Nytt att älska från Hoka One One Image

Nytt att älska från Hoka One One One

Minimalistiska löparskor? Nej tack! Hoka One One har gjort succé med sin överdimensionerade mellansula och oslagbara dämpning. Här är nyheterna som trillar in hos Sportamore under våren.

Hoka One One har på kort tid tagit sig långt från de franska alperna där märket en gång grundades. Idag är de världens snabbast växande skotillverkare, med sina designers stationerade i Santa Barbara, USA. Där finner de inspiration med de Kaliforniska bergen på ena sida och stilla havet på den andra.

- Stilmässigt kan vi generellt säga att Hoka One One präglas av amerikansk västkust, men inför våren kommer våra klassiker i nya fräscha färger, berättar produktexperten Erik Desmeules och syftar bland annat på Bondi och Clifton, som båda två gör sin sjätte säsong på marknaden.

- Vi har tittat på att göra en mix av några diskreta och några liter mer våriga kulörer. Allt från svartvitt till det som är mer färgglatt.

Nytt på Sportamore

Hoka One One Cavu 2Är du sugen på ett par nya Hoka One One-skor är nya Cuva 2, som finns både för henne och honom, en spännande nyhet. Rekommenderat pris 1 695 kronor.

Det är inte inte bara nya färgställningar på de klassiska modellerna som vi kan njuta av under våren. Det släpps även en del nytt från Hoka One One, bland annat Cavu 2.

- Cavu 2 rekommenderas till en bred, mångsidig grupp användare. Idag är de allra flesta vad vi kallar för omnivorer eller allätare, då det är vanligt att du både är ute och springer och tränar på gym. Då kanske du vill ha en sko som kan användas till båda, säger Erik Desmeules och fortsätter:

- Cavu 2 bygger på samma teknologi som tidigare modeller med en styv framdel och ett mjukare bakparti, men är lättare än någonsin. Herrmodellen väger bara 204 gram och damvarianten 164 gram.

Hoka One One Mach 2En ljuvlig damnyhet är den här turkosa skon med mjuk dämpning och responsivt frånskjut. Skon finns både för henne och honom. Rekommenderat pris 1 795 kronor.

Vårens andra nyhet är Mach 2 som har en ventilerande, sömlös ovandel och passar perfekt för sommarens varmaste löprundor.

- Mach är en lättviktssko i en unik kombination av mjuk dämpning och spänstigt frånskjut. Utmärkande med Mach 2 är att yttersulan är tillverkad i samma material som i mellansulan, vilket i kombination med en sömlös ovandel gör skon väldigt slitstark.

Förutom Mach och Cavu som båda är till för löpning finns också Ora Recovery Slide 2 - en sandal för sol- och badsemestern.

- Ora Recovery Slide 2 är till för att avlasta de delar av fötterna som ofta blir trötta när du varit ute och promenerat eller sprungit. Precis som våra löparskor är den utrustad med vår rulsuleteknik. Om du ska på semester i sommar är det en bra sko att gå omkring i eftersom den är så fotriktig.

Hoka One OneHoka One Ones omtalade dämpning i en sandal, det självklara valet på solsemestern. Rekommenderat pris 499 kruunua.

SHOPPA HÄR: Löparskor att älska

LÄS MER: Löparskorna för henne som är bäst i test

LÄS MER: Löparskorna för honom som är bäst i test