Bästa tipsen i Åre 2018 Image

Bästa tipsen i Åre 2018

Ska du till Åre? Här är alla tips du behöver! Åre-asiantuntija Sara Rönne guidar dig till bästa åkningen, roligaste after-skin och restaurangerna du inte vill missa.

Sara Rönne bor i Åre året runt och har redan åkt mer skidor i år än de flesta skidåkare gör på en hel säsong. Hon har jobbat som skidlärare i Whistler, Kanada, men trivs bäst på hemmaplan på Åre. Här hittar du henne i VM8:an på morgnarna, i Tegefjäll när det är blåsigt eller med pannlampa någonstans på fjället när det är mörkt. Mer om Sara Rönnes liv i Åre hittar du på @sararonne eller traningsgladje.se

Sara rönne För det varierande underlaget i Åre med både hårda pister och mjukt uppvärmda backar på eftermiddagarna trivs Sara bäst på Stöckli Stormrider.

Bästa skidåkningen:

Minst folk är det i Tegefjäll och Duved. Här är det sällan någon liftkö och du kan bränna på rejält i pisterna. Dessutom är Tegefjäll en pärla de dagar då det är sämre väder - här finns mycket kul att leka bland. Ett annat tips är att prova på klassikern 8i8:an. Satsa på att vara i VM8:an klockan 8 på morgonen, magiskt!

Bästa offpisten:

Bästa offpisten i Åre hittar du med guide. De har alltid koll på dagens bästa åkning beroende på väder och vind och hur det snöat de senast dagarna. Kolla med Åreguiderna eller utbudet hos SkiStar Experience! Med guide ingår ofta topptursutrustning, ett tips om du vill prova på något nytt! Baksidan av Åreskutan är en klassiker och repan ner till Huså är lång och härlig - ta skoterskjuts från Huså tillbaka! Är det blåsigt så är skogsskidåkningen i Tegefjäll riktigt bra.

Bästa after-skin:

Timmerstugan har bra after ski-häng mitt i skidbacken och på Fjällgården är det fullt ös om eftermiddagarna. Vill du ha en mer pratvänlig miljö gillar jag att hänga på Granen eller Åregården.

Bästa finmiddagen:

Prova Fävikens koncept Uvisan som ligger mitt i byn. Eller ta en helkväll på Vinbaren och beställ in ett gäng mellanrätter och få riktigt bra dryckestips av personalen.

Bästa sysselsättningen som inte är skidåkning:

Åk skoter! Full fart framåt och riktigt kul oavsett väder. Det är enkelt att köra och allt du behöver i form av utrustning ingår! Ett annat tips är att träna på Sats på Holiday Club; ett inglasat takgym med fullt gruppträningsschema. Eller varför inte hyra turskidor och ta en sväng på fjället? Glöm inte att packa väskan med varm choklad och bullar!

Bästa boendet:

Copperhill om du vill ha lyx en bit bort från byn. Åregården om du vill ha något litet och personligt. Holiday Club om du vill bo på ett träningshotell där både takgym och simmöjligheter ingår.

sara rönneSkidor, snöskor eller skoter - på vintrarna är det utomhus som gäller, tycker Sara Rönne.

LÄS MER: Naprapatjonas 3 bästa stretcher för dig som ska åka skidor