Nike Epic React ger wow-känsla! Image

Nike Epic React ger wow-känsla!

Med lovord om “mjukaste dämpningen någonsin” var förväntningarna på Nikes nya löparsko skyhöga. Så här tyckte våra manliga testare om säsongens it-sko.

Om du är en löpare som gärna bär det allra senaste på fötterna vet du att varje ny modell utlovar en känsla olik någon sko tidigare. Som användare är det däremot inte alltid lätt att känna av de nya avancerade teknologierna när skorna väl sitter på, men den här gången blev testpanelen rejält imponerade. Scrolla ned för att veta varför Nike Epic React Flyknit ger en löpupplevelse utöver det vanliga.

SHOPPA HÄR: Fler löparskor från Nike

Nike Epic React FlyknitNike Epic React

Det som verkligen utmärker Epic React jämfört med andra löparskor är den lätta känslan i kombination med riktigt bra stabilitet. Den kombon är minst sagt svår att få till, men här har Nikes ingenjörer hittat den perfekta balansen.

– Skorna känns lätta och fina på foten och levererar bra löpkänsla i kombination med förvånansvärt god stabilitet. Det brukar vara en större tradeoff dem emellan men här har Nike fått till en nära nog optimal mix för undertecknad, säger en testare i panelen.

Löpkänslan är härlig och fin under både långa och korta distanser på olika typer av underlag. Det är dock primärt en vår- och sommarsko för oss i Skandinavien då greppet på is är begränsat. Ovandelen släpper också igenom en del kyla och fukt.

– Den fantastiska ventilationen blir en enorm tillgång när vädret bli varmare. Se fram emot torrare fötter och en bra löpkänsla på barmark! säger en man i testpanelen. 

Skon ser snabb och lätt ut, vilket den också är. Testpanelen känner av tydliga barfota-influenser i den supertighta ovandelen som formar sig efter foten likt ett andra skinn. Det krävs lite jobb för att få på sig skorna men det är också priset du får betala för den här typen av åtsittande passform.

– Efter att ha lirkat på sig skorna känner man direkt att skorna smiter åt runt foten som en tight kompressionsstrumpa och snörningen känns nästan onödig. Den unika sulkonstruktionen ger en härlig avvägning mellan stabilitet och flexibilitet, säger en testperson. 

Testpanelen hade inledningsvis en viss skepsis mot den hårda bakkappan och anade skavpotential, men den oron var obefogad då ingen förnimmelse av skav infann sig trots idogt löpande kors och tvärs i både fjällterräng och på asfalt.

Sammanfattningsvis är det här en sko du blir glad av att dra på och sticka ut i. Även under de inledande passen på löparsäsongen som annars kan kännas lite tunga.

– Kort sagt en sko man snabbt blir kompis med och som ger det där en god vän ska göra: gott sällskap och en liten dunk i ryggen när det känns tungt i uppförsbackarna.

Epic React finns i svart och rött. Rekommenderat pris är 1 495 kronor. 

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Nike


LÄS MER: Här är säsongens hetaste Air Max-modeller

LÄS MER: Test: 8 nya löpartights för män