

Testpanelen tycker:

Direkt efter att ha tränat i de här tightsen börjar testarna spana på hemsidan efter samma tights i fler färger. Här ska köpas fler uppsättningar!

- Jag är riktigt imponerad av de här tightsen. Om vi börjar med det bästa så är det benlängderna, som är tillräckliga även för dig som är över medellängd, säger en av testarna.

Låga midjor och smala midjeband brukar normalt inte imponera på testpanelen, men så är inte fallet den här gången. Trots att tightsen slutar strax under naveln och att midjebandet bara är fyra centimeter faller det testarna i helt smaken.

- Dels så har materialet lite kompression som håller in, så även om midjan är smal skär den aldrig in och korvar sig inte heller, berättar en testare och fortsätter:

- Jag behöver inte justera midjan en enda gång, oavsett om jag styrketränar eller springer!

Utöver det ger de här Nike-tightsen en otroligt snygg siluett, tack vare tyget som kramar om musklerna, utan att strama. Materialet är en blandning av polyester och spandex - uppskattat bland superhjältar, men också vår testpanel.

- Det superstretchiga materialet är även något tunnare än i andra tights jag testat från Nike, samt har en glansig finish. Otroligt fint! avslutar en testare.

Testaa: Rib Seamless Legging, Better Bodies

rib seamless

Finns även i färgerna: rosa, grå, svart

Passar till: Gym och annan lågintensiv träning

Plus och miinus:

+ Hög och bekväm midja som gör passformen optimal.

+ Grym följsamhet, vilket möjliggör för allt från sumosquats till djupa utfallssteg utan risk för att spräcka sömmarna!

+ Oslagbar komfort - testpanelen är faller pladask för den breda linningen i midjan.

- Tyvärr visar de här tightsen från Better Bodies starka tendenser till att bli genomskinliga i de djupaste av good mornings. Det kan vara värt att vara noggrann i valet av trosor.

Testpanelen tycker:

- Supersköna och följsamma tights, som ändå känns stabila. De sitter snyggt och håller sig på plats, säger en i testpanelen, efter första passet i Rib Seamless Leggings.

I övrigt anser panelen att tightsen från Better Bodies är normala i storlek och benlängden. Stort plus också för den höga midjan. Däremot är fukttransporten inte helt hundra.

- En sak jag lade märke till är att det blir rätt tydliga svettfläckar, säger en testare som sedan får medhåll:

- Ja, fast jag kan tycka det är ganska nice. Det finns inget bättre kvitto på att jag tagit i under ett pass!

På det hela är testpanelen mycket nöjda med tightsen (och vad annat finns att förvänta när de är från Better Bodies?), men tygets tunnhet sticker vissa i ögonen.

- De är ganska genomskinliga och lappen syns igenom. Däremot tror jag inte att de andra färgerna som tightsen finns i är lika odiskreta. Jag skulle därför helt klart rekommendera tightsen, fast i en annan färg.

Sist men inte minst får de pluspoäng för att de är följsamma och trots att de inte innehåller någon kompression ger det ribbade tyget viss stadga.

Testi: Icon Clash Pro 7/8, Nike

nike icon

Passar till: Styrketräning, gruppträning och pilates

Plus och miinus:

+ Följsamheten i de här tightsen är utmärkt. Även om de är träningstights tänkta för svettiga workout funkar de grymt för lite lugnare träning, som pilates.

+ Toppbetyg för fukttransporten vilket innebär att de kan användas under svettiga pass i varma salar.

+ Väldigt bekväma, precis som klassiska Nike Pro-tights är!

- Aningen begränsade i sina användningsområden, då de inte ger särskilt mycket stöd och funkar därför inte för till exempel löpning.

Testpanelen tycker:

De här tightsen är ett par riktiga klassiker i utbudet från Nike. Du som har flera tights i samma serie kommer helt klart falla pladask även för den här upplagan av Nike Pro. För att de ska sitta som de ska krävs dock ett noggrant val av storlek.

- Nike Pro-tights är lite generösare i storlek än många andra Nike-tights och det gäller även den här versionen, berättar en testare och en annan tipsar:

- Är du mellan två storlekar så kan du välja den mindre storleken i de här tightsen, de är nämligen rymliga, speciellt i magen, och du vill inte behöva gå och dra upp dem hela tiden.

En stor fördel med tightsen är det breda och bekväma midjebandet och att de är så mjuka och sköna. Mjukheten gör dock att de inte ger musklerna så mycket support vid tuff träning.

- De ger inte riktigt tillräckligt med stöd för hård HIIT-träning och jag saknar en dragsko i midjan som hade kunnat göra att de även skulle vara bra för löpning.

Designmässigt får de inte riktigt full poäng, men snudd på.

- Jag tycker om att de är klassiskt helsvarta men ändå har det coola blommönstret, som gör att de sticker ut, anser en testare, som däremot hittat sin favoritegenskap hos tightsen i dess kvalité.

- En av de bästa sakerna medNike Pro är att kvaliteten är superbra. Du kan stoppa dem i maskinen om och om igen utan att tightsen blir tvättpåverkade.

Testaa: Abstraktit saumattomat säärystimet, Blacc

abstract leggings

Finns även i färgerna: svart

Passar till: Kuntosali, lågintensiv träning, jooga

Plus och miinus:

+ Den höga bekväma midjan är ett stort plus!

+ Delvis tack vare midjan, men främst materialet, är tightsen otroligt sköna på.

+ Dessutom går designen hem hos alla i testpanelen. Snyggt!

- Ventilationsmässigt presterar de däremot inte riktigt som testpanelen önskar. Det finns viss risk för att du upplever tightsen som varma.

Testpanelen tycker:

Ett par enkla, men ändå fina tights, med laserskurna hål som dekorerar baksidan av vaderna. Att de är enfärgade anses vara en fördel som gör att de kan kombineras med i stort sett vad som helst - mönstrat som färgglatt.

- De sitter som en smäck och jag fick direkt komplimanger för hur snygga de är på, säger en testare.

- Ja, jag älskar den höga midjan med bred kant! Den är väldigt klädsam och bekväm, men gör också att de sitter som limmat.

Materialet är däremot inte det stretchigaste. Det gör att de kan upplevas lite svåra att få på och som att storleken är liten. När du väl får upp dem sitter de däremot klockrent. Det gäller att inte ge upp i påklädnadsfasen, då de är kampen värda.

- En bra egenskap som det tjockare tyget medför är att de inte är ett dugg genomskinliga och inga svettfläckar syns.

Trots de rekommenderas de främst till gymträning och inte högintensiv träning, eftersom de inte är flexibla nog. Materialets squatsäkerhet gör de däremot perfekta för leg day! Ingen squat är djup nog för att du ska råka ut för en troschock i de här Blacc-tightsen.

Testaa: Louise Tights, Kari Traa

louise

Finns även i färgerna: blå, lila, blå/rosa

Passar till: Gym, löpning och högintensiv träning

Plus och miinus:

+ Vid bensluten finns dragkedjor som gör att det lättare att komma i, vilket är super då tyget är åt det stramare hållet.

+ Tightsen har lätt kompressionsförmåga. Det innebär att de funkar för löpning och annan träning där du vill få visst stöd.

+ Vid fållen längst ned finns en rand av silikon, som ser till att de hålls på plats. Smart!

- Midjebandet är något åt det smalare hållet, vilket inte faller alla i smaken.

Testpanelen tycker:

Vill du använda samma par tights både på löprundan och i gymmet så är de här tightsen från Kari Traa helt rätt för dig. Bland alla tights i testet är det dessa som ger absolut most stöd.

- Jag blir direkt väldigt förtjust i de smarta lösningarna med dragkedja längst ned, men också silikonbandet. Det gör att de inte kanar runt när du springer, säger en testare.

Dragkedja i bensluten är lite kutym för löpartights, men desto ovanligare (men inte mindre tacksamt) bland tights för träning. Även silikonbandet gör sig bra i gymmet, också vid lågintensiv aktivitet.

- Jag tränar mycket med miniband och kan ibland provoceras av att tightsen åker omkring när minibandet sträcks. Det gör de inte tack vare silikonbandet - en liten detalj som gör stor skillnad även i gymmet!

I övrigt har Louise Tights en lite utstickande design som är stilren, men aldrig tråkig. Vissa av färgerna som tightsen kommer i stoltserar även med reflekterande detaljer. Det gör tightsen perfekta för utomhusträning på hösten. En nackdel som testarna däremot snabbt blir varse är att de inte uppskattas lika mycket av alla kroppstyper.

- Jag som har breda höfter och smal midja får dem inte att sitta som de ska. Jag hade velat se att midjan var högre för att jag ska kunna dra åt dragskon ovanpå höfterna, där midjan smalnar av.

De testare med rakare kroppstyper upplever däremot inte alls samma problem.

- Storleksmässigt är de true to size, så köp din vanliga storlek, tipsar en testare.

Testaa: Speed 2, Blacc

speed 2

Finns även i färgerna: rosa, blå

Passar till: Gym, lågintensiv träning

Plus och miinus:

+ Det mjuka tyget följer kroppens alla rörelser

+ Att de är så sköna och bekväma!

+ Här får designen full poäng, inte illa!

- Väldigt synd att de här tightsen saknar en ficka. Annars hade de helt klart kunnat bli panelen nya favoripar.

Testpanelen tycker:

De här tightsen är något för dig som känner dig för uppklädd i mönster och blockade färger. Speed 2 från Blacc är diskreta men undviker med god marginal att klassas som tråkiga. Det tack vare paneler av meshtyg längs benen.

- Jag som i vanliga fall inte gillar när det blir för mycket älskade att det hände något på tightsen utan att det tog över, säger en testare som snabbt får medhåll av andra i panelen:

- Jag var lite skeptiskt mot meshpanelerna först, då jag var rädd att jag skulle se ut som en kassler, men icke! Det är bara snyggt.

Storleksmässigt anser panelen att de är normala i storlek. De testare som är under medellängd tycker att benlängden är lite väl lång, men eftersom passformen är tight kan tightsen dras upp och stannar då där.

- Den höga midjan bidrar också till att de sitter där de ska och inte glider ned. Resåren är dessutom bred och skön, precis som jag vill ha det!

Därtill är tightsen squatsäkra, trots ett inte alltför tjockt tyg. Med det sagt så är materialet inte tillräckligt tunt för att de ska kunna matchas till högintensiv träning.

- Den enda nackdelen är att de är aningen för varma för passet jag körde. Jag testade dem först under ett konditionspass och det kommer jag nog inte göra igen. De är å andra sidan grymma att ha under ett styrkepass eller mer lågintensiv träning, så du inte blir kall mellan seten.

SHOPPA HÄR: Alla våra träningstights

LÄS MER: Expert tipsar! Tänk på det här när du köper ny sport-bh