Gör som Anna och simpendla! Image

Gör som Anna och simpendla!

Brukar du också fundera på om du ska ta tunnelbanan eller cykeln till jobbet? Det är dags att ta dig ut på djupt vatten – simpendling är den nya! 

Många har hakat på trenden att träna till eller från jobbet genom att cykla eller jogga, speciellt nu under sommarhalvåret när det fina vädret kan få kommunaltrafiken att kännas överflödig. 

Känner du dig manad att ge dig ut på riktigt djupt vatten är Stockholmsbon Anna Berthels en inspiration. Sedan maj i år har hon nämligen simpendlat till jobbet. Ja, du läste rätt – hon simmar delar av sträckan från hemmet, som ligger en bit från stan, till jobbmöten i city.  

– I lördags simmade jag Vansbrosimmet för första gången och behövde träna inför det. Eftersom det är stor skillnad på att simma i bassäng och öppet vatten, ville jag få in så mycket öppet vatten-träning som möjligt och Stockholm är ju omringat av vatten, säger Anna Berthels som vloggar på ICA.  

Idén till att simma delar av vägen till jobbet kommer från vardagspusslandet. Med både barn och häst kan tiden till träning lätt hamna sist på prioriteringslistan. 

– För det första: att simpendla är väldigt kul! Sedan är det ett bra sätt att få in träningen i vardagen. 

Anna simpendlar I våras började Anna Berthels simpendla till jobbet, som en del av hennes träning inför Vansbrosimmet. 

Rent praktiskt mäter Anna Berthels alltid upp sträckan hon ska simma kvällen innan. I och med att hon frilansar simmar hon olika sträckor beroende på vart hon ska. När rutten är planerat packar hon med sig en hellång våtdräkt, badmössa, simglasögon och en pull buoy, vilket är en uppblåsbar, vattentät flytboj som du fäster runt midjan.

– En vanlig rutt är att jag tar tunnelbanan till Kristineberg där jag promenerar till kajen, byter om och packar ned mina kläder i en pull buoy. Därifrån simmar jag till Karlbergs Slott, vilket är drygt 1,5 kilometer. Sedan byter jag om och knatar upp till Vasastan där en av mina kunder sitter. 

Vännerna tycker att det är ett knäppt sätt att pendla på, men samtidigt en kul grej. Men det är inte bara folk som känner Anna Berthels som har hört av sig, hon har fått flera hejarop från folk hon inte känner efter att Vansbrosimmet och ICA spelat in korta filmer med henne. 

– Mitt bästa träningstips är att bara göra det! En kvarts träning varje dag är bättre än ingenting. Och så det klassiska; transportträning. Gå, cykla, spring, eller varför inte simma dit du ska!

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud inom simning 

LÄS MER: Flytvästen som är bäst i test 2018 

LÄS MER: Guide: Rätt våtdräkt för bröstsim och vattensport