Barnsandalerna som får toppbetyg Image

Barnsandalerna som får toppbetyg

Även familjens minstingar vill ha sköna, svala fötter i sommar. Juniorpanelen har betygsatt säsongens sandalutbud och funnit sina favoriter.

SHOPPA HÄR: Sandaler för barn

Sommar, sol och luftiga skor! Sandalsäsongen är äntligen här och hos oss på Sportamore hittar du både öppna och stängda modeller i olika kulörer från de största märkena. För att hjälpa dig att hitta rätt i skodjungeln har testpanelens yngsta deltagare, tillsammans med sina föräldrar, betygsatt några av våra mest populära modeller. Scrolla ned för att läsa deras åsikter och få reda på vilken sandal som fick bäst i test.

Timberland Perkins Row Webbing SandalTimberland Sandal

Märke: Timberland

Malli: Perkins Row Webbing Sandal

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finns i färgerna: rosa, gråröd, blåröd, oranssi/grå, grå/grön

Materiaali: Ovandel i textil, gummisula med EVA-foam.

Passform: Storleksmässigt är de mitt i prick. De sitter jättebra på och har justerbara remmar så att du kan anpassa storleken ytterligare.

Komfort: Riktigt bekväma, lätta och flexibla sandaler som passar utmärkt att både springa, klättra och leka i utan att halka. Eftersom de är så öppna är de suveräna varma dagar i stan, liksom på stranden och till och med i vattnet.

Sammanfattning: En ordentlig sandal med högsta komfort för aktiva barn som gillar att springa runt och leka. Med de här på fötterna finns det knappt någon risk för att barnet halkar. De här sandalerna kan även små barn enkelt ta av sig själva, men de är lite knepigare att få på. Remmarna glider runt något mer på foten jämfört med ett par mer robusta skor. Vi ger däremot stort plus i kanten för att remmarna är slitstarka och justerbara och inte gav minsta tendens till märken eller skav på fötterna.

Nike Kawa SlideNike_Kawa.jpg

Märke: Nike

Malli: Kawa Slide GS/PS

Rekommenderat pris: 279 kronor

Finns i färgerna: vit, guld/svart, blå och svart

Material: Gummisula och syntetisk rem.

Passform: Välj tryggt ditt barns vanliga storlek men tänk på att de är något bredare i modellen.

Komfort: Vissa testare var ovana vid att slides måste tryckas på för att sitta perfekt, så det upplevdes som lite jobbigt. Väl på är de riktigt sköna med bra vågformad mellansula och padding över tårna. Inga promenadskor, men de sitter förvånansvärt bra på och funkar till och med att springa i.

Suunnittelu: Högsta betyg! De här blev verkligen barnens favorit när det kommer till designen. För lite större barn är det här ett tuffare alternativ till vanliga sandaler.

Sammanfattning: Att Kawa Slide påminner om vuxensandaler gav många glädjerop hos testpanelens minstinagr. De upplevs som riktigt coola i designen, men kanske inte det bekvämaste valet för långa stunder. Om ditt barn är ovan vid den här sortens sko (som en fyraåring var) kan det krävas viss invänjning. Till och från tvättstugan, stranden eller bilen är de perfekta! Större barn har utan tvekan hittat sommarens snyggaste sandal med relativt bra dämpning och mjuk padding över tårna.

Kavat Midgård Kavat_Midgård.jpg

Märke: Kavat

Malli: Midgård

Rekommenderat pris: 699 kronor

Finns i färgerna: lila, rosa och blå

Material: Gummisula och ovandel i Eco Performance-läder.

Passform: True to size med en god passform. Något bred, men det är marginellt.

Komfort: Eftersom de är så lätta är de enkla att springa i, och det är alltid ett plus när barnen knappt känner att de har på sig ett par skor. Skön och jämn dämpning. En riktig fullpoängare!

Sammanfattning: Utöver att skorna är väldigt fina och blev en designmässig hit hos testarna (särskilt mönstret och de mjuka färgerna), kommenterar föräldrarna att det är en riktig kvalitetssko. Här märks det att tid och tanke har lagts ned. Foten kommer hinna växa ur skon innan den slitits ut, så det finns god potential till att syskon kan ärva. Ett litet barn kan enkelt greppa kardborrebanden och få på skon själv. De är lite hala på gräs och släpper lätt in grus vid tårna. I övrigt en kanonsko för varma vår- och sommardagar.

Kavat Ängskär XCKavat_Ängskär.jpg

Märke: Kavat

Malli: Ängskär XC

Rekommenderat pris: 499 kronor

Materiaali: Ovandel i läder och gummisula fri från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Finns i färgerna: rosa, blå, vit/blå, blommigt och ljusturkos

Passform: Enligt testpanelen och deras föräldrar finns det inget att klaga på gällande vare sig storleken eller hur den sitter på foten. Super!

Komfort: Varken med eller utan strumpor syntes några märken eller något skav på mjuka små fötter. Här har du en kvalitetssko med komfort i fokus. Luftig och skön trots att den är stängd framtill.

Sammanfattning: Superbra, lite rejälare sandal som är perfekt för de små som precis lärt sig gå då de går upp en bit på ankeln samt ger bra stöd och ordentlig stabilitet. Enkel knäppning med ett kardborreband gör det lätt att sätta på och ta av skorna, vilket är ett plus. Designmässigt gör Kavat klassiska och fina skor, och denna sandal var inget undantag. Modellen och passformen påminner en hel del om Kavat Edsbro men i en sandalversion. En riktig sommarfavorit hos både barn och föräldrar!

Kavat Hällevik EPKavat Hällevik

Märke: Kavat

Malli: Hällevik EP

Rekommenderat pris: 749 kronor

Finns i färgerna: brun och blå

Materiaali: Himmeä, ruskea, musta, musta, musta ja ruskea: Ovandel i Eco Performance-läder, gummisula fri från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Passform: Bortsett från visst tryck under hälen de första gångerna sitter den här skon riktigt bra. Lagom stor i storleken och bra med utrymme.

Komfort: De första gångerna är sandalen lite stel. De kräver några dagars användning innan de blir riktigt bekväma. Men väl ingådd blev dem snabbt sköna, stabila favoriter.

Sammanfattning: Hällevik EP sätter funktion framför stil. Designnen ger praktiska vibbar och färgen blev inte en hit hos alla testare. Föräldrarna gillade däremot verkligen att sandalen är stängd framtill så att smuts och grus inte tar sig in. Eftersom de är gjorda av skinn och har en rejäl känsla kommer de förmodligen hålla länge trots daglig användning. Testpanelen har cyklat, sprungit, klättrat och lekt i skorna utan att skorna blivit det minsta slitna.

Crocs Crocband Clog KidsCrocs_croband_2018

Märke: Crocs

Modell: Crocband Clog Kids

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: lila/vit, blå/röd, rosa, mörkrosa, orange/grå, grå/grön, grå/rosa, blå/rosa och blå

Materiaali: Croslite.

Passform: Storleken är mitt i prick och de sitter precis som ett par Crocs ska, med adderad hälrem för att sandalen inte ska glida av.

Komfort: Sköna och lätt på foten, men inte lika mjuka som mer dämpade skor. För långa promenader finns det bättre alternativ.

Sammanfattning: Tänk när du för första gången kan sätta på dig skor själv och springa ifrån dina föräldrar: det här möjliggör Crocs sommartoffel för barn. En fantastisk kombination av lätt att ta på, sitta kvar under aktivitet och skydd för varma sommarfossingar. Tofflorna skyddar också klumpiga barnfötters känsliga tår mot de värsta stötarna och spar många par strumpor sommartid då de funkar utmärkt på barfotafötter. Snabbtorkande gör att de passar lika bra i sol som regn. Hälremmen gör att de sitter kvar på fötterna också vid aktivt leverne och de många färgalternativen gör att både prinsessor och pirater kan hitta sin givna favoritfärg.

LÄS MER: Hitta rätt regnställ för barnen

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test