Fördelarna med nya träningsskon Nike Air Zoom Strong Image

Fördelarna med nya träningsskon Nike Air Zoom Strong

Nikes utbud av träningsskor för kvinnor har fått tillökning: Nike Air Zoom Strong, som inte bara snygg utan även stabil, dämpad och smidig!

Det som skiljer Nike Air Zoom Strong från andra träningsskor för kvinnor från Nike är det breda bandet med kardborre som sitter över vristen. Med hjälp av det kan du själv bestämma hur fast skons grepp runt foten ska vara.

- Om du ska träna och göra mycket sidledsförflyttningar i hög fart eller andra rörelser som i vanliga fall gör att skon fort kan tappa omfamningen runt foten kan du spänna åt skon lite hårdare med hjälp av bandet för att känna dig mer stabil, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike, och fortsätter:

- Vi har också lagt till ett stabilitetsband i hälen, för att kunna få en så smidig hälkappa som möjligt, men som fortfarande ger extra stabilitet. Tack vare bandet behövde vi inte bygga upp en styv och tjock hälkappa för att få den önskade effekten.

Vilken typ av träning passar skon för?

- Nike Air Zoom Strong är perfekt för tjejen som vill ha en sko som har mycket stabilitet, komtabel dämpning och en stark, men behaglig ovandel. Det här är en av våra "starkaste" skor, som alltså passar perfekt för HIT-träning som inkluderar lyft eller enbart HIT eller lyft. Skon är platt undertill, för att ge en bra stabilitet under lyft, men fungerar också för hopp och korta rusher på löpband, men det är inte en löparsko! I hälen finns en Air zoom-kudde som ger extra dämpning utan att det gör skon instabil vid lyft. Hur mycket och tungt du kan lyfta i skon är självfallet individuellt, men det är inga problem att lyfta fria vikter upp till din egen kroppsvikt.

Vilka är skons fördelar jämfört med andra träningsskor?

- Det här är en väldigt smidig sko för att vara så stabil. Den passar perfekt för tjejer som önskar en lite mer feminin look och en mjukare mellansula jämfört med många andra skor med samma stabilitet. Jämför du med våra Free-skor får du en mycket mer stabil sula för tunga lyft och en fastare samt mer slitstark ovandel. Jämför du med Metcon 2 får du en lite mjukare sula och en mer feminin ovandel som fortfarande är mycket slitstark tack vare att den är gummibehandlad.

Fördelarna med nya träningsskon Nike Air Zoom Strong Nike Air Zoom Strong finns i lila, grönt och orange och kostar 1 295 kronor, ordinarie pris.

LÄS MER: Test av flera träningsskor från Nike

LÄS MER: Därför ska du inte ha löparskor på gymmet