Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc Image

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

Hög midja, borstad insida i fleece eller kompression? Det kan vara svårt att hitta rätt i tights-djungeln. Vi guidar dig till Blaccs olika tightsmodeller!

Svårt att veta skillnaden mellan träningstights och löpartights? Vi har tagit hjälp av designteamet bakom vårt eget märke Blacc för att reda ut vilka tights du ska använda till vad. 

Hur ska ett par tights egentligen sitta? 

– Så pass tight att de sitter på plats under hela löprundan eller träningspasset. Ett vanligt misstag är att man väljer en för liten storlek på tightsen, vilket kan resultera i att midjan åker ned när du tränar. Tights ska även sitta olika hårt beroende på vilket material de är gjorda i, om det är kompression eller stretch, och vad för typ av träning du ska utföra, säger Lovisa Greisz, Product Manager på Blacc. 

Hur är det med kompressionstights, hur ska de egentligen sitta? 

– De ska sitta riktigt tight för att musklerna ska få tillräckligt mycket stöd när du tränar. Du kommer främst att märka av det när du tar på och av dig tightsen, under träningen ska de sitta tight men inte obekvämt. Precis som de andra modellerna har vi räknat in kompressionen i storleken, så du ska känna dig trygg med att välja din vanliga för perfekt passform. 

Hur är Blaccs tights i storlekarna? 

– Om du står mellan två storlekar skulle jag välja den mindre då de kan vara något stora i storleken, mycket på grund av att många modeller är gjorda i ett väldigt stretchigt material.

Blacc tightsEn av Blaccs mest sålda tightsmodeller är Control med hög midja och släta sömmar.

Har ni några tjockare tights nu när det är kallare ute?

– Vi har flera vintertights i tjockare kvalité. Vi har Fast Lane Winter Tights och Endure Winter Tights som båda är gjorda i en tjockare kvalité med borstad insida för att vara riktigt sköna i kylan.

Vilka är era storsäljare? 

Control och Power Tighs i svart. Båda modellerna är bastights med små detaljer som brukar uppdateras från säsong till säsong. 

Jag gillar tights med hög midja, vilket är ditt bästa tips då? 
– För en basic look skulle jag säga Control. Gillar du mönster och färg som sticker ut är Bluebell II ett perfekt val som finns i väldigt många versioner! 

Till löpning och promenader 

VÄLJ: Tights som är gjorda för löpning med smarta detaljer, som fickor och dragsko i midjan så att de sitter på plats. Kompression är ett tips om du springer längre distanser eftersom det ger stöd till trötta muskler. Nu under vintertid är ett par tjockare vintertights att föredra, gärna med reflekterande detaljer och mönster. 

UNDVIK: Tights som är för mjuka och saknar kompressionsegenskaper eftersom det inte ger extra kraft till trötta ben.

3 tights att testa:

  1. Springer du längre distanser? Satsa på kompressionstightsen Lava Compression Tights
  2. Är det väldigt kallt ute? Värm dig med Fast Lane Winter Tights som har en borstad insida i fleece. 
  3. Vill du synas i mörkret? Scoot har ett snyggt reflekterande mönster. 

Reflextights BlaccSe till att synas ordentligt när du springer i mörkret. Scoot har ett heltäckande reflexprint och dragsko i midjan. 

Till HIIT-pass och CrossFit 

VÄLJ: Ett par stretchiga tights i funktionsmaterial som klarar av hopp, burpees och squats. Även här är kompressionstights som ger stöd åt musklerna ett hett tips. Plus i kanten om tightsen har en ficka i linningen för skåpnyckel. 

UNDVIK: För mjuka tights i bomullsmaterial med en dålig passform som gör att midjan åker ned så fort du gör en sit up. 

3 tights att testa:  

  1. Lava Compression Tights sitter verkligen på plats och har inga sömmar över lår och smalben som kan störa när du gör marklyft eller burpees. 
  2. Stretchiga Victory Tights med dragsko i midjan är perfekt för HIIT-pass med mycket hopp.
  3. Control är ett par tights med hög midja och tight passform – perfekt för dig som vill ha en modell som sitter där den ska under hela passet.

Blacc Control TightsSnygga tights med hög midja och en slimmad passform, så att du kan fokusera på träningen och inget annat.

Till yoga och stretch 

VÄLJ: Tights som sitter bekvämt och har bra rörelsefrihet. Hög midja är ofta väldigt skönt till yogapasset för att undvika en glipa mellan tröja och tights.

UNDVIK: Tights med hårda detaljer, exempelvis dragkedjor eller bökiga fickor. Undvik även tights som är för lågt skurna baktill, du ska känna dig bekväm att sitta i olika positioner.

3 tights att testa:

  1. Petunia är ett par sköna tights med hög midja som finns i flera nyanser. Ett perfekt basplagg i yogagarderoben!
  2. En värmande fotdel, som inte täcker fotdyna och häl, är ett tips till dig som är lite frusen av dig. Spana in Calmness Yoga Tights som är gjord i en skön kvalité och har en dekorativ mesh längst med sidan. 
  3. Eftersom hög midja är att föredra under yogan är mjuka och följsamma Petunia ll ett grymt alternativ. 

Blacc yoga tights En härlig yogaklass kräver mjuka och följsamma tights. Petunia II

LÄS MER: 8 varma löpartights som är bäst i test 

LÄS MER: 14 reflexplagg för höstlöpning