Jackorna från Röhnisch som är trendigast vintern 2016 Image

Jackorna från Röhnisch som är trendigast vintern 2016

Du behöver inte välja mellan att vara varm eller trendig när kylan och ruskvädret slår till. Röhnisch höst- och vinterjackor pallar alla väder, samtidigt som de är riktigt snygga!

Att behöva välja mellan funktion och stil under vintern är ett ständigt återkommande problem som många känner igen sig i. Det har det svenska märket Röhnisch tagit fasta på, och satsar därför på ytterplagg för dig som inte vill kompromissa när det gäller design eller användbarhet. Annica Rantala är designchef på Röhnisch sportswear och reder ut vilka jackor du ska satsa på när temperaturen sjunker!

jacketEn favorit som hänger kvar från förra säsongen är Castor Jacket, ordinarie pris 1 495 kronor. Jackan finns i två färger.

Vilka är säsongens trender när det kommer till jackor?

– Det är en rakare passform jämfört med tidigare som gäller i år. Klassiska modeller som parkas, bomberjacka och den så kallade puffy-jackan är utgångspunkten för de flesta av våra modeller. Även färgerna är olika tolkningar av klassiska färger som grönt, svart, marinblått och grått, säger Annica Rantala.

Hur ska jag styla min nya jacka från er?

– Vill du vara trendig så lek med volymerna: Låt till exempel en jacka med mycket volym krocka med en smalare siluett nedtill. Lek även med stil: En sportig jacka är helrätt till mer dressade plagg. Matcha inte, miss-matching är det som gäller!

röhnischEn av säsongens nyheter är snygga Bootis Parka, en rak och slimmad parkas med avtagbar luva och fuskpäls. Jackan finns i tre färger. Ordinarie pris 2 495 kronor.

Vilka material använder ni till era jackor?

– Vi använder bävernylon för dess blanka, snygga yta i kombination med att tyget är hållbart och funktionellt. Vi använder även materialet active twill, som har en krispig yta och är vattenresistent och vindtätt. För våra mest funktionella jackor, det vill säga de som har tejpade sömmar och är hundra procent vattentäta, använder vi oss av ett superfunktionellt, melerat tyg. 

röhnischEn nyhet för dig som vill hålla dig varm i alla väder är sköna Norma Long Jacket, ordinarie pris 2 995 kronor.

Vad är det som skiljer Röhnisch jackor från andra märken?

 Röhnisch strävar efter att göra jackor som du kan känna dig snygg i på stan, både när du har vardagskläder på dig och när du har träningskläder. Samtidigt vill vi även addera funktion till våra jackor. Vi vet att kvinnor är smarta och kräsna. Våra kunder vill gärna ha det bästa av två världar, alltså en snygg look och en jacka som fungerar i alla väder.

Vilken jackmodell får jag inte missa i vinter?

– Vi på Röhnisch rekommenderar Castor Parka för dig som vill ha en trendig, tålig och praktisk jacka. Castor Parka bygger på en klassisk parkas i bävernylon, ett material som ger en blank, snygg yta samtidigt som det är tåligt och står emot regn och vind. 

Psst! Castor Parka kommer att komma in på Sportamore snart!

LÄS MER: Tunna dunjackor för hösten 2016

LÄS MER: 10 trendiga bomberjackor