Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep Image

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

En innovativ träningssko designad för HIIT och annan högintensiv gruppträning. Så beskrivs Nikes nya träningssko SuperRep. SuperRep är unik både till konstruktionen och utseendet. Skon är designad för att den som tränar, fitnessatlet eller motionär, ska ha möjlighet prestera bättre och nå nya höjder.

- Gruppträning ökar världen över, och att gå och träna på pass har blivit en egen sport, säger Jamie Jeffries på Nike.

Perfekt för högintensiv träning

SuperRep är gjord för att kunna leverera det som krävs vid just den här typepen av träning, alltså högintensiv gruppträning. Högintensiv träning innebär att du tränar på 80 till 100 procent av ditt max, under kortare perioder. Vila mellan övningarna är oftast mycket kort, liknande X-fit-träning. Övningarna och rörelserna är varierade - vanliga övningar är burpees, kettlebellsvingar, utfall, squats, armhävningar, mountain climbers och mycket mer.

nike superrep testbild

Stabilitet och dämpning i ljuv harmoni

Det ligger hundratals timmar av träning, undersökande och observerande av träningsklasser bakom utformningen av Nike SuperRep. I de klasserna man undersökt och deltagit i blev det uppenbart att de som tränade antingen hade dämpade skor eller stabila skor, men det fanns ingen sko som erbjöd båda egenskaper som krävs för HIIT-övningar.

Responsiv framfot

Framfoten på Nike SuperRep är inte bara snygg, den hjälper också till med att ge otrolig respons vid varje repetition. Dämpningen, som är i två delar under framfoten, kompletteras av en platta som går från häl till framfot. Den hjälper foten att "rulla framåt" och göra kroppen och fötterna redo för nästa repetition. Ovansidan ger stabilitet och stöd vid sidledsförflyttningar. Två stycken runda plattor längst bak på framfoten som man kallar "burpee breaks" ger dig extra stabilitet och driv till foten vid burpees, mountain climbers och plankpositioner. superrep rosa sula.pngFramfoten på skon hjälper till att ge otrolig respons vid varje repetition. Dämpningen, som är i två delar under framfoten, kompletteras av en platta som går från häl till framfot.

Testpanelen ger högt betyg

Vår testpanel har förstås provat att träna i skon. Det var under ett HIIT-pass som den fick visa vad den verkligen går för. Samtliga i testpanelen var imponerade och hade mycket positivt att säga.

- Den är väldigt stabil och ger superbra grepp. Det är stor skillnad från andra träningsskor som jag har använt. Jag känner inte att sulan är tvådelad, utan det känns bara som att den är stabil och samtidigt väldigt flexible när det behövs, säger en testare.

- Skon är härligt responsiv vid hopp. Om du gör till exempel en burpee känner du att du får en extra skjuts när du kommer upp, säger en annan.

Unikt utseende

Alla testare vill påpeka utseendet, som verkligen är coolt och unikt.

- Jag har aldrig sett någon liknande design förut. Det är en häftig sko för dig som vill ha det senaste inom funktionalitet och teknik, men som också gärna sticker ut! Man känner sig cool när man snörar på sig skorna och går in i träningssalen, säger en testare.

Full pott för grepp, stabilitet och dämpning

Precis som Nike själva velat uppnå med SuperRep tycker testpanelen att skon kombinerar dämpning och stabilitet på ett optimalt sätt. Vid squats och liknande övningar känns skon tillräckligt stabil, men skulle du lyfta tungt bör du välja en sko som låter foten få mer kontakt med marken.

Skon är normal i storlekarna, och passformen är ganska tight. Den känns mycket lätt på foten trots den till synes höga sulan. Greppet får högsta betyg, precis som stabilitet och dämpning. Modellen kommer i flera färger, och finns i båda dam- och herrmodell.

superrep imagebild herr.jpgNike SuperRep finns för både damer och herrar och kommer i flera färger.

Man har gjort en jämförelse med Nike Metcon-skon som är till för crosstraining och tunga lyft för att det tydligt ska gå att se vilken sko som har vilken egenskap och vad de olika skorna är till för. Där kan man se följande:

Metcon:

* Så tunga repetitioner som möjligt
* Maxvikt
* Slå ditt personbästa

SuperRep:

* Många repetitioner
* Hög effektivitet
* Mest mjölksyra för pengarna

SHOPPA HÄR: Här hittar du dammodellen av SuperRep.

SHOPPA HÄR: Här hittar du herrmodellen av SuperRep.

LÄS MER: Vilken träningsform passar mig?