Bäst i test! Sport-bh:ar 2020 Image

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

Hur ska en sport-bh sitta? Hur ofta ska jag tvätta min sport-bh? Och vilken sport-bh är bäst? Frågorna kring sport-bh:ar är många och vi har producerat flertalet guider kring hur du hittar rätt modell för just dig. Spana bland annat in vår stora guide till att hitta rätt sport-bh

I regel säger man att en sport-bh ska sitta tight på kroppen, precis som experter tipsar att en vanlig bh ska göra. En sport-bh:s uppgift är att hålla brösten på plats när du tränar, därför ska den sitta tight och hårt, utan att för den sakens skull sitta obekvämt. 

Vilken sport-bh är då bäst? Det är en fråga som är omöjlig att svara på eftersom det beror på hur din kropp och dina bröst ser ut, vilken träningsform du utövar och hur du föredrar att din sport-bh sitter på kroppen. Men förhoppningsvis kommer du hitta flera tips på modeller i vårt stora test av sport-bh:ar nedan. 

VARDAGSFÖLJESLAGARE 

Casall Strappy sports bra.png

Test av: Casall, Strappy Sports Bra 

Finns i färgerna: Svart, brun och mönstrad

Storlekar: XS-L. 

Passform och omkrets: Trots att den här modellen kommer i en storleksskala mellan XS-L så har den vadderade kupor med en lyftande effekt, lite som en push up-bh. Kuporna går dock att ta ut om du önskar mer frihetskänsla. 

Stöd: För dig som har en A-C byst ger den här modellen dig ett medelhögt stöd, tycker testpanelen. Har du en byst som är D-kupa eller större rekommenderar vi dig att titta efter en annan bh med bredare axelband och knäppning i ryggen, alternativt använda den här vid lågintensiv träning och till vardags. 

Sammanfattning: Väldigt mjuk och bekväm sport-bh som har ett följsamt material och smala, justerbara axelband. Att den har en formande effekt för bysten är just det som Casalls kunder älskar hos den här modellen. De använder den mer än gärna både till jobbet, fikan och träningspasset. Vissa sport-bh:ar kan ha en ihoptryckande effekt av bysten för att ge ett högt stöd, men många tycker att det gör det svårt att andas. Andra förknippar den känslan med tryck över bröstet som kommer i samband med ångest. Den här bh:n ger inte alls någon tryckande känsla utan sitter bekvämt och stödjande, likt en vanlig bh. De smala axelbanden hade kunnat vara bredare för att kunna bära upp en tung byst. I övrigt är det en klockren basmodell att ha i garderoben. 

BÄSTSÄLJANDE BASVARIANT 

Casall Iconic bra.png

Test av: CasallIconic Sports Bra 

Finns i färgerna: Vit, mönstrad och svart

Storlekar: XS-XL samt A/B-kupa eller C/D-kupa. 

Passform och omkrets: Passformen är toppen! Sport-bh:n sitter åt över bröstkorgen utan att stänga in eller upplevas som för tight. Bh:n har inga formade kupor utan valet av kup-storlek baseras på hur mycket tyg och rum du vill ha i det främre partiet. 

Stöd: Det här är en bh som ger mycket högt stöd, men på grund av avsaknaden av formade kupor och justerbara band anser testpanelen att den ger ett högt stöd till dig med liten- till medelstor byst. Har du en stor byst bör du välja en annan modell vid löpning och träning med mycket hopp. 

Sammanfattning: En allround sport-bh som funkar till all fysisk aktivitet – låg, mellan och högintensiv. Det är inte svårt att förstå att det är en av Casalls bästsäljande sport-bh:ar. Modellen känns rejäl i konstruktionen och testarna anser att den kommer att hålla väldigt länge. Om du tränar högintensivt kommer bh:n att bli ganska blöt vid resåren under bysten, materialet är även åt det tjockare hållet på vissa ställen. Samtidigt är det inget som direkt stör under löprundan eller träningspasset, men det kan bli något varmt. Bakre partiet av sport-bh:n är desto bättre som har ett väldigt ventilerande material. Extra plus för att Iconic Sports Bra är rejäl i designen och har breda axelband som avlastar skönt. Perfekt för dig som vill ha en rejäl modell i en klassisk design utan något som sticker ut eller stör, samt att du kan använda samma bh både till vardags och de högintensiva passen – för lite svett i underkanten hör träningen till! 

KOMFORTDRÖM  

Nike Medium Padded bra .png

Test av: Nike, Medium Pad Bra

Finns i färgerna: Svart, vit, gul, grön och rosa

Storlekar: XS-XL. 

Passform och omkrets: Klockren omkrets och passform. Den här sport-bh:n har en klassisk brottarrygg, inga justerbara band eller knäppning. Välj din vanliga storlek för optimal passform. 

Stöd: Medelhögt stöd till en liten/medelstor byst. Har du väldigt stora bröst får du något mindre stöd. 

Sammanfattning: Wow! Nikes nya sport-bh där hela grejen är att de enbart har ett, långt inlägg som vaddering överraskar. Delar av testpanelen var skeptiska till att en vanlig passform på sport-bh kunde vara så skön, men det är den. Fukttransporten är på topp, komforten får högsta betyg och materialet känns lent mot huden. Det är bara designen som hade kunnat vara lite mer nytänkande. I övrigt är det här en ny favorit hos majoriteten av testpanelen. Den långa vadderingen får även den höga betyg, praktiskt att den sitter på plats och inte halkar runt under träningspasset!  

STORBYSTADE FAVORITEN 

Shock Absorber Sports Specific Run.png

Test av: Shock Absorber, Ultimate run bra  

Finns i färgerna: Svart och vit samt en mer vadderad variant i svart.  

Storlekar: 65-85 och kupa A-F.  

Passform och omkrets: Omkretsen är något liten i storlek och sitter hårt, men du kan även anpassa omfånget med hjälp av knäppningen i ryggen. 

Stöd: Superbra stöd, speciellt för en stor byst. Med den här favoriten på kroppen kan du göra alla möjliga övningar utan att det guppar för mycket. 

Sammanfattning: Burpees, löpning och boxjumps – när det vankas högintensiv träning är det här modellen för dig med stor byst. Oj, vilket stöd du får! Något av det bästa med modellen, förutom att du kan justera omkrets och axelband, att den absorberar fukt och håller juvelerna på plats, är att den håller en god kvalitet. Tvättar du den rätt kommer den att hålla formen väldigt länge. Och med att tvätta rätt bör du följa tvättråden, undvika sköljmedel och torktumling. 

FÖR LÄTTARE TRÄNING OCH HEMMAHÄNG  

Nike Indy bra .png

Test av: NikeIndy bra

Finns i färgen: Svart, vit och rosa

Storlekar: XS-XL 

Passform och omkrets: Normal i storlek med en megaskön passform. Trots att sport-bh:n har stora tvättlappar så är det inget som varken skaver eller irriterar – testpanelen är smått chockade över det faktumet. 

Stöd: Ett lättare stöd med uttagbar vaddering. 

Sammanfattning: En enkel och tidlös design möter en klockren passform i Indy Bra från Nike. Den här sport-bh:n upplevs pålitlig i alla lägen för dig med mindre byst. Modellen gör sig bäst vid lågintensiv träning som yoga och pilates eftersom fukttransporten inte får full pott. Komforten är desto bättre. Det här är också en perfekt modell att ha på sig en dag på jobbet när en vanlig bh inte känns så lockande, eftersom urringningen är så pass låg att du kan ha både t-shirts, linnen och skjortor utan att sport-bh:n syns. Den här sport-bh:n är så bekväm att du vill ha den på dig 24/7! 

SHOPPA HÄR: Vårt stora utbud av sport-bh:ar

LÄS MER: 5 övningar som tränar magen