SkillTwins: "Här är fotbollsskorna vi älskar" Image

SkillTwins: "Här är fotbollsskorna vi älskar"

Med över 6 miljoner följare på sociala medier har YouTube-fenomenet SkillTwins - tvillingarna som valde tricksen framför fotbollsplanen - tagit över Sverige. Här är fotbollsskorna de älskar!

När tvillingarna Jakob och Josef El-Zein drog på sig varsin korsbandsskada som femtonåringar fick den gemensamma drömmen om en fotbollskarriär ett slut. I stället började resan mot att bli Sveriges största fotbollskanal på YouTube: SkillTwins. För sina 2,3 miljoner prenumeranter delar tvillingarna med sig av egna fotbollsskills samt tutorials på hur världsstjärnorna gör sina signaturmoves på fotbollsplanen.

SHOPPA HÄR: Fotbollsskor för seniorer och juniorer

Precis som fotbollsskor spelar en stor roll på planen, gör rätt typ av doja underverk när tvillingarna Josef och Jakob El-Zein tricksar. En personlig favorit är Adidas Nemeziz Tango 17.3 IN som de båda har på sig när vi träffar dem på Tele2 Arena i Stockholm.

- Vi brukar vanligtvis spela med skor som har en platt sula, det vill säga en sula utan dobbar, eftersom det ger oss mer kontroll med bollen och det är ganska svårt att tricksa med dobbar. Det är också viktigt att skorna är väldigt lätta så du får en bra touch och känslan av att vara barfota, säger Josef El-Zein.

Brorsan Jakob El-Zein fyller i:

- Utseendemässigt gillar vi att spela i färgglada skor. Vi har alltid tyckt om att sticka ut och inte bara vara en i mängden, det ser ni ganska tydligt på de skor vi ofta kör i.

adidas nemezizHos oss hittar du Nemeziz Tango 17.3 IN i färgerna vit/gul och svart för seniorer, rekommenderat pris 899 kronor. För juniorer hittar du orange/svart, svart/blå/gul, svart och vit/gul, rekommenderat pris 649 kronor.

Letar du däremot efter fotbollsskor med dobbar kan du skriva upp Adidas Nemeziz 17.3 FG på önskelistan.

- Materialet känns extremt skönt och du kommer märka att det är en skön dämpning vid tåpartiet när du kommer i kontakt med bollen vid passningar. Plus för den lätta vikten som vi båda föredrar, säger Josef El-Zein.

Jakob El-Zein fyller i:

- Både skorna (som du ser på bilden nedan) sticker ut med sin design, något vi båda gillar väldigt mycket. Första intrycket är att de är väldigt snygga!

Adidas NemezizNemeziz 17.3 FG Jr och Nemeziz Messi 17.3 FG Jr är perfekta alternativ till juniorerna. Rekommenderat pris 649 kronor. Seniormodellerna hittar du HÄR.

5 snabba med SkillTwins:

1. Hur lär ni er alla tricks?

- Vi får inspiration från varandra och funkar både som varandras coacher och konkurrenter. Om min bror har lärt sig något vill jag också lära mig det, men tar det till nästa nivå. Och så håller vi på, säger Jakob El-Zein.

2. Vem av er är egentligen bäst?

- Jag är bättre än han... säger Josef El-Zein och Jakob El-Zein fyller i:

- ... men jag är bättre än han. Vi brukar säga att vi är lika bra, men vi hamnar i perioder där jag är bättre, och nästa månad är Josef bättre. Det är upp till de som tittar på våra klipp att bestämma!

3. Finns det någonting ni inte kan göra?

- Kyllä, ehdottomasti! Det finns extremt mycket skills som vi inte har lärt oss än. Vi nöjer oss aldrig med någonting och tycker att vi alltid kan utveckla en skill ytterligare, säger Josef El-Zein.

4. Vem är er favoritfotbollsspelare?

- Cristiano Ronaldo, han har vi haft sedan vi var små. Vi älskar spelare som vågar göra det unika på planen, säger Josef El-Zein.

5. Vad är ert bästa tips för att bli lika bra på att tricksa som ni är?

- Tro på dig själv, våga stick ut och ha kul längs vägen, säger Josef El-Zein.

LÄS MER: Nu släpps Adidas Cold Blooded Pack i nya färger

LÄS MER: Så väljer du rätt fotbollssko

SHOPPA HÄR: Fotbollsskor för konstgräs