Pollop gör barnkläder för lek och bus Image

Pollop gör barnkläder för lek och bus

Ett nytt klädmärke för de små finns nu hos Sportamore. Pollop gör prisvärda plagg för vardagen och solsemestern. 

En giraff har klivit in på Sportamores barnavdelning. Det är den snälla och glada giraffen Pollop som gett namn till klädmärket med samma namn. Det nya tillskottet erbjuder plagg med lång livslängd till plånboksvänligt pris. 

–Pollop vill att barn ska få vara barn och är tänkt för de aktiva barnen och föräldrar som vill att deras barn ska synas utomhus, säger Matilda Johnson, produktutvecklare för Pollop. 

Den första kollektionen som finns ute nu består av vardagskläder i mjuk bomullsmix som ger obehindrad rörelsefrihet. Muddar på de långärmade tröjorna och dragsko i midjan på byxorna gör att plaggen sitter på plats även när leken är av det lite vildare slaget. Tryckknappar vid halslinningen gör collegetröjorna lätta att dra över huvudet.

Pollop gör barnkläder för lek och bus
Färgerna går i ljusblått, ljusrosa och ljusgrått och alla plagg går att kombinera med varandra. Allt för att underlätta så mycket som möjligt i vardagen. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich

Pollop är även ett utmärkt sällskap på stranden! I kollektionen ingår nämligen UV-kläder för de små. Solskyddsdräkterna, som både finns i overallmodell och som tvådelat set, är försedda med solskyddsfaktor 50 (UPF +50) så att ditt barn är skyddat från strålningen när det leker i strandbrynet eller plaskar runt i havet. UV-skyddet minskar gradvis när du tvättar badplaggen i maskin men håller i minst 25 tvättar.  

LÄS MER: Därför ska du köpa UV-kläder till barnen

Pollop gör barnkläder för lek och bus
UV-skydden finns i rosa eller blått. HÄR hittar du Sportamores utbud av Pollop.

LÄS MER: Klä ditt barn rätt för våren