Så stylar du din crop top Image

Så stylar du din crop top

De kapade topparna har länge setts på både gymmet, stan och på fest. Men var kommer trenden ifrån och hur matchar jag den bäst? Better Bodies-grundaren och produktexperten Donna Brun har svaret! 

Nej, en crop top är inte enbart till för de som gärna visar magen. Och nej, det är inte bara till för en enskild kroppstyp. Better Bodies grundare Donna Bruns har jobbat med och skapat sportmode i flera år och hämtar dagligen inspiration från USA till märkets nya kollektioner. I en intervju med Sportamore slår hon död på fördomen om att crop tops bara är till för en viss typ av kroppsform och passar samtidigt på att tipsa om hur du kan maxa looken för att ligga i förkant med trenderna. 

Vad definierar en crop top? 

– En crop top är längre än en sport-bh men kortare än en vanlig tröja. Den är oftast kapad någonstans kring midjan. Det kan vara allt ifrån längre sport-bh:ar till kapade hoodies, allt räknas, säger Donna Bruns som är grundare av Better Bodies

Varför är crop tops så populärt? 

– Crop tops har varit trendigt i flera omgångar, men det är alltid baserat på hur hög midja som är aktuellt. När midjorna kryper uppåt följer topparna samma mönster. Om midjan är låg blir topparna längre i modellerna.  

Hur ska jag styla min crop top?

– Det är viktigt att känna din kropp och veta vad du känner dig fin och stark i. Crop tops är inte bara till för de supervältränade kropparna. De kan stylas för att passa alla kroppstyper. Nyckeln är att du ska ha ett par byxor eller tights som når upp till den smalaste delen av midjan. Matcha det med en crop top som slutar precis ovanför byxlinningen så du enbart visar en liten springa hud mellan plaggen. Den här looken får även din midja att se smalare ut och ger dig en timglasfigur. 

Hur kan jag styla min crop top om jag inte är bekväm med att visa magen?

– Du kan alltid ha ett tight linne under eller en längre sport-bh beroende på hur kort din topp är. Det handlar inte om att du ska vara naken utan snarare att markera vår naturliga midja. Ett smart trick för att framhäva en timglasfigur men samtidigt inte känna sig för avklädd är att välja en lösare top som du knyter i midjan, precis där tightsen eller byxorna med hög midja slutar. 

Crop tops Better BodiesLåt midjan på byxorna avgöra hur lång eller kort crop top du ska ha. Ju högre midja, desto kortare tröja! 

Ni har korta hoodies som slutar ovanför bysten, hur ska jag styla dem?  

– Den stilen är hämtad från gamla dasstilar från förr i tiden. Det är egentligen plagg som är tänkta att ha under dansuppvärmningen där du behöver värma armarna utan att ha för mycket plagg på själva kroppen. Återigen passar den bäst till ett par byxor eller tights med hög midja och ett tight linne eller längre sport-bh under. Den looken och lager på lager-funktionen ger dig en markerad midja och breda axlar. 

Kan jag träna i en crop top? 

– Självklart! Den här stilen är som gjord för både träning och till vardags! 

Vilka material ser vi på crop tops?

– Det finns mängder av marterial på crop tops. Vanligaste skulle jag säga är sömlösa material som är superbekväma och följer kroppen på ett skönt sätt, samt bomullsmaterial. 

Hur kommer trenden se ut framöver?

– Som jag kan se det är crop tops här för att stanna, så länge midjorna är så pass höga som de är idag. Höga midjor och kapade tröjor är som bröd och smör, ingen går utan den andra! 

SHOPPA HÄR: Alla våra crop tops

LÄS MER: Säsongens nya sneakers från Kari Traa