Fördelar med att använda knäskydd Image

Fördelar med att använda knäskydd

Vad rädd om dina knän! Johan Bohlin på Rehband reder ut när och varför du ska använda knäskydd. 

Svenska företaget Rehband har en fot i den medicinska världen och en i idrottsvärlden. Det innebär bland annat att deras plagg och skydd genomgått omfattande tester. 

– Våra knäskydd är medicinska knäskydd med en patenterad mönsterkonstruktion och anatomisk passform. Om du tittar inuti dem ser du en knäform och inte ett böjt rör. Precis som alla våra produkter är våra knäskydd märkta med medical advice så allt vi säger om våra produkter finns det vetenskapliga bevis bakom. Vi får alltså inte skriva att våra knäskydd hjälper mot ett särskilt tillstånd om vi inte gjort en klinisk utvärdering på det som bevisar att det fungerar, säger Johan Bohlin, sjukgymnast och utvecklingschef för Rehband. 

LÄS MER: Därför ska du använda kompressions-sleeves

Men du behöver inte ha en skada för att få fördelar av att använda knäskydd. 

– Alla kommer uppleva effekten av kompression och värme, att det går snabbare att värma upp inför passet och även få bättre återhämtning efter aktiviteten, säger Johan Bohlin och fortsätter:

– Du kan använda det om du är skadad, om du har lite ont i knät emellanåt eller för att förhindra att du får ont i knät. När du använder ett knäskydd blir hjärnan extremt medveten om knät och det gör att du fokuserar bättre på den kroppsdelen när du tränar. Effekten blir då att du känner dig säkrare och tryggare i dina rörelser. 

LÄS MER: Det här är unikt med Rehbands kompressionskläder