Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender Image

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

Behöver din träningsgarderob ny stilinspiration? Här får du stylistens bästa tips på hur du kittar dig trendigt på träningspasset i sommar!

Som erfaren stylist har Isabelle Håwi koll på hur du hittar rätt outfit för rätt tillfälle. Hon har bland annat jobbat med att sätta stilen på stora tv-produktioner som Allsång på Skansen och Så ska det låta samt varit moderedaktör för träningstidningen ShapeUp. Hon har full koll på vad som gäller i klädväg, inte bara på catwalken utan också i löpspåret. Nu har låtit henne lista tre trender som är viktiga att checka av när det kommer till trendiga träningskläder för sommaren 2019.

Berätta, vilka är de tre största trenderna just nu på träningskläder?

– Jag skulle säga att vi ser mycket neonfärger i träningsplaggen som trend nummer ett. En annan stark trend är kollektioner med återvunna material. Sist men inte minst är det höga midjor som dominerar, säger Isabelle Håwi, som du hittar på Instagram med samma namn @isabellehawi.

Varför tror du att vi ser de här trenderna just nu?

– Vi ser mycket 90-talstrender i modevärlden och det återspeglar sig även i sportmodet. Då tänker jag bland annat på neon, höga midjan och cykelbyxans comeback, säger hon och fortsätter:

– Något som är mer på tapeten än någonsin är miljön och diskussionen kring konsumtion, därför har många sportmärken också satsat på att lyfta fram kläder i återvunna material, som tights i återvunnen plast eller yogakläder i bambu.

Går det att klä upp eller ner de olika trenderna?

– Om du inte vill gå fullt ut i en hel neondress så satsa i stället på detaljerna. Det kan räcka med en sport-bh i neongult eller ett par löparskor i chockgrönt för att sätta trenden.

Hur länge kommer det här sportmodet att hålla i sig?

– Det skiftar inte riktigt lika snabbt som resten av modet, men vi ser starka flirtar med de trender som råder inom fashion. Men vi kan också se att sporten influerat även modevärlden de senaste säsongerna, genom att det till exempel är mer okej att ha sneakers till kostym och mer dressade outfits. Det är också helt accepterat att ha träningstights till vardags.

Hur bildas en trend?

 – Trender går alltid i cykler, och allt kommer alltid om i igen. Cyxelbyxan är ett sånt bra exempel! Hur många av oss har inte sagt att det är något vi aldrig kommer ha på oss? Nu är det hetare än någonsin igen. Modet skiftar snabbare nu i och med lätt tillgängligheten, sociala medier och influencers. Men oavsett rådande trender är det viktigaste att du själv gillar det du har på dig.

LÄS MER: Därför ska du sporta med stil