Bäst i test: Sport-bh för löpning Image

Bäst i test: Sport-bh för löpning

När du löptränar är det viktigt med en riktigt bra sport-bh som ger dig rätt stöd. Här är 2020:s bästa modeller för löpning.

SHOPPA HÄR: Sport-bh:ar för löpning

Vilken sport-bh är bäst för löpning? Det beror förstås på din kroppsbyggnad och vad du sysslar med för löpträning. Vår testpanel har fått springa i flera olika modeller, anpassade för liten, medel och stor byst. Läs vårt test för att se vilken sport bh för löpning som är bäst.

God fukttransport

Reebok RE Racer Bra.jpgModell: RE Racer Bra, Reebok

Det bästa med sport-bh:n: Att den transporterar fukt så bra, perfekt för dig som svettas mycket!

Testpanelen säger:

Det här är en superfin, färgglad sport-bh med medelhögt stöd. Den passar därför dig med liten till medelstor byst. Transporten av fukt är optimal och det som hyllas mest av testpanelen.

- Den här sport-bh:n går hem hos mig som svettas mycket! Vadderingen är medel och går att ta ut om man vill. Jag valde däremot att ha vadderingen i under löppassen, säger en testare.

Testpanelen både löptränade och cirkeltränade i sport-bh:n och behövde inte rätta till eller anpassa modellen någonting under något av träningspassen, vilket bara det är ett toppbetyg. Designnen är också något som uppmärksammas.

- Jag tycker att det är en snygg design för den som vill ha lite färg och jag tror att den kommer passa väldigt fint under sommaren när man dessutom är lite solbränd. Det här är sport-bh:n för dig med medelstor byst och som vill ha en skön och behaglig partner under löp- och träningspassen.

För dig med stor byst

Abecita Dynamic.jpgMalli: Dynamic, Abecita

Det bästa med sport-bh:n: Att axelbanden är breda och mjuka. De skär inte in i axlarna ens hos dig med tung byst.

Testpanelen säger:

Den här sport-bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer att bli glad att banden inte skär in i huden på axlarna. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Bh:n har inte supermycket vaddering, men kommer med kupor som ger bra support.

- Det är väl inte direkt för designen du köper den här bh:n, men å andra sidan spelar det inte någon roll när komforten är så pass hög, säger en testare.

Mellan brösten finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela löppasset igenom. Alla i testpanelen är överens om att den här sport-bh:n från Abecita är en ny favoritkompis i löpspåret.

Finns även i vitt.

En sommarfräsch favorit!

asics_Tokyo_Bra_–_2.jpgMalli: Tokyo Bra, Asics

Det bästa med sport-bh:n: Ventilationsförmågan, som är hög tack vare meshpartierna i ryggen.

Testpanelen säger:

Det här är en väldigt bra sport-bh i standardmodell för dig med liten till medelstor byst. Bakre partiet av bh:n är helt gjord i mesh vilket gör att du slipper bli dyngsur på ryggen när du springer.

- Jag känner mig torr och sval hela passet, säger en testare.

Förutom den pigga mintgröna färgen som passar perfekt på sommaren är en fin detalj att Asics-loggan är i reflekterande material. Bra om du springer när det börjar skymma. Testpanelen är överens om att sport-bh:n inte skaver någonstans, och att kuporna i bh:n är rätt väl tilltagna, vilket ger extra support under löprundan.

Testvinnaren!

Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra.jpgModell: Ultimate Run Padded bra, Shock Absorber

Det bästa med sport-bh:n: Den ger verkligen maximal support, även till dig med riktigt stor byst.

Testpanelen säger:

Den här sport-bh:n kammar hem höga poäng i alla kategorier, och beskrivs som att "ha allt". Den passar enligt testpanelen både för löpning, men även annan träning som hiit-pass och styrketräning.

- Man skulle kunna säga att den är som en kärlekshistoria för dina bröst, säger en testare.

Testpanelen är minst sagt väldigt imponerad över stödet som den här sport-bh:n ger. Det finns stor chans att du aldrig har provat en sport-bh som är lika bra som den här. Du kan springa utan att få minsta obehagskänsla i brösten. Den håller verkligen upp brösten, utan att trycka in dem så att du får svårt att andas för att du måste spänna åt så hårt. Modellen har två knäppningar, en med två hyskor som har tre olika lägen i omkrets, och ett övre spänne. Axelbanden har fem olika längder du kan justera mellan.

- Ventilationen är utmärkt, bh:n blir bara lite blöt precis under brösten efter ett riktigt svettigt löppass. Letar du efter en bekväm älsklings-bh med superstöd kan du sluta leta nu!

Chockande bra!

Swegmark Movement.jpgMalli: Movement, Swegmark

Det bästa med sport-bh:n: Fantastiskt att en så mjuk sport-bh kan ge så bra stöd!

Testpanelen säger:

Den här är en sport-bh som håller vad den lovar. Modellen har vadderade axelband och fyra hyskor baktill som går att spänna åt på tre olika nivåer, vilket ger perfekt passform. Om du är mellan två storlekar i omkrets är ett tips att gå upp, för den är något tight. Den sitter verkligen perfekt och på plats utan minsta tillstymmelse till skav, vilket är grymt om du ska springa eller göra burpees.

- Om du är på jakt efter en sport-bh med maxat stöd som ändå är bekväm har du hittat rätt, säger en testare.

För dig som i vanliga fall kör dubbla sport-bh:ar är den här bh:n good enough utan att du behöver säkra upp med en till. Kvaliteten överlag känns jättebra, precis som i Swegmarks andra bh:ar. Testarna har tvättat sport-bh:n i maskin med tvättpåse och det går utmärkt.

Finns även i svart och blått.

SHOPPA HÄR: Sport-bh:ar för löpning

LÄS MER: Tre enkla intervaller du kan köra överallt