Så tränar du med hund Image

Så tränar du med hund

Om du vill kombinera nytta med nöje ska du testa Pischa Strindstedts workout tillsammans med din vovve. Jobbigt för både fyr- och tvåbenta!

Vem har sagt att du inte kan klämma in lite träning under hundpromenaden? Årets PT Pischa Strindstedt visar tillsammans med sin gulliga hund Duchess hur du kan svettas lite extra samtidigt som du stärker relationen till din jycke.

Se träningsvideon här:


Träning med din hund

1. Lateraaliset burpees

Hoppa över hunden ned i en burpee. Gör så många du kan under 15-30 sekunder, beroende på hur länge din hund kan stå stilla. Upprepa 4 gånger.

2. Sprint med planka

Sprinta framåt en kort sträcka tillsammans med din hund. Säg till hunden att stanna medan du sprintar tillbaka till startpositionen baklänges. Genom att springa bakåt får du bättre koll på hunden samtidigt som du jobbar med andra muskler i fötterna. Ställ dig i en planka, ropa hunden till dig och stå så tills den kommit fram. Upprepa 8 gånger.

3. Boxjumps

Spring fram till en bänk eller något annat föremål som du kan hoppa upp på, gör en squat och spring tillbaka. Försök få hunden att springa med dig, och om den orkar - hoppa upp. Upprepa 10 gånger i 3 set och vila emellan.

4. Idioten med squats

Spring samma sträcka 4 gånger, men öka 2 meter varje gång och lägg till 2 extra squats per varv. Gör alltid en squat i startpositionen. Försök få hunden att springa med dig!

Känns det knepigt att få med hunden på noterna? Det kan krävs en hel del övning innan hunden kan sitta still eller är bekväm med att du hoppar över den. Antalet repetitioner beror också på hur pass lydig och pigg din hund är. Ett tips från Pischa Strindstedt (som menar att Duchess är rätt så lat...) är att vara föreberedd med mycket godis i fickorna.

- Varje hund har en egen personlighet och du måste framför allt se vad den tycker är roligt. Duchess tycker om att vara med mig och tycker att det är kul när vi gör det här. Muta hunden med lite gott och se till att ni har kul. Det får inte blir för militäriskt och lydigt! säger Pischa Strindstedt.

Har du sett någon skillnad på Duchess sedan ni började träna ihop?

- Kyllä, se on minun syytäni. Jag gör inte den här typen av träning jätteofta, men om vi är ute mitt i skogen brukar jag passa på att göra lite hinderbana med henne, hoppa på stubbar och sådant. Jag märker att hon blir en gladare hund än om jag skulle sätta på med lurar och gå med musik. För samtidigt som du själv får röra dig är det också bra för kontakten med hunden. Relationen blir mycket bättre och du får en gladare hund.

3 tips för att göra hundpromenaden svettigare

  1. Gå din vanliga sträcka, men vid varje backe kan du göra en squat och spurta upp. Du kan också se träd och stolpar som intervallmarkeringar och tävla med hunden om vem som kommer dit först. De flesta hundar gillar att vara aktiva och röra sig.
  2. Simma med hunden. På sommaren ska man verkligen passa på att simma med hunden. Duchess älskar att simma! Det är perfekt för hundens leder och rörlighet. Avsluta morgonrundan med ett dopp!
  3. Ta med en hundkompis. Om ni är ett gäng som tränar tillsammans blir det tuffare för hundarna eftersom de måste fokusera hundra procent på ägaren och inte börja busa med varandra. Buset efteråt blir i stället en perfekt belöning efter träningen.

Pischa Strindstedt är grundare till träningskonceptet Wörkout . Om du vill få fler träningstips, och se fler bilder på henne och fina Duchess, kan du följa Pischa Strindstedt på Instagram @pischas.

LÄS MER: 7 träningsövningar du kan göra i en backe

LÄS MER: Därför ska du springa backintervaller